Şimdi Ara

sistem sıcaklığı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
767
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    peformans kaybı olmaz. işlemciye voltaj yetersiz geldiğinde stabilite bozulur. işlemci boşta iken anlamazsın. eğer voltaj yetersizse işlemciye yük bindiğinde ya pc donar, ya ekran farklı bir renge döner yada resetlenir. eğer soğutucun, kasa içi hava akışın iyi ise işlemci voltajının yeterli gelip gelmediğini anlamak için occt, linx tarzı programları kullanabilirsin. işlemci voltajını kademe kademe düşürerek, her düşürüşünde occt veya linx ile test edersen (yani %100 yük bindirirsen) stock hızında stabil kalacağı en düşük voltajı deneme yanılma yoluyla bulursun. gereksiz voltaj işlemcinin ısınmasına sebebiyet verir.

    yukarıda ki mesajlarımda voltaj değerlerlerimi ve işlemci modelimi yazdım buna göre voltaj değerlerim anormal mi? yani voltajı düşürmem gerekli mi? kasada hava akışını ise kasanın kapaklarını açarak sağladım kasa fanlarının bir tanesi çalışır durumda o da içeriye hava veriyo işlemcide intelin kendi soğutucusunu kullanıyorum (2.4 ü soğutan).bilgisayarda (empire total war ,street fighter4,pes 2010,cod4) gibi oyunları 1-2 saat oynadığımda donmalar başlıyo yani bu oyunlar işlemciye ne kadar yük bindirir bilmiyorum ama bir de %100 yük bindirirsem işlemciyi yakmaktan korkuyorum.sonuç olarak voltaj değerlerim anormal mi?




  • çok ilginç senin işlemcinin voltaj aralığı 1.475 - 1.55v imiş.

    http://www.cpu-world.com/CPUs/Pentium_4/Intel-Pentium%204%203.2%20GHz%20-%20RK80532PG088512%20%28BX80532PG3200D%29.html

    sen yine de yukarıda dediğim kademe kademe düşürme metodunu dene.
  • quote:

    çok ilginç senin işlemcinin voltaj aralığı 1.475 - 1.55v imiş.

    bu ne anlama geliyo?

    bir de asrockun sitesinden anakartımın özelliklerine baktığımda Hybrid Booster - ASRock safe overclocking ve Hyper-Threading Technology gibi özellikleri olduğu yazıyo Hyper-Threading Technology araştırdığım kadarıyla işlemci belli bi ısıya ulaştığında işlemcinin hızını düşürüp yanmasını engelliyomuş yani pc nin donmasına sebep olan şey bu olabilir mi acaba? Hybrid Booster - ASRock safe overclocking ne olduğunu anlamadım belliki oc ile ilgili bi şey

    http://www.asrock.com/mb/overview.asp?Model=P4V88

    acaba oc yaparken bi yararı olurmu?

    quote:

    sen yine de yukarıda dediğim kademe kademe düşürme metodunu dene.


    yapmaya çalışıcam




  • hyper treading o değil; 1 çekirdek 1 izlek. işlemci çekirdeğinin aynı anda iki işlem yapabilmesi olayı. oc'la pek alakası yok.
  • quote:

    hyper treading o değil; 1 çekirdek 1 izlek. işlemci çekirdeğinin aynı anda iki işlem yapabilmesi olayı. oc'la pek alakası yok.

    pardon yanlış yazmışım asıl yazmak istediğim thermal throttling idi
    quote:

    işlemci belli bi ısıya ulaştığında işlemcinin hızını düşürüp yanmasını engelliyomuş yani pc nin donmasına sebep olan şey bu olabilir mi acaba?

    thermal throttling mi acaba?

    ayrıca biosa baktığımda işlemci voltajını düşürebilceğim bi seçenek bulamadım. cpuz da gördüğüm voltaj değerlerinin aynısı var ama hiç birini değiştiremiyorum. bir de bios cpu sıcaklığını 55- 60 gösterirken everest 50-55 gösteriyo.

    oc ile ilgili sorduğum özellik ise Hybrid Booster - ASRock safe overclocking idi. bu ne işe yarıyo acaba?




  • Arkadaşım stok fan ile o işlemcinin ısıları normaldir, 5 derece fark olup olmaması bir şey ifade etmez, ayrıca o.c ile de uğraşma + 1000mhz o.c omayan bir işlemci için uğraşılmaz, mimarisi belli P4, default olarak kullanmaya bak ya da bakır tabanlı ucuz soğutucular var üzerine fan uydurursan ısı sorunun kalmaz, ısılar normal.

    Ucuza bulursan 1gb ram daha ekle, 1gb ram artık yetersiz kalıyor, limitlerini bilerek ona göre oyun oynaman laızm, bu sistemi aşan oyunlarda elbette sıkıntıların olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LEON-X -- 15 Eylül 2010; 20:52:44 >
  • bu konuya msj atmştm sonraki postları dikkatli okumadım ama hocam konu bıraz uzamış gibi arkadasda yardım etmek istiyor fakat senin p4 serisi cok ısınan bi seri olduğu için sıcaklıkların bu değerde cıkması aslında birazda normal diyebiliriz kafama takılan gpu - sistem sıcaklığı cok fazla artması eğer ki voltajlar değerleri normalse bi soğutucu almanı tavsiye ederim..

    Birde önceki işlemcinin soğutucusunu mu kullanıyorsunuz ???
  • quote:

    bu konuya msj atmştm sonraki postları dikkatli okumadım ama hocam konu bıraz uzamış gibi arkadasda yardım etmek istiyor fakat senin p4 serisi cok ısınan bi seri olduğu için sıcaklıkların bu değerde cıkması aslında birazda normal diyebiliriz kafama takılan gpu - sistem sıcaklığı cok fazla artması eğer ki voltajlar değerleri normalse bi soğutucu almanı tavsiye ederim..

    Birde önceki işlemcinin soğutucusunu mu kullanıyorsunuz ???

    voltaj değerlerim

    cpu çekirdek=1.39 v
    +3.3 v = 3.22 v
    +5 v = 5.3 v
    +12 v = 11.88 v
    +5 v beklemede = 4.82 v

    çekirdek voltajı= 1.4 v
    I/O voltajı = 1.4 v
    normal gücü = 103 w @ 3.2 ghz
    en büyük gücü = 127 w @ 3.2 ghz

    quote:

    El Mukteda Tarih 15 Eylül 2010; 18:41:21

    çok ilginç senin işlemcinin voltaj aralığı 1.475 - 1.55v imiş.

    http://www.cpu-world.com/CPUs/Pentium_4/Intel-Pentium%204%203.2%20GHz%20-%20RK80532PG088512%20%28BX80532PG3200D%29.html


    voltaj değerlerim böyle ama ben anlamıyorum bu değerlerin normal olup olmadığını
    quote:

    Birde önceki işlemcinin soğutucusunu mu kullanıyorsunuz ???

    evet 2.4 te kullandığım soğutucuyu kullanıyorum




  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.