Şimdi Ara

Sıralı sistem-yardım!!!![ toyota corolla-çekik göz]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.636
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar sitenizi yeni keşfettim emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler, benim sorunum toyota-corolla arabam var 98 model çekik göz serisinden,, arabam 120.000km de sıralı sistem taktırmayı düşünüyorum ancak bu konuda hiçbir bilgim yok, hangi marka var,ankarada hangi firmalar takıyor, hangi marka tüp bu arabaya daha iyi gider bilmiyorum,kısa bir araştırma yaptım herkes kendi taktırdığı markayı övüyor..aramızda bu arabaya sıralı sistem taktıran yada bilgisi olan arkadaşlar vardır, yardımlarını acilen bekliyorum...saygılarımla



  • giresunda çok ııı bır yer var bu isi yapan seen nerdesin?
  • arkadaşım 98 model enjeksiyonlu bir araban varsa bence sıralı sistem taktırmana hiç gerek yok.Çekik göz demekle neyi kastettin bilimiyorum ama benimki 99 model(1.3 terra) hani şu yuvarlak farlılardan.Ben iki yıl önce normal mikserli taktırdım( tabiki bu arada karbüratörlülere takılanından değil.Otomatik olarak benzinde çalışıyor arkasından 3000 devir civarı kendiliğinden lpg ye geçiyor.Haaaa şimdi sorun olursa nerede olabilir enjeksiyonlu arabalarda mikserden dolayı manifoldda patlama oluyor.İnsanın canını sıkan nokta bu,sıralı sistemde böyle bir durum söz konusu değil. Paran varsa durma hemen sıralı sistemi taktır.Ama benim taktırama gerek yok dememin nedenide benim tamamen sorunsuz kullanmam.İki yıldır ilk 1000 km ayarından sonra bir kere bile ayar yaptırmadım.Ama bu manifold patlama olayı benimde canımı sıktığı için bence lpg sistemleri lideri BRC nin sitesine durumu yazdım onların cevabı daha önce taktırmamış olsaydınız size önerimiz sıralı sistemdi ama sizin arabanızın enjeksiyonu 2+2 şeklinde çalıştığı için mikserli sistemde uygun olur oldu.Seninkide muhtemelen bu şekilde çalışıyordur.Eğer öyleyse 1000 ytl kar ettin demektir.Araçlarda kullnılan lpg sistemleri için gerekli her türlü bilgiyi alacağın,gerekirse soru sorup profesyonel kişilerce cevaplandırılacağın site ise 2a mühendislik sitesi.Googleden 2a mühendislik yaz forum kısmına gir ve butün sayfaları oku.Kısa sürede bu konuda birçok bilgin olur. Bunu lütfen çabuk yap çünkü benzin yaklaşık 3 ytl lpg ise sen ankarada demişsin 1,3 ytl civarı olmalı.Geç kaldığın hergün cebinden giden fazla paradır.




  • arkadaşım senin arabanın manifoltu çelik olduğundan sıralı sisteme gerek yok alacaksın düz sistemi dünyayı dolasacaksın bana güven
  • quote:

    Orjinalden alıntı: tt_ank

    Arkadaşlar sitenizi yeni keşfettim emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler, benim sorunum toyota-corolla arabam var 98 model çekik göz serisinden,, arabam 120.000km de sıralı sistem taktırmayı düşünüyorum ancak bu konuda hiçbir bilgim yok, hangi marka var,ankarada hangi firmalar takıyor, hangi marka tüp bu arabaya daha iyi gider bilmiyorum,kısa bir araştırma yaptım herkes kendi taktırdığı markayı övüyor..aramızda bu arabaya sıralı sistem taktıran yada bilgisi olan arkadaşlar vardır, yardımlarını acilen bekliyorum...saygılarımla

    Merhaba,
    Öncelikle aracınıza kesinlikle düz sistem taktırmamanızı öneririm. Piyasa da LPG patlaması olarak tabir edilen deyim aslında enjeksiyonlu araçlara bilinçsizce yapılan montajlar sonucu (yani sıralı sistem taktırması gerekirken karbüratörlü araçlara uygulanan düz sistem montajdan dolayı) meydana gelen manifold patlamasıdır. İsmi duyulmamış ürünlerden uzak dur ve ben montajcıyım diye geçinen her firmaya arabanı teslim etme. Taktıracağın ürünü kıyaslarken fiyatının yanısıra kalitesini ve garantisinide göz önünde bulundur derim. Size önereceğim 2 ürün var. Biri Teleflex-GFI diğeri Prins. Teleflex-GFI hakkında gerekli bilgiyiwww.tunali.com.tr adresinden, Prins hakkında gerekli bilgiyi isehttp://www.ecogas-lpg.com/prins/ adresinden temin edebilirsin. Bu kitler Hollanda malıdır ve bu işin piridir. Tercihin kesinlikle Hollanda kitlerinden yana olsun.




  • kesinlikle haklısın sıralı sistem 2000 yılından sonraki yeni nesil enjeksiyonlular için elzem çünkü manifoltları büyük olduğu için patlama oluyor. bizim arkadaşta 98 gli 115 bg var 650 ytlik bir lpg sistemi taktırdı. sıralı değil .. çok memnun. seninkine sıralı gerekmiyor paranı boşa harcama
  • haklısın diye hayri 16 ya dedim yanlışlık olmasın
  • arkadaşlar yapmayın etmeyin allah aşkına.


    manifold plastik olsun çelik olsun farketmez, patlatma gerçekleşirse tamam çelik olanlarda manifold patlamaz ancak hava filtresi ya da başka bir yer parlar, o patlatacak bir yer bulur.


    araç tek noktadan enjeksiyonlu ise tamam mikserli takılır ancak çok nokta ise sıralı bence lazım. pahalı mahalı, bir kere takılıyor, maliyetten kaçmaya motoru tehlikeye atmaya gerek yok.

    sanırım sizin çekik göz dediğiniz zamanında sabancının da ürettiği modeller.

    ayrıca belirtmeden de geçemeyeceğim, brc lpg sistemleri lideri değildir, sadece çok satış yapan bir firmadır. lider için prins daha iyidir. landi renzo kullanmama rağmen prins diyorum düşünün.

    en iyisi aracınız hakkında toyota ya da servise gidip, lpg den hiç bahsetmeyip sadece aracın sistemini sorun. tek nokta enjeksiyon mu çok nokta enjeksiyon mu ona göre karar verin. ama lpg den bahsetmeyin aklınızı çelerler, kafa karıştırırlar, hatta kendileri takıyorlarsa ona yönlendirirler.




  • sıralı taktırın bence
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.