Şimdi Ara

Şişen sda

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
561
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 12.04 için 26Gb alan ayırdım. Sürekli sadece x alan kaldı diye uyarı veriyor. Daha önce vboxta sanal olarak benzer konfigürasyonda kullanıyordum. Vbox 8gb paşa paşa yetiyordu.

    Yine aynı (wine hariç) gimp vs. vboxta yüklediğim programları kurdum. İndirme vs. yok onları başka partlara kaydediyorum. Bleachbittle sistemi taratıp temizlettim. Hala x alan kaldı diye uyarı alıyorum. Bu normal birşey midir? Normalse neden vbox sanalda toplam alan 8gb iken uyarı vermiyordu?

    Gerçek kurulumda 26GB neden yetmez?



  • Eğer Yüklü değilse Yazılım Mekezinden baobab paketini yükleyerek Disk Kullanım Analizcisini kurunuz. Kurulumdan sonra uygulamayı aratıp çalıştırınız. Uygulamayı açınca CTRL+F tuşuna basarak Dosya sisteminizi taratabilirsiniz ve böylece yer kaplayan dizinleri tespit etme imkanınız olur.

     Şişen sda



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kelebekx3 -- 17 Ocak 2013; 4:01:45 >
  • Günümüz işletim sistemleri hdd kapladığı alan sürekli büyüyor.
    Geleceği düşünerek Ubuntu ,Suse,Mandriva ve Fedora gibi işletim sistemlerine en az root için önerim 50gb ve swap için en az 5 gb alan ayırmanız.
    Virtual Box daki kurulum asgari kurulumdur.Bir süre yetebilir.normal kurulumda vbox hatırlayabildiğim kadarı ile swap kullanmıyor.
    Şişen hdd yi sürekli temizlemeye çalışarak nereye varabilirsiniz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mfselektronik -- 17 Ocak 2013; 10:03:35 >
  • teşekkürler arkadaşlar. Dün ubuntu-trye sormuştum, saat ilerleyince cevap için sabırsızlanıp donanimhaber daha kalabalıktır diye buraya sordum. Bu sabah ubuntu-trde cevap gelmiş. http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=37633.msg452039#msg452086

    @fauconni vbox swap ayırıyor, bildiğim kadarıyla depolama işi gerçek kurulumdan farksız. Tahmin ettiğim gibi şişmenin sebebi gerçek kurulum değilmiş. linkte ayrıntıları var.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.