Şimdi Ara

Sistemin Geleceğine Dair Planlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
719
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar;

    İmzamdaki sisteme sahibim. Alalı üzerinden 4 sene geçti. Birkaç ufak sıkıntı haricinde gayet memnunum. Alırken zamanında iyi para dökmüştük ve ne kadar uzun süre verimli şekilde kullanabilirsem kar diye düşünüyorum. Bunun için bilgisayara 4 gb daha ram almayı düşünüyorum. Bu da bana sanırım 150 TL civarına mal olacak. Ram de 8 gb olduktan sonra artık bu bilgisayar en az 4 yıl daha oyun ve genel kullanımda Render vb. hariç olarak ram ekleme ihtiyacı duymaz diye düşünüyorum. Bundan sonra aklımda olan ve kısmet olursa izleyeceğim noktalar şunlar;

    * Ekran Kartı - Belli bir süre sonra artık oyunlarda ihtiyaç olacağından 4870 ekran kartınımı daha modern gxt680 hatta daha fazlası performansı sunacak bir kart ile değiştirmek. Tabi bu şimdi için değil kabaca 2 sene sonrası için.
    * İşlemci - Şu an 2.5 Ghz'de çalışıyor. Yeterli soğutucu ve uygun bir anakart var. Zamanında günlük olarak voltaj arttırmadan 3.0 Ghz de ve en fazla da 3.5 Ghz'de stabil çalıştırmıştım. İleride de duruma göre 3.2-3.5 Ghz arası çalıştırmak.
    * Bu araya bir yere SSD de sıkışır sanırım

    Bu söylediklerim bana en uygun fiyatlı ve makul çözüm olarak geldi. Şimdi elimdekileri satıp yenilemek tabi daha yüksek performans sunar ama malesef ekonomiyi bozuyor ve bir öğrenci olarak bu kadar sık sistem değiştirmek pek mümkün olmuyor. Bu yüzden elimdekini hakkıyla suyu çıkana kadar kullanmam lazım.

    Şimdi sorularıma gelelim;

    * İşlemci o kadar hızaşırtıldıktan sonra ekran kartının performansını aşağı çekmeden verimli şekilde çalışmasını sağlayabilir mi?
    * Ram konusunda bire bir aynı ram almam çok önemli midir, yoksa aynı frekansta ramleri almam yeterli midir? Buna bir de ileride hızaşırtma uygulayacağımı düşünerek farklı ramlerin kararlılıklarını değerlendirirseniz sevinirim.
    * 550 watt'ı gerçekten sunabilen bu PSU'mun daha kalitelisi vb. olsa benim sistemin gerçek manada yaşam ömrü uzar mı?

    Sizlerinde sorularım dışında yorumlarınız olursa beklerim, herkese çok teşekkürler şimdiden



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berkerden -- 14 Ağustos 2012; 19:18:21 >







  • 4 gb rami şimdiden al.DDR2 olduğundsan ilerde bulması zor olur. Aynı marka bulman zor sanırım. Aynı ramleri bulamazsan aynı mhz ve aynı gecikme değerlerinde al. Uyum sorunu minumuma insin bari.Farklı hızda alırsan düşük olanın hızında çalışırlar zaten.

    550 watt yeterli şu an sana .1000 WATT alırsan bileşenlerin ömrü uzamaz.

    İşlemcin güzel. 1 sene sonra e. kartını yenile. 2 seneye kalma.işlemcinde cozutabilir çünkü.GTX 680 biraz uç bir kart,bir sene sonra 2. el gtx660 Yakışır.




  • 4 GB RAM'a 150 TL mi veriyorsun ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: metin abi 52

    4 gb rami şimdiden al.DDR2 olduğundsan ilerde bulması zor olur. Aynı marka bulman zor sanırım. Aynı ramleri bulamazsan aynı mhz ve aynı gecikme değerlerinde al. Uyum sorunu minumuma insin bari.Farklı hızda alırsan düşük olanın hızında çalışırlar zaten.

    550 watt yeterli şu an sana .1000 WATT alırsan bileşenlerin ömrü uzamaz.

    İşlemcin güzel. 1 sene sonra e. kartını yenile. 2 seneye kalma.işlemcinde cozutabilir çünkü.GTX 680 biraz uç bir kart,bir sene sonra 2. el gtx660 Yakışır.


    Ram gerçekten şu an kritik bir zamanda. 2. El aynı model ram buldum. Ancak 139 TL+Kargo ile ciddi anlamda pahalıya geliyor. Bir de benim modelin 1066+ olanı 119 TL'ye kargo dahil olarak var. Ayrıca Team Elite aynı frekans ve gecikmelerde olan var. Sıfır ve 130 TL yaklaşık olarak. Ramde 2. almak sorun olur mu ki? Hangisini almamı önerirsiniz? Ekran kartı olarak ta tabi o kadar fazla uçmam zor olur ama şu an elimdeki 4870'in de arıza vermeye başlamasından sonra 2. el ekran kartı olmaya ciddi anlamda korkarım. Aman işlemci de yolda bırakmasın kötü olur

    http://forum.donanimhaber.com/m_64509456/mpage_1/f_/key_//tm.htm#64540352

    quote:

    Orijinalden alıntı: Kpt.Pilot B.Y.

    4 GB RAM'a 150 TL mi veriyorsun ?



    Ah malesef DDR3 olsa aynı fiyata 2 kat hızlı ve 2 kat yüksek kapasiteli alabiliyoruz ama işte teknolojinin acımazsız yüzü, bunu daha önce DDR ve AGP ile de yaşamıştım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berkerden -- 14 Ağustos 2012; 19:27:36 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.