Şimdi Ara

sistem acılmıyor uzun dıt sesi!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.453
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • aşağıda bileşenlerini yazdığım sistemde anakart ve ram sıfır aldım, sistem bazen sorunsuz açılıyor fakat çoğu zaman uzun aralıklı dıt sesi geliyor ve hiç açılmıyor.ram slotlarını değiştirdim, ekran kartını sokup taktım fakat sorun yine devam ediyor,anakarttan süpheleniyorum fakat dediğim gibi sıfır aldım, bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.

    Gigabyte M61pme-S2 Nforce 430 Anakart
    CPU Desteği (Maks. Destek) : Athlon™64 X2 Dual-Core
    Soket Desteği : AM2
    Yongaset : NVIDIA® GeForce 6100 / nForce 430
    FSB :
    Bellek : DDR2 800/667/533/400
    Bellek Slot : 2
    Maksimum Bellek : 8 GB
    Grafik Arabirimi : NVIDIA® GeForce 6100

    işlemci
    amd 4000 64 bit

    ram
    CORSAIR 1GB DDR2 PC2-6400 800Mhz Memory CM2X1024-6400



  • 3
    1 uzun
    Bellek tazelenmesinde hata

    3, 8 ve 9 numaralı hatalarla baş etmek için öncelikle RAM’lerinizin yerlerine düzgün oturduklarından ve yuvalarla aralarında herhangi bir yabancı maddenin bulunmadığından emin olun. Eğer birden fazla bellek modülü kullanıyorsanız değişik kombinasyonlar deneyin. Hata hala devam ediyorsa belleklerinizi tek tek deneyerek sorunun hangisi/hangilerinde olduğunu bulabilirsiniz.


    açıklamadan anladığım kadar ram kaynaklı bir sorunmu acaba?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mrtlln

    http://forum.donanimhaber.com/m_23774912/tm.htm



    katılıyorum
  • dostum ewet soronun kesinlikle şudur bilgisayarın durgun elektrikle doldu nerden biliyorsun dersen bizim tanıdğıa dvd rw takıyordum anakartı biras elledik aynı sorun oldu uzun dıt icrat yoq sonra dedim rami yaktım gittim ram aldım hala aynı sonra bi pc getirdik adam cmos pilini söktü 5-6 dk bekletti pc durgun elektriği boşaltmış sonra yerine takmış düzeldi yani dene sonuç verebilir sonucu buraya yazarsan sevinirim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: themafıa

    dostum ewet soronun kesinlikle şudur bilgisayarın durgun elektrikle doldu nerden biliyorsun dersen bizim tanıdğıa dvd rw takıyordum anakartı biras elledik aynı sorun oldu uzun dıt icrat yoq sonra dedim rami yaktım gittim ram aldım hala aynı sonra bi pc getirdik adam cmos pilini söktü 5-6 dk bekletti pc durgun elektriği boşaltmış sonra yerine takmış düzeldi yani dene sonuç verebilir sonucu buraya yazarsan sevinirim



    pili çıkarıp resetledim acıldı 15-20 dakika sonra bilgisayar kilitlendi ve acılırken yine o uzun dıt sesi ve yine acılmıyor.baska ram olsa deneyecem fakat suan elimde ram yok.
  • kardeşim ist içi olsaydın belki yardımımız dokunurdu inş sorunun çözülür
  • 512 mb 667 mhz ram buldum taktım bu sefer 3 uzun bir kısa sesi verdi.sorun büyük bir ihtimal anakartta.garanti yolları gözüktü.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.