Şimdi Ara

Sistem Yenileme / Upgrade ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
762
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 2011 yılında bütçeme uygun bir şekilde kasa toplamıştım. Sorunsuz kullandım ama artık performans olarak yetmiyor ve yenilemek istiyorum. Ne yazık ki bütçem çok fazla değil, daha doğrusu normal bütçem var ancak $ kuru ve vergilerle oluşan fiyatlar karşısında yetersiz kalıyor üst düzey performans için.
    3000 TL'ye kadar zorlayabilirim gene de. Belki önden bunları satarak bütçemi arttırsam daha iyidir ama sadece notebook'a kalmak istemiyorum.
    Sistemi aşağıda belirttim, en kötü ihtimalle kasa ve PSU kullanılır diye düşünüyorum. Bunun dışında sistemi güncellemek istersem kullanabileceğim bir parça yok sanırım. İşler dolayısıyla çok uzak kaldım uzun zamandır, tekrar araştıracağım kısa zaman içerisinde ama bilenlerden biraz fikir alabilirsem çok daha hızlı yol alırım kafamda fikir oluşturma açısından.

    *Gigabyte GA-MA770T-UD3 AMD 770 AM3 DDR3 ATX Anakart
    *ATI Radeon HD 7850 2 GB GDDR5
    *Geil Plus 4GB DDR3 1333Mhz CL9 Low Voltage Bellek x 2
    *Amd Phenom II X6 1055t 2.8 Ghz
    *1 TB 7200 Rpm HDD (markası aklımda değil)
    *Creative Sound Blaster X-Fi XtremeMusic

    KASA: Aynı şekilde kullansam olur sanırım. PSU fanı epey gürültü yapıyordu onu değiştiririm, temizlik vs... Masraf yapmak istemiyorum bunun için, her ne kadar yeni bir şey aldığını yeni kasa gösterse de.
    *Cooler Master RC 692 Advance Seasonic 750W Güç Kaynaklı Bilgisayar Kasası ( CM 690 II )

    Kasa, PSU, HDD ve ses kartım dışında yenilemem gerekli değil mi sistemi. Belki RAM'leri kullanabilir miyim dedim ama performans düşüklüğü yaratmazsa?
    Anakart & İşlemci & GPU & SSD için 3000 TL bütçe ile oyun amaçlı bir upgrade yapacağım diye düşünüyorum. Öneri veren olursa memnun olurum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Belanir -- 16 Kasım 2016; 16:13:36 >







  • İ7 6700 , corsair 8gb ram(ya da gerek yok), asus 300 tl lik gaming anakart, 600w psu. Ses kartı ramler ve hdd elinizde dursun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sistemin aslında çok da eski bir sistem değil ama AMD olmasından kaynaklı bir dezavantaj var.AMD kanadında işlemci ve anakart bazında DDR4 içeren sistemler biraz geç gelecek.O yüzden intele yönelmen gerekir yeni sistemde.3000 tl'ye iyi bir sistem toplanabilir eldekileri de kullanarak.
    Bence PSU,kasa,hard disk hariç elindekileri tek tek sat(daha çok para eder).
    Yok ben bu kadar maliyet istemiyorum dersen de ekran kartı güncellemesi de bir müddet daha sizi götürür.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: expressimo

    İ7 6700 , corsair 8gb ram(ya da gerek yok), asus 300 tl lik gaming anakart, 600w psu. Ses kartı ramler ve hdd elinizde dursun.

    PSU var zaten hocam, memnunum da Seasonic marka 750W 80+ Bronze sadece fanını falan bir temizlemem lazım. Ram gerek yok diyorsunuz ama gerek varsa da niye Corsair, hangi modeli?
    300 TL'lik gaming anakart hangisi bilemedim ama pek mantıklı gelmedi. Bir de oyun amaçlı upgrade yapacağım ama GPU'dan hiç bahsetmemişsiniz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sheare78

    Sistemin aslında çok da eski bir sistem değil ama AMD olmasından kaynaklı bir dezavantaj var.AMD kanadında işlemci ve anakart bazında DDR4 içeren sistemler biraz geç gelecek.O yüzden intele yönelmen gerekir yeni sistemde.3000 tl'ye iyi bir sistem toplanabilir eldekileri de kullanarak.
    Bence PSU,kasa,hard disk hariç elindekileri tek tek sat(daha çok para eder).
    Yok ben bu kadar maliyet istemiyorum dersen de ekran kartı güncellemesi de bir müddet daha sizi götürür.


