Şimdi Ara

Sistem Toplama Takvimi/Zamanlaması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
989
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar;

    Öncelikle forumda kabaca bir arama yaptım ama bu şekilde bir konuya rastlamadım,eğer var ise beni o konuya yönlendirirseniz memnun olurum.
    Not: Uzun yazıyı okumak istemeyenler en son cümleye direkt geçiş yapabilirler :)

    Foruma uzun bir süredir üye olmakla beraber, hemen her gün forumdaki dahili bileşenler konularını gezip, sistem tavsiyelerini takip etmeye çalışıyorum. Sistem tavsiyelerindeki öneriler bütçe aralıklarına göre %90 aynı sistemler önerildiği için "Hangi ekran kartını almalıyım? hangi işlemci daha iyi? Anakart tavsiyesi verin.." vb başlıklar açmak yerine bu konuyu açmayı daha uygun gördüm.

    Kısaca özetlemek gerekirse benim tartışmak istediğim şey bilgisayar toplamak için (acil ofis vb ihtiyaçlar hariç) ideal zamanlama nedir?

    İdeal zamanlamadan kastımı basit örneklerle açıklamam gerekirse; örneğin X ekran kartı üreticisi Mart-Nisan ayında yeni bir teknoloji acıkayacak o nedenle acelesi olmayan beklesin veya Y işlemci ürütecisi önümüzdeki 2-3 yıl boyunca farklı chipset kullanmayacağını açıkladı o nedenle şu işlemciyi almak mantikli gibi.

    Yazdıklarımı okuyunca "arkadaşım senin kafan çok karışmış" diyebilirsiniz :) belki de kafamdaki şeyleri çok iyi açıklayamamış olabilirim. Şuan yeni bir sistem toplamak istiyorum ama döviz kuru en azından benim beklediğim gibi gitmiyor ( Mesela döviz kuru da bir parametre, bunun için "daha fazla düşmesini bekleme" veya yazı beklemen daha iyi olacaktır gibi tavsiye verebilirseniz memnun olurum)

    Ben şuan kullanmış oldugum sistemi 7-8 yıl önce inventustan kadıköy yogurtcu parkının ordaki ofislerinden satın almıştım. Hala da kullanıyorum :) demekki zamanında iyi seçimleri yaptıgımı düşünüyorum. O nedenle şuan toplayacağım sistemin de bu süreye yakın gideceğine eminim (Tabiki uzun kullanım için teknoloji manyağı olmamak, idareyi de bilmek gerekiyor)

    ÖZET: Sistem toplama aşamasında işlemci-ekran kartı-anakart seçerken şuan piyasadaki ürünlere göre mi seçim yapılmalı? Yoksa yakın ve orta vadede şuanki ürünleri almamıza pişmanlık yaratacak yeni ürünler gelecek mi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aAmiQo -- 28 Ocak 2015; 12:17:15 >







  • Yararlı bir konu olmuş. Böyle bir ana başlığa ihtiyacımız vardı.
  • aAmiQo kullanıcısına yanıt
    Bu gün araştırmaya başladım bende amd yeni kartlar ve işlemci duyurucakmış diye ve forumdada araştırıyodum . Bence yaralı konu inşallah bilenler açıklama yapar çünkü önemli bir nokta .
  • İnşallah iş saatinden sonra daha bilgili arkadaşlar da bilgilerini paylaşır; biz de bu bilgilerden faydalanırız.
  • evet gerçekten iyi düşünmüşsün sadece teknoloji ve donanımsal açıdan değil türkiye de döviz kuru olarak ta her gün fiyatlar değişmekte

    örneğin bugün x sitesinden sistem toplayıp 3000 liraya tamamlıyorsun yarın +- %1 değişerek 3025 fiyatına yükselip veya 2975 fiyatına düşüyor

    böyle bir ana başlık olsa düzenli olarak güncellenip uygun zamanlar belirtilse çok hoş olurdu
  • Amdnin yeni işlemcisine en az 1 yıl var. Yakın zamanda gelecek olan sadece yeni ekran kartları olacak. Bir de pek önemli olmasa da usb 3.1 anakartlar gelebilir. Hatta msi'ın bir anakartı vardı böyle
  • ekran kartı alacaklar yazı beklesin.
  • Benim tek bildiğim bu elektronik ürünlere ek vergiler yoldaymış.Pek de bir düşüş beklemiyorum.Fiyat için mağaza sitelerine her baktığımda keşke şunu şu gün alsaymışım diyorum..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-EEF9AA0A5 -- 28 Ocak 2015; 18:38:20 >
  • Sistem toplamaya niyetlendim ben de, gerci iki ay onceden toplamam imkansiz gibi. Tam ekran kartim GTX970 dedim ve ertesi gun forumda malum olaylarin yasandigini gordum sonra GTX980'e cikayim dedim sonra da ogrendim ki bir de Titan'i gelecekmis bu kartin. Internetten baktim herhangi bir cikis tarihi filan da goremedim. Daha bakalim iki aya neler degisir degismez gorecegiz. Ama %51 GTX980'i secerim gibi. Zaten 1080p'de oynayacagim oyunlari isimi gorecek bir kart gibi duruyor.
  • Dolar dedik biraz şom ağızlılık oldu ama 2,40 oldu :S gerçi bu tip yükselmeler ani olarak fiyatlara yansımıyor. Örneğin geçtiğimiz aylardaki Amazon'daki noel,yeni yıl yıl indirimleri ile ram,kasa vb ürünlerde gerçekten fiyat avantajı vardı. Yani sanki o dönem almak için en uygun zaman gibiydi. Şuan amazonda türkiyedeki fiyatlardan farkedilir derecede uygun olan kasa bileşenleri nelerdir?

