Şimdi Ara

Sistem Güncelleme olur mu? Ne Öneririsiniz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
240
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,
    Kendim yıllar önce günlerce araştırarak topladığım ve şimdiye kadar fazlasıyla işimi gören bilgisayarımın donanımını güncellemeyi düşünüyorum.
    Normalde yeni sistem almak daha makul ama doların fezaya çıkması dolayısıyla herşey fazla pahalı oldu. Ben de güncelleyip ucuz yırtar mıyım düşüncesiyle bilen arkadaşlar var diye buraya sorayım dedim.

    Elimdeki sistemden bahsedeyim öncelikle
    - Anakart - Gigabyte MA790X-UD4
    - İşlemci - Amd Phenom X4 Black Ed.
    - Ram - OCZ Reaper 4GB(2*2)
    - Ekran Kartı - Zotac GTX275
    - HDD - Seagate 750GB Sata
    - PSU - Glacier 650W
    - Kasa - RC690

    Sorulara geçersem;

    -Sistemim ddr2 ram'lara sahip. Dolayısıyla çok da yeni ve efsane modeller yok farkındayım. Fakat bu ara online satış sitelerinde 4gb tek parça sadece amd işlemcilerle çalıştığı söylenen ddr2 ramlar var. Bunlardan 4 adet alsam. 4x4gb 16gb yapsam tatmin olur muyum? Çalışır mı? İş görür mü?

    -Sistemde emektar GTX275 var ve zamanında fazlasıyla iyi olsa da şu an pek iş görmüyor oyun vs. performansında sanırım. Onun yerine güncel iyi bir kart alsam kullanabilir miyim? Uyumluluk problemi, güç yetersizliği, slot uyumsuzluğu gibi sorunlar yaşar mıyım? Ve varsa önerileriniz hangi kartlar olurdu?

    -HDD olarak sata var ve sanırım artık pabuçları dama atılmak üzere. Dolayısıyla sisteme dönüştürücü vs. vasıtasıyla SSD disk almalı mıyım? Uyum sorunu çeker miyim sata/ssd dönüştürmede? Veya anakart bu işe "öyle olmaz ki ama bize gelişi bu" der mi?

    Veya bunlarla uğraşmayıp yeni bir sistem mi toplamalıyım? Önerilerinizi, uyarılarınızı bekliyorum. İyi forumlar.







  • Power ve kasa dışında anakart+işlemci+ram+ekran kartı güncelleyebilirsin HDD siz de kalır ek olarak bir de SSD alırsınız.

    Ancak sadece güncelleme ile kurtarmak isterseniz, RAM 8GB yapılabilir. 4x4 şeklinde. Rx 460 4GB ekran kartı ile birlikte işlemciye ufak bir o.c ile kullanabilirsiniz.
  • Cevap için teşekkürler.



    Dediğiniz gibi yaparsam sistemi yenilemiş oluyorum sanırım. HDD'mi kimseye vermem zaten çünkü hali hazırda arşiv tutuyorum. Orada kullanırım.



    4 ram slotum var. 16gb (4×4) şeklinde yapılmaz mı? Gereksiz mi olur yoksa desteklemez mi?



    O.C. işlemci sıkıntı olmaz sanırım çünkü sistemi alırken ne olur ne olmaz diye sunbeam core contact işlemci soğutucu almıştım. Psu da bana mısın demez sanırım.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yok mu fikri/önerisi olan başka arkadaşolar?
  • 8 gb senin icin yeter artar fazlası fantezi olur ikinci el 2x4 al geç 8 gb tamamla yeter ekran kartı olarakta 1050 ti düşüne bilirsin amd almak zorunda değilsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asig -- 16 Aralık 2016; 17:34:0 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.