    Sadece ekran kartı güncellemesi aklıma gelmişti ancak bu darboğaz dedikleri olay olabilir diye düşüncemden vazgeçtim. Güncele yakın bir ekran kartı takmadıktan sonra da upgrade'in anlamı kalmıyor.
    Bu arada sistemim çok eski sayılmaz, hala oyun oynatıyor ama malum LOW ayarlara alma durumunda kaldığım oyunlar oluyor. Gene de FPS 40 görünce oynayasım gelmiyor.




  • Arkadaşlar çok çok teşekkür ederim önerileriniz için, hepsini dikkate alarak bir seçimde bulunacağım. Bu arada çok eski değil sistem demişsiniz doğrudur ancak benim hatam olmuş, o esnada iş yerimden yazıyordum. Ekran kartını 7850 2GB demişim ancak 6870 1GB.

    Ancak bu arada ben de biraz bakındım vakit buldukça, sadece upgrade değil fiyat konusunu da dikkate alarak araştırıyordum.
    AsRock Z170 Gaming K4/D3 anakart düşündüm. Uygun fiyata da buldum. Asrock anakartları zaten düşünüyordum, ülkemizde pek bilinmese de kendi sistemimi toplarken 5 sene öncesinde çok iyi incelemeler okumuştum. Bu Z170 Gaming K4/D3 ise DDR3 ram kullanıyormuş ve Skylake işlemcileri destekliyormuş. Her ne kadar Intel Skylake için DDR3 uyumlu olmadığını söylese de sıkıntı olmuyor pek diyorlar ama gene de Low Voltage modeller kullanın demişler. Bendeki ramler Geil 1333 mhz, 9-9-9-24, 1.5V. Linkteki kıyaslamayı inceledim, bu kartın iki modeli arasındaki DDR3/DDR4 performans farkına bakmış.
    http://www.tomshardware.com/reviews/asrock-fatal1ty-z170-gaming-k4-d3-ddr4-vs-ddr3,4431.html

    Kısacası aklımda şöyle bir fikir oluştu;
    AsRock Z170 Gaming K4/D3
    GTX 1060 GPU
    i7 6600 veya 6700K CPU
    (bütçe/kur ' a göre hareket edeceğim bu seçimde)

    Bu konuda varsa fikri olan memnun olurum. Bir ara fırsat bulunca ben de bu Geil 1.5v ramlerimi kullanabilir miyim, kullanabiliyorsam +8 GB daha ekleyebilir miyim 2x4 olarak diye bakacağım. O zaman teknobiyotikten almıştım ama çok fazla bulunan bir marka değil Geil çünkü. İşte 4x4 = 16GB Low Voltage (1.25-1.3v) DDR3 Ram alacaksam da bu fikrin çok anlamı kalmıyor açıkçası. Bu arada niye kafa karıştırıyorsun diye düşünüyorsanız mobo cidden kaliteli arkadaşlar ve ben fiyat olarak bana gayet uyguna gelebilecek hele ki ramleri de düşünebilirsem daha da iyi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Belanir -- 18 Kasım 2016; 16:4:44 >




  • K'lı işlemci ve Z serisi anakart senin ekran kartı bütçenden kısman anlamına gelecek, bunlara gercekten ihtiyacın var mı karar vermen lazım. Yapacağın en ağır iş oyun oynamak olacaksa bence bunlara gerek yok. Direk i5 6600 işlemci ve h110 (alternatif olarak b150) anakartlara yönelip ekran kartı ve SSD bütçeni kısmaman bence daha mantıklı. 480 gb bir SSD ve gtx 1070 almak daha mantıklı bunların yanına. Render işlerine girecem dersen K'lı işlemci alıp tepesine bin tabi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: F355 Challenge

    K'lı işlemci ve Z serisi anakart senin ekran kartı bütçenden kısman anlamına gelecek, bunlara gercekten ihtiyacın var mı karar vermen lazım. Yapacağın en ağır iş oyun oynamak olacaksa bence bunlara gerek yok. Direk i5 6600 işlemci ve h110 (alternatif olarak b150) anakartlara yönelip ekran kartı ve SSD bütçeni kısmaman bence daha mantıklı. 480 gb bir SSD ve gtx 1070 almak daha mantıklı bunların yanına. Render işlerine girecem dersen K'lı işlemci alıp tepesine bin tabi.

    Hocam işte aslına anakart bazında bütçeden kısmaya denk gelmiyor aslında, özel bir durum tabi ama cidden uyguna alabileceğim z170 anakartı. Kafamı kurcalayan asıl soru Skylake - DDR3 uyumu idi, her ne kadar Intel sadece DDR3L kullanmalısınız dese de çok fazla yorum okudum hem son kullanıcılardan hem de direk anakart üreticilerinden, 1.5 hatta 1.65 V değerlerindeki ramlerin de sorunsuz kullanılabileceğine dair eğer anakart destek veriyorsa. DDR4 için ek bir masraf yapmam gerekmeyecek gibi, 8GB DDR3 1333mhz de gerçi upgrade ister belki bilemiyorum.

    İşlemci konusunda haklısınız kesinlikle, ben de işte yeni sistem toplayacağım diye biraz da işlemci piyasasına bakmadan yazmıştım. Ancak fiyatları görünce ne demek istediğinizi anladım. Z170 Anakart alıp K serisi olmayan işlemci ile kullanmak kötü geliyordu ancak, Non-k CPU'ların OC olabildiğini ve bu anakartında bunu yapabildiğini öğrendim. Dediğiniz gibi i5 6600 hatta belki 6500 işlemcilerinden yana tercihte bulunacağım.

    SSD konusunda söyleneyecek bir şey yok zaten, tek teselli şimdi kapasite olarak düşük bile alacak olsam takviye etmesi kolay bir parça. O aşamada sıcak fırsatları takip edeceğiz gene.
    GTX 1070 konusu benim canımı sıkıyor işin doğrusu, 1060'a göre f/p oranı daha düşük bulunuyor yabancı incelemelerde bile. Bir de bu oranın bizdeki kur farkı ile katlandığını da biliyoruz, o yüzden ne kadar 1070 istese de gönül tercihimi 1060'tan yana kullanacağım. Ama derseniz ki 1060 alacaksan GTX980 ve RX480 de bak, bakarım elbet. Açıkçası Evga GTX980 SC ACX 2.0 GDDR5 4GB modelini de almayı düşünmüyor değilim.

    EDİT: Hayallerim suya düştü şu an Ferdi Tayfur dinliyorum. Moboyu amazon üzerinden almıştım, ikinci el aldığım (condition: like new) için olsa gerek vergi de çıkmamış, 300 TL'ye geliyordu. Niyeyse ödemeyi çekememiş karttan (limit var), yeni ödeme seçtim ama siparişim 'canceled order' olarak gözüküyor tekrar da sipariş veremiyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Belanir -- 18 Kasım 2016; 18:2:32 >




  • http://www.vatanbilgisayar.com/gigabyte-h110m-gaming-3-intel-1151-ddr4-2133mhz-vga-anakart.html
    Corsair kaliteli ve ucuz kalıyor diğerlerine nazaran ram olarak.vatanda var.
    Psu değiştiririm demişsiniz bende öneride bulundum. Gpu şimdilik götüreceği için öneri yazmadım. İ5 filan bakmayın i7 alın ilerde çok sevineceksiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.