    Şuan yanılıyorsam düzeltin Hdd ve sdd piyasası sakin; çok değişiklik olmadğı için fazla kafa karışıklığı yaratacak durum yok gibi (?)

    Forumdaki Ekran Kartı bölümünde Evga'nın fiyatlarına indirim beklerken bindirim geldiği konuşuluyor, yine yukarıda bahsedilen ithal ürünlerde alınması beklenen ekstra vergi vb durumlar bahar ve yaz aylarında bizi sıkıntıya düşürebilir mi?
  • 13 ocak 2015'te 2,27 olan dolar, 15 gün içinde 2,45'i zorlar hale geldi. takip etmek çok zor.

    İşlemci ve ekran kartlarının ne zaman satışa çıktığını ve fiyat değişimini gösteren herhangi bir kaynak site varmı acaba?
  • Son mesajımdan bu yana 2,5 ay geçmiş dolar 2,72 'yi gördü ve şuan 2,68-2,70 arası gidip geliyor. ve ben hala bekliyorum, sistem toplamadım, toplayamadım :)

    Konuya çok fazla ilgi olmadı ama sizce yılbaşından bugüne TL bazında bilgisayar parçalarında artış ne kadar oldu? Son olarak tekrar soruyorum sistem toplamak isteyenler şuan mutlaka beklesinler diyor musunuz? yoksa "kardeş boşuna bekleme fiyatların yaz cıkana kadar düzeleceğini düşünmüyorum" mu diyorsunuz?

    Bu kadar soru içeren bir paragraf yapmak istemezdim ama malesef kafa yine çok karışık. iyi forumlar
  • Seçim sonrası bi düşüş bekliyorum ama hayırlısı bakalım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aAmiQo

    Son mesajımdan bu yana 2,5 ay geçmiş dolar 2,72 'yi gördü ve şuan 2,68-2,70 arası gidip geliyor. ve ben hala bekliyorum, sistem toplamadım, toplayamadım :)

    Konuya çok fazla ilgi olmadı ama sizce yılbaşından bugüne TL bazında bilgisayar parçalarında artış ne kadar oldu? Son olarak tekrar soruyorum sistem toplamak isteyenler şuan mutlaka beklesinler diyor musunuz? yoksa "kardeş boşuna bekleme fiyatların yaz cıkana kadar düzeleceğini düşünmüyorum" mu diyorsunuz?

    Bu kadar soru içeren bir paragraf yapmak istemezdim ama malesef kafa yine çok karışık. iyi forumlar

    Eğer fazladan 200-300 hatta 400 lirayı vermek sizin için önemli değilse sistem toplamak için beklemeyin derim yoksa doların önümüzdeki 2-3 ay daha düşmeyeceğini düşünüyorum. Ama bir de şu var doların durumu Haziran'da daha bir belirgin hale gelecektir diye düşünüyorum (seçimleri kastetmiyorum, Amerika'dan gelecek olan bilgileri diyorum)




  • dolarda düşüş olurmu, olur ama nereye kadar? 2.30-2.40 gibi diyelim

    FED faiz artımı olucak dediği an

    ve cari açık önleme için getirilecek tedbirler
  • amacım konuyu hortlatmak değil ama ocak ayında açtığım konunun üzerinden çok sular geçti, çok olaylar gelişti.. Sene başlarında "dolar sene sonuna kadar 3 tl'yi görür" diyenler haklı çıktı. 3 tlye sadece 8 kuruş kaldı.

    Sonbahar-kış döneminde teknoloji/dolar konusunda öngörüsü olan var mı? ( ithal ürünlere gelmesi planlanan ek vergileri de hatırlatalım) Şuan oturduğumu yerde oturup ortalığın durulmasını beklemek en iyisi galiba. İyi forumlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aAmiQo

    amacım konuyu hortlatmak değil ama ocak ayında açtığım konunun üzerinden çok sular geçti, çok olaylar gelişti.. Sene başlarında "dolar sene sonuna kadar 3 tl'yi görür" diyenler haklı çıktı. 3 tlye sadece 8 kuruş kaldı.

    Sonbahar-kış döneminde teknoloji/dolar konusunda öngörüsü olan var mı? ( ithal ürünlere gelmesi planlanan ek vergileri de hatırlatalım) Şuan oturduğumu yerde oturup ortalığın durulmasını beklemek en iyisi galiba. İyi forumlar.

    Daha da artacak. Artmasi icin aklimiza hemen birkac sebep geliyor ama dolar neden düşsün desem kimin aklina hangi sebepler gelecek? Duble yollar mi? Yaz sonu 3 olur demiştim anlık da olsa bugün 3u gordu.

    Birkaç sene öncenin 1300 lira eden pcsi su anda 3000 lira ediyor. Icimiz aciya aciya gidip almak zorundayiz su anda. Çünkü birkac aya da 4000 lira edecek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.