Şimdi Ara

sistem montajı??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.983
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Mrb arkadaslar, bu forumdan okuduğum bircok yorum neticesinde topladığım sistem söyle olustu;

    1- alpine 9872 (anaünite 2 preout)( teyp henuz alınmadı ama alınmak uzere)
    2- jbl 755.6 (amfi 6 kanallı) ( amfi de yuzde 90 bu amfi olacak 5 gun sonra alıcam ıns)
    3- jbl gt5 12 (30cm subwoofer)
    4- hertz dsk165 (component)

    Şimdi öğrenmek istediğim şu;
    Bu tesisatı yaparken, amfi den componentlere güç aktarımı nasıl olacak? yanı benım aldıgım componentler bıraz narinmiş, yani yüksek güç vermemek gerekiyormus, ama amfim sanrım biraz güçlü, bunun ayarına tesisatçı dikkat eder mi yoksa ben özellikle mi sölemeli miyim nasıl yapması gerektiğini?

    Son olarak da tesisat montajı tahmini ne kadar tutar? asağıdaki linkteki kablo yu alsam daha mi iyi olur, montaj cok tutmasın diye ve yeterli midir?
    http://www.sahibinden.com/kablo_seti-79WQQaXQQ13149631WQQpXQQdisplayitem

    Yardımlarınız için şimdiden cok tesekkurler...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi medxr13 -- 2 Nisan 2009; 21:52:30 >







  • En adi kablolalar kullanılmıs gibime geliyor.

    Size önerim olarak düzgün bir sistemciye gidip. Düzgün kablolalama, düzgün ayarlar yaptirip kullanmaniz. Kablo almaniz ile size pahallıya çikicaktir.

    Ben kendim mesala tek tek aliyorum. Ama ileride işleri büyütme olasiliğim yüksek.

    Ama size içinde 2 takım rca bulunan ve 4 awg(guage) kablo bulunan sigortasi sağlamca olan bi kit yeticektir. İleride genişletmeyede uygundur. Sigorta felan sağlam olduktan sonra işnizi görücektir. Gerisi zaten fıss.

    Ankarada iseniz montajda felan yardımcı oluruz. Bütün ayarlari felan iyi bir yerde yaptirsaniz iyi olucaktir..
  • sistem güzel, component infinty cs5020 olabilir dsk165 e nazaran daha dayanıklı olucaktır. ileride sistemi yükselticekseniz altyapı sağlam olmalıdır Gökhan kardeşimin bahsettiği altyapıyı öneririm. Bunun yanında madem ileride sistem büyüyecek, enbaşta teyp 3 preoutlu seçlirse iyii olur(front-rear-subwoofer). ilerde sorun yaşamazsınız.
  • Alt yapınızı bencede sağlam tutun ... daha iyi bir set almak size ilerde hem zaman kazandırır... ve iyi bir montajcı secin.... sinya kablolarıyla, güç kablosunun aynı yerden gitmemesine özen gösterin ....
  • Tskler. Anladığım kadarıyla bu kablo setini önermiyorsunuz, kabloyu her seyi tesisatcı yapacak.Bursa da bildiğiniz önerebileceğiniz yer var mı kaliteli iş yapan?
  • ana ünite alınacaksa ve tesisat düşünülecekse kesin ve kesin altan kardeşimin dediği gibi 3 preout olu olanı tercih edin.. yoksa benim gibi vurursunuz kafaya :)
  • Aslında amfiyi henuz almadım ama jbl 75.4 yerıne son anda 755.6 almaya karar verdım( ilerde sıstemı genısletme ıhtımalı uzerıne)( 5 gun sonra almak uzere bırıyle anlastım) teybı de almadım henuz, aklımda alpine 9872 vardı agır basıyordu ama sımdı bır adet daha component alma ıhtımalim dogdugu ıcın ve bu teyp de 2 preout cıkıslı oldugndan sanrım vazgecıcem bu teypten.Onerebilecegınız teyp ne olabilir, ikinci el olarak 200 tl butceye uygun?
    Son olarak da hertz dsk165 onlere takılcak, arkaya da component alma ıhtımalım oldugu ıcın 13 cm component ne alayım? yıne hertz almamda fayda var mıdır? 2 takım component sıstemın akustıgını bozmaz degıl mı??
  • Pioneer 5050 nin goruntusu cok hosuma gidiyor, 3 preout cıkısı mevcutmus, ne dersınız?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: medxr13

