Şimdi Ara

Şirketlerin yüzde 41’inin siber güvenlik ekipleri eksik

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
164
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Şirketlerin yüzde 41’inin siber güvenlik ekipleri eksik



    Yapılan bir ankete göre, şirketlerin %48’inin nitelikli bir siber güvenlik uzmanı bulmak için 6 aydan daha uzun bir süreye ihtiyaç duyduğu ortaya çıktı. Küresel işgücü piyasaları, InfoSec uzmanlarına olan talebin artmaya devam ettiği bir dönemde, şirketlerin %41’inin siber güvenlik ekiplerinin eksik olduğu ortaya çıktı.



    Ayrıca Bkz.Geri viteste dünya rekoru kırıldı



    Bu problem, META bölgesi için de hassas bir konu olarak karşımıza çıkıyor çünkü buradaki organizasyonların %43’ü eksik personel olduğunu iddia ediyor.



    “Modern Bilgi Güvenliği profesyonelinin portresi” anketi, işgücü piyasasının mevcut durumunu değerlendirmeyi ve neden siber güvenlik uzmanlarında eksiklik yaşandığını analiz etmeyi amaçlıyor.Ayıca, araştırma işverenlerin personel alırken talep ettiği becerileri ve özellikleri belirliyor. Katılımcılar, ortalama bir bilgi güvenliği pozisyonunu doldurmanın altı aydan daha uzun sürdüğünü belirtiyor.



    Beklenildiği gibi, üst düzey pozisyonlar için ise işe alım süreci en uzun süreyi alıyor, şirketlerin %36’sı neredeyse bir yıl veya daha fazlası gerektirdiğini belirtirken, katılımcıların %42’sine göre alt düzey pozisyonların daha kısa sürede-bir ila üç ay arasında- doldurulabildiğini belirtiyor. Meta bölgesinde, katılımcıların %47’si junior düzey pozisyonların üç ay içinde doldurulduğunu söylerken, kıdemli personel işe alımının 6-12 ay sürdüğünü belirtenlerin oranı %50 olarak belirtiyor.



    Bu rakamlar endişe verici bir gerçeği ortaya koyuyor; gerekli personel olmadan uzun süreler boyunca faaliyet gösteren şirketler, siber suçluların iş altyapısına sızma ve iş süreçlerine zarar verme konusunda birçok fırsat bulmaları riski altında bulunuyor.



    ‘Doğru’ InfoSec profesyonelini bulma ve işe almada karşılaşılan en büyük zorluklar sorulduğunda, katılımcıların çoğunluğu sertifikasyon ile gerçek pratik beceriler arasındaki uyumsuzluğu (küreselde %52, META’da %55) ve de deneyim eksikliğini (küreselde %49, META’da %48) dile getirdiler. Bu durum, kanıtlanmış profesyonel uzmanlığın, şirketlerin bir siber güvenlik uygulayıcısını ararken aradığı en önemli özelliklerden biri olduğunu vurguluyor.



    Bu uzmanları işe almanın yüksek maliyeti patronların %48’i (META’da %51) için bir engel teşkil ederken, birden fazla şirketin agresif ve rekabetçi işe alım uygulamalarıyla ifade edilen küresel rekabet, katılımcıların %41’inden fazlasını (META’da %50) rahatsız ediyor.



    Bu gibi rakamlar, bir şirketin sonunda tüm gereksinimleri karşılayan adaylar bulsa bile, bu adayların o şirket için çalışacakları anlamına gelmediğini, çünkü böylesine rekabetçi bir ortamda diğer şirketlerin onları kapabileceğini, dolayısıyla işe alım sürecinin süresiz olarak devam edebileceğini gösteriyor.









  • Türkiye it sektörünün en az yarısı cracklı R2, enfekte win10 ve ms ofis kullanıyor. Pcler malware vs kaynıyor. Ülke acemi hackerlar için oyun ve antrenman alanı. Özel sektör firmaları, gümrük müşavirliği, vb aracı kurumlara mecburen verdiğiniz belgeleriniz sayesinde kişisel ve ticari datalarınız herkesin elinde.

  • gidi G kullanıcısına yanıt

    BSA diye bir şey vardı windows ve ofisleri denetliyordu TR'de bizim kanunumuz değil onların bütün koşulları. BSA'nın açılımı ne hala bilmem. dünyanın parasını verip kutulu win7 aldı tanıdıklarım "baskın" çekerse bu BSA (nereye baskın çekiyorsun habersiz? edebinle gel bir çayımızı iç durum bu diye anlat, broşür ver vs) ceza yemeyelim diye(rezil olmayalım diye) bir ara aldırttılar kutulu çünkü başka seçenek yok. sonra olacak gibi değil işte retail yani key satıldı e o da ucuz satan var ve yasal mı değil mi ve elden ele fazla mı kullanılmış falan çorba gibi bir şey oldu. ne zaman işte 2000-2010 arası diyelim. bilişim sektörü(it) değil yani kamu, özel her yerde lisanslı kullanmak parasıyla bile problemdi eskiden. bir düzenleme olsa win95 zamanında bu yere düşen windowsları ne yapacağız diye sıkıntı olmazdı.


    amerika'da direkt kutulu çıkmış bir şey bu windows. 3.1 de var ama cd olarak değil disketle kuruyorsun onu millet bıkmış şimdi 14. atıyorum disketi tak diye.


    https://www.mentalfloss.com/article/88285/watch-computer-pros-get-excited-about-windows-95in-1995




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jake Lockley -- 12 Mart 2024; 7:39:5 >




  • Evet eskiden korsan bulmak bile meseleymiş. Bizim evde 2 tane kutulu windows95 vardi. Eski para birimi ile 16 milyon tl mi ne yaziyordu faturasinda. Bsa geçmişte çalıştigim 2 farkli firmaya gelmişti, avukatlar korkutuyorlardi, 2si de lisans aldilar.


    Oem keyler eulaya göre yasadışı. Ms avukatı değilim, ürünleri beni ilgilendirmiyor. Firma sahipleri kurnazlikla kasten korsan kullandiriyorlar. Fahis lisans bedelleri yerine Linux ve web ekosistemine gecmek en dogrusu. Cogu firmanin makroya ihtiyaci yok, bu libre ofis kullanabilirler demek. Imap vs her islerine yeter de artar. Bunun yerine warezlerle takilmak sağlıksız.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.