Şimdi Ara

Sistemsel ve ekran kartı sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
512
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,
    Bilgisayarımı yaklaşık 2 ay önce tamamen yenileme kararı aldım ve aşağıdaki listeyi topladım.

    CPU: İntel Core i5 4440 3.1 GHz
    MB: Gigabyte H97M-D3H
    GPU: MSI TwinFrozr GTX 760 2