Şimdi Ara

Sistem kurmadan önce ön araştırma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
312
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhaba;
    Sayenizde öğrendiğim çok önemli bilgiler için öncelikle hepinize çok teşekkür ederim.
    Ben, bazen Picasa’da fotoğraf düzenleyen bazen de online oyun oynayan biriyim. Meramım şudur ki; uyumlu ve ihtiyaçlarımı karşılayacak yeni bir sistem kurup birkaç yıl rahat etmek. Bütçe, sadece kasa: 1500–1700 civarı. Diğer donanımlar lüzum halinde değişecek. Sistem tavsiyenizden ziyade merak ettiğim birkaç husus ve ince detay var. Maliyeti önemli derecede etkileyen bu detaylara ışık tutabilecek arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ediyorum.

    1- O.C – CF/SLI’ dan çekinen biri olarak, en çok tavsiye edilen MSI P67A-G45 anakart bana fazlamı? Mesela MSI P67A-C43 alsam, eksileri olarak CF yok - Firewire çıkışı yok olsa da temel teknolojileri aynımı, bana yeter mi?


    2- O.C yapmayacaksam P, dahili grafik işlemci istemiyorsam H, virtu istemiyorsam Z serisi çipsetler neyime mi? Eğer ki öyleyse daha çok oyun oynayacak biri için temel teknolojilere bakıp hangi anakartı almalıyım?


    3- GSKILL 4GB (2x2GB) RipjawsX DDR3 1600MHz CL9 1.5V Dual Kit Ram en çok tavsiye edilen ramlerden biri. GSKILL’in sitesinde test edilen çipsetler p67 serisinde G53’ten başlıyor G65 vs. yukarı doğru gidiyor. Yani serinin alt modellerinde test etmemişler. Bu reklâm amaçlı bir satış stratejisi mi? Yoksa G45, C43 vs. modellerde uyum yâda performans sorunumu var?


    4- Teorik olarak 1333mhz-CL7, 1600mhz-CL9’dan daha iyiyse, i5 2500K cpu alacaklara, cpu 1333mhz’e kadar desteklediği halde, 1600mhz-CL9 tavsiye edilmesinin sebebi daha ucuz olduğu veya O.C’le MHz’i yükseltip tam randıman kullanabildiği için mi? Eğer ki öyleyse, O.C yapmayacaklara, biraz pahalı olsa da performansı açısından 1600mhz-CL9 yerine 1333mhz-CL7 önermek daha doğru mudur?


    5- Şu MSI P67’lerdeki “OC Genie” tuşu çok kafamı kurcalıyor. Benim gibi O.C’ den çekinenler, bir tuşa basacakmış ve hoop performans %36’ya varan oranda artacakmış. Bu bukadarmı yani? Böyle bir getirinin orta ya da uzun vadede bir götürüsü yok mu? Bu durum sisteme bir ömür törpüsü değil midir?


    6- OC Genie tuşu tam olarak hangi hallerde kullanılmalıdır? Süre olarak makbulü nedir? Misal, OC Genie tuşuna basıp saatlerce NFS oynarsam n’olur? Ya bunu her gün yapıyorsam n’olur?


    7- SAPPHIRE Radeon HD6870, 1 GB, GDDR5, 256 Bit, Ekran Kartı oldukça beğenilen ve burada da çok tavsiye edilen bir kart. Özel soğutması olsun, AMD Eyefinity ve HD3D teknolojileri olsun oldukça cezp edici. Fiyatı da uygun. Peki Nvidia’nın buna karşılık gelen modeli hangisidir? Fiyat olarak değil de teknolojiler olarak.

    Alimlerin ışığıyla aydınlamayı sabırsızlıkla bekliyorum…







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.