Şimdi Ara

Sistemim İçin Tavsiye

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
284
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle herkese merhaba. Bir ya da iki hafta içerisinde aşağıdaki resimdeki gibi bir sistem toplamayı düşünüyorum. Ekran kartı ve işlemci için hiç bir şüphem olmasa da anakart ve kasa konusunda çok da emin değilim.
    Anakart konusunda resimde bulunan B150 ile H110 arasında kaldım. H110 daha uygun fiyatlı ancak B150'nin performansının daha iyi olduğu konusunda bazı yorumlar okudum.
    Kasa konusu ise en bilmediğim konu. PSU ile birlikte gelir ve fazladan fan yuvası olursa tam aradığım ürün olur.
    Sizden istediğim tavsiye ise: Fiyatı mümkün olduğunca arttırmadan daha fiyat/performans odaklı değişimler yapılabilir mi ? (Fiyat artışı durumunda SSD'yi feda edebilirim.) Ürünleri Ankara/Söğütözü Vatan'dan alacağım için yine Vatan'dan önermenizi rica ediyorum. Aynı zamanda işlemcinin stok soğutucusu yeterli olur mu ve ya kasa için ekstra olarak bir fan almama gerek var mıdır ?

    Dipnot: Sistemimde amd düşünmüyorum ve ekran kartı için de 1070'i beklemek bana mantıklı gelmiyor.

    Teşekkürler.

     Sistemim İçin Tavsiye







  • RomantikPanda kullanıcısına yanıt
    Anakartın performansa etkisi olmaz.Bence anakart olarak şunu alın:MSI H110M PRO-VD Intel H110 Soket 1151 DDR4 2133Mhz VGA&DVI
    Seçtiğiniz kasa gayet güzel.Fiyatı aşağı çekmek isterseniz şu ikiliyi alın Kasa:ZALMAN Z3 PLUS MidT ATX PENCERELİ SİYAH KASA Psu:CORSAIR BUILDER VS SERİSİ 80PLUS 450W GÜÇ KAYNAĞI
    İşlemcinin stok fanı yeterlidir.Ek kasa fanı almanıza gerek yok.
    Hdd çok pahalı onun yerine şunu alın:WD10EZEX
    WD 3.5" 1TB Caviar Blue SATA 3.0 7200Rpm 64MB Cache Harddisk
  • ydagli42 kullanıcısına yanıt
    Öncelikle yanıtınız için teşekkür ederim.
    450W bana biraz düşük gibi geldi. Toplayacağım bilgisayarı mümkün olduğunca kullanmak, gerekirse parçaları tek tek değiştirmek istediğim için PSU'yu biraz yüksek tutmuştum. 450W olası bir yükseltme için yeterli midir ?
    HDD olarak yaptığım ufak araştırmalarda Black'in yazma hızının Blue'dan daha hızlı ve daha stabil olduğunu okudum. Bilgisayarı daha çok oyun için kullanacağımdan dolayı yükleme ekranı ne kadar kısa ise o kadar iyi benim için. WD aradaki hız farkını kapatabildi mi?

    Teşekkürler.
  • RomantikPanda kullanıcısına yanıt
    Artık dikkat ettiysen yeni çıkan ekran kartlarıda işlemcilerde daha az güç tüketiyor.Artık kim daha az güç tüketen parça üretir yarışında herkes.Ama sen daha iyi bir psu olsun dersen ZALMAN ZM500-LX SERİSİ 500W GÜÇ KAYNAĞI alabilirsin.
    Hdd konusuna gelirsek 3 yıldır wd blue kullanıyorum oyunlarda vb. yüklemelerde hiç canımı sıkacak kadar uzun sürmedi.Black serisi daha hızlı olabilir ama bence 100TL daha fazla vermeye değmez.
  • ydagli42 kullanıcısına yanıt
    Yorumların ve tavsiyelerin için çok teşekkür ederim hocam. Sistemi toplarken yorumlarınızı kesinlikle göz önünde bulunduracağım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.