Şimdi Ara

Sistemdeki garip tutarsızlık

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
717
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar, sistemim nickimin altındaki bilgisayar simgesinde yazdığı gibidir. Dışarıdan bakıldığında güzel bi sisteme benzer gerek görsel gerek ilk basına oturan insanın deneyimlerinden fakat dışı sizi yakar içi beni olayı...


    Sistemi alalı 1 seneyi gecti bir kac ay kadar. Sorun aldıgımdan beri devam etmekte. İngilizcem var yarım yamalak yabancı bi forumda topic actım doğru cvp veren hiç kimse olmadı. İlgilenenler bakabilir:
    http://forums.guru3d.com/showthread.php?t=229573

    Formattan değil, driverlerden değil, trojandan virüsten carttan curttan değil. Lütfen kafadan sallama cevaplar vermeyelim.

    Sistemdeki soruna gelince stabil calısmıyor yani nasıl anlatsam sanki pentium 3 bilgisayar gibi ara sıra çileden çıkartıyor beni. Bazen mavi ekran hataları, bazen aşırı yavaşlamalar, anlam veremiyorum. Ekran kartından dediler fps sorununu 7300GT vardı eskiden değiştim 8600GTS aldım gene aynı. RAM den dediler 1gb kingston du değiştirdim 2gb corsair aldım gene aynı. Harddiskde badsector oluştu 500gb yeni bi hdd aldım daha bi stabilliği bozuldu pc nin. ikinci hdd çok ağır çalışıyor çalışırken tıkır tıkır ses yapıyor. Normalde hiç bi program çalışmıyorken 8gb lık call of duty yi rardan 2dakika 53 saniyede çıkardım, bugün film indirmiştim 700 küsür mb rardan çıkartmak 5dk yı geçti. Sürekli işlem yapınca bişeyler oluyor pc ye.

    Ekran kartındaki Fps sorununu refreshlock kullanarak ve şu garip yöntemle geçici olarak çözüyorum: oyuna girdiğimde (counter 1.6) yazıları "hud_saytext 0" komutuyla kapatarak bir müddet bekliyorum (10 15 dk kadar) daha sonrasında düzeldiğini hissediyorum konsol açınca falan düşmemeye baslıyor sonra acıyorum yazıları düzelmiş oluyor fps düşmüyor bi daha da. "Ekran kartın kötü" lafını bi kenara bırakalım lütfen, tamam 9600GT değil tabiki ama bu sonucta counter strike 1.6 yani source bile değil grafik denen şey yok oyunda, diğer oyunları full detay 1024x768 çözünürlükte oynuyorum bi sorun olmuyor. Sadece cs de yapıyor bunu.

    Laptop var bi tane bende eski özellikleri şunlar : Centrino 1.6, 256mb ram, 32mb ati radeon 9000 ekran kartı.
    "Bu komik sistemde bu fps sorununu yaşamıyorum bu sistemde de yaşamam lazım" düşüncesindeyim, şimdi ekran kartın kötü sistemin kötü vs diyenler bir daha düşünsün.

    İşlemci fanındandır çok ısınıyordur dediler SCHYTE NINJA PLUS fan aldım koskoca (ram slotunun tekini kapattı hatta) sorun gene devam ediyor. Artık geriye power supply ve anakart kalıyor. Sizce hangisinde bu sorun? Kasam Asus350w güç kaynağı ile birlikte. Dandik marka olsa hadi diyecem ki 350w değildir az geliyordur ama bilmiyorum yani.

    Kafayı sıyırmamak elde değil 1 senedir katlanıyorum elime para geçti bu aralar yaptırmak istiyorum. Bu sorunu da hangi bilgisayarcıya anlatsam anlamaz en iyisi sorunu bu şekilde çözüp hangi parça arızalıysa onu değiştiririm kendim diye düşündüm.

    İkinci harddiskim de 32mb ön belleği olmasına rağmen (vista yüklü onda bazen biostan onunla boot yapıyorum vista açılıyor) daha yavaş olduğu kanaatindeyim. Ayrıca bilgisayarıma tıkladığımda kum saati çıkıp bir müddet bekleme yapıyor ikinci harddiskteki bölümleri hemen görmüyor yani, bu arada da tıkırtı gelmeye devam ediyor tabiki.

    Yardımcı olacak arkadaslara simdiden tesekkürler....







  • eee yok mu cvp vercek
  • asus_2000 @ windowslive.com eklermisin kardesim cozmeye calisabilirim ayrıca benimde sana bi sorum olacak.
  • sorun power supply dan... cevabım diğer kullanıcılara bu saatten sonra...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanımfad -- 6 Mart 2009; 16:49:24 >
  • hemen yeni bir powersupply almalısın , 1 hafta önce değiştirdim powersupplyımı ama geç kaldım buzamana kadar bana pahalıya mal oldu 2 harddisk 1 anakart 1 ekrankartı
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.