    Aslında amfiyi henuz almadım ama jbl 75.4 yerıne son anda 755.6 almaya karar verdım( ilerde sıstemı genısletme ıhtımalı uzerıne)( 5 gun sonra almak uzere bırıyle anlastım) teybı de almadım henuz, aklımda alpine 9872 vardı agır basıyordu ama sımdı bır adet daha component alma ıhtımalim dogdugu ıcın ve bu teyp de 2 preout cıkıslı oldugndan sanrım vazgecıcem bu teypten.Onerebilecegınız teyp ne olabilir, ikinci el olarak 200 tl butceye uygun?
    Son olarak da hertz dsk165 onlere takılcak, arkaya da component alma ıhtımalım oldugu ıcın 13 cm component ne alayım? yıne hertz almamda fayda var mıdır? 2 takım component sıstemın akustıgını bozmaz degıl mı??


    doğru yoldan yanlış yola sapmışsınız, 6 kanallı amfi almak faydalı olmasının aksine ilerde sistemi büyütmede sorun olur. 75.4 ü alın 1 takım component 1 bas için şimdilik kullanın, ilerde mono amfi alırsınız. jbl 75.4 ünde bütün kanalları sadece midleri besler.

    arkalara hertz dsk135 olabilir aynı modelin 13 cm olanıdır. 2 tkım component sistemin akustiğini bozmaz heleki aynı model olurs

    pioneer deh4050 ub de 3 preout vardı bu modeli düşünebilirsiniz.




  • Sizin yorumlarınıza gercekten değer verıyorum, bu gune kadar da cok faydalandım ama bu yorumunuzu pek anlayamamıs olmakla bırlıkte 6 kanal amfıden vazgecıcem dedıklerınız dogrultusunda.Jbl 75.4 alıcam..Sanırım bass ıcın mono amfının yerını hıc bırı tutmuor, bu yuzden onermıssınız, ama jbl 755.6 amfıyı cok ucuza ( 240 tl ) garantlılı ıkınıcı el bulmustum o yuzden ole atladım..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: medxr13

    Sizin yorumlarınıza gercekten değer verıyorum, bu gune kadar da cok faydalandım ama bu yorumunuzu pek anlayamamıs olmakla bırlıkte 6 kanal amfıden vazgecıcem dedıklerınız dogrultusunda.Jbl 75.4 alıcam..Sanırım bass ıcın mono amfının yerını hıc bırı tutmuor, bu yuzden onermıssınız, ama jbl 755.6 amfıyı cok ucuza ( 240 tl ) garantlılı ıkınıcı el bulmustum o yuzden ole atladım..



    peki jbl 75.4 ün fiyatı ne kadar.?

    diyelim ki 755.6 yı aldınız 4 kanalıyla ön ve arkalardaki midleri beslediniz, sub çıkışyla da 300-400 rms civarında orta seviyue bir sub besliyorsunuz, ilerde mono amfi alınca subu mono amfiye vericeksiniz doğal olarak. bu durumda 755.6 nın sub çıkışı boşta kalıcak bu boşta kalan kanal için boşuna para ödemiş olucaksınız.
  • Aslına bakarsan ben tek amfiyle işi halletmeyi düşünüyordum yani aklımda mono amfi yoktu ki hala da yok çünkü mütevazi ve arabayı daha fazla yormayacak bi sistem kurmak istiyorum.Açıkcası benı tek bir component takım bile idare eder die düşünüyorm, dinlemeden de bi yorum yapmak istemem ama bir component bir de woofer benı cok doyurur gbi geliyor.Eger cok memnun kalmassam yada bas bıraz daha golgede kalsın gbi dusunursem bir takım daha component dusunebilirm die planlıyorum.
    Ama dedıgım gbi buyuk ihitmalle beni tatmın edecektir bir component bir woofer. Ama bassların agır basmasını ıstemıorum acıkcası eger ole bir sorunla karsılasırsam bi component daha baglatmayı dusunurum.O yuzden 6 kanallı amfi benı her turlu kurtarır dıe dusnuyordum.Ama sizler gbi tecrubem olmadıgından yorum yapmak ıstemıorum, yanı mono amfıyle woofer ı beslemek 2 kanalı kopruletıp beslemekten daha kalıtelı olacagını soluyorsunuz, mantıklı da tabıkı ama acıkcası 2 amfı ıstemıorum suankı dusuncem bu.
    JBL 75.4 genelde ıkıncı el sıtelerınde 200-220 tl arasında degısıo ve garantılısıne de rastlamadım henuz uygun fiat olarak.Ama 755.6 garantlı ve 240 tl buldugum ve anlastıgım ıcın sıze danısmak ıstedım.JBL 755.6 ı sadece maddı acıdan gereksız dıe mı onermıyorsunuz?
    Özetle;
    1- jbl 75.4- bır component, bir woofer
    2-jbl 755.6 - bir component, bir woofer
    3- jbl 755.6- 2 component, bir woofer
    bunlardan hangı secenekte en ıyı ve dogal akustıgi alırım, yanı ne tızler cok agırlıkta ne basslar??
    tskler....




  • 75.4 ile 755.6 nın teknik verilerine bakılınca 75.4 ün daha yüksek bir çıkış gücü var.. midleri beslerken daha yüksek bir güç elde edersiniz. lakin 755.6 nın 4 x 60 watt RMS lik component çıkışıda hiç bi şekilde yabana atılacak bi güç değildir. çünkü 22 watt rms çıkış gücüne sahip bir pioneer teyp bile oldukça tatminkar ses verebiliyor. şimdi olay aslında beklentilere göre değişiyor.

    Siz ilerde geliştirmeyi göz önünde bulundurursanız o zaman kesinlikle 75.4 ü alın.. yok eğer sadece basit bi sistem olsun beni doyursun derseniz ve kalabalıktan ziyade tek anfiyle halledelim diyorsanız 755.6 yı tercih edin.. benimde sesten beklentim müzikle bass eşit çıksın millete dinletmekten ziyade kendim dinlerim. ses kalitesine önem veririm anlayacağın, eğer beklentileriniz benim gibiyse 755.6 yı alın 2 takım mid ile bir adet subwoofer bağlayıon 2 kanalını köprüleyince 107+107 = 215 watt çıkış gücüne denk geliyo ( bazı anfiler köprülenince daha yüksek bi çıkış elde ediyo bu nasıl bilmiyorum ) 215 wattlık bir bass sesi zaten aracın sağını solunu aynalarını titretecek güce sahiptir... ortalama 80 watt RMS le JBL GT4 ü beslediğimizde fazla fazla ses dışarı çıkıyor 755.6 da bu anlamda ihtiyacınızı fazlasıyla görür..

    o fiyata bulduysanız ve garantiside varsa hiç kaçırmayın derim. çünkü sıfır fiyatı ortalama 500 lira civarında




  • quote:

    Orjinalden alıntı: medxr13

    Aslına bakarsan ben tek amfiyle işi halletmeyi düşünüyordum yani aklımda mono amfi yoktu ki hala da yok çünkü mütevazi ve arabayı daha fazla yormayacak bi sistem kurmak istiyorum.Açıkcası benı tek bir component takım bile idare eder die düşünüyorm, dinlemeden de bi yorum yapmak istemem ama bir component bir de woofer benı cok doyurur gbi geliyor.Eger cok memnun kalmassam yada bas bıraz daha golgede kalsın gbi dusunursem bir takım daha component dusunebilirm die planlıyorum.
    Ama dedıgım gbi buyuk ihitmalle beni tatmın edecektir bir component bir woofer. Ama bassların agır basmasını ıstemıorum acıkcası eger ole bir sorunla karsılasırsam bi component daha baglatmayı dusunurum.O yuzden 6 kanallı amfi benı her turlu kurtarır dıe dusnuyordum.Ama sizler gbi tecrubem olmadıgından yorum yapmak ıstemıorum, yanı mono amfıyle woofer ı beslemek 2 kanalı kopruletıp beslemekten daha kalıtelı olacagını soluyorsunuz, mantıklı da tabıkı ama acıkcası 2 amfı ıstemıorum suankı dusuncem bu.
    JBL 75.4 genelde ıkıncı el sıtelerınde 200-220 tl arasında degısıo ve garantılısıne de rastlamadım henuz uygun fiat olarak.Ama 755.6 garantlı ve 240 tl buldugum ve anlastıgım ıcın sıze danısmak ıstedım.JBL 755.6 ı sadece maddı acıdan gereksız dıe mı onermıyorsunuz?
    Özetle;
    1- jbl 75.4- bır component, bir woofer
    2-jbl 755.6 - bir component, bir woofer
    3- jbl 755.6- 2 component, bir woofer
    bunlardan hangı secenekte en ıyı ve dogal akustıgi alırım, yanı ne tızler cok agırlıkta ne basslar??
    tskler....



    ilerde sistemi genişletmeyi düşündüğünüzü sölemiştiniz. ancak bas ağırlıklı olmasın ve 2 amfi istemiyorsanız 3 numaralı seçenek sizin için en uygunu olucaktır.




  • Tskler arkadaslar, sistem genişletme olarak da, genısletıcem demedım ama eger bır woofer ve component ses akustıgı hosuma gıtmesse genısletme ımkanım olabılır bır component daha alarak.Ama sanrım bu halıyle begenıcem gbı gelıyor, ben teknık acıdan teorıkte ve pratıkte bı sorun olmasın dıe danısmak ıstedım ve verdıgınız cevaplar dogrultusunda da kararımı verdım, alabilrsem ilk tercihim; almıs oldugum componentler ve woofer ıcın JBL755.6, bı sorun olursa JBL75.4,..tekrar tskler yorumlarınızı esrgemedıgınız ıcın..sıstemı hallettıgımde goruslerımı yazarım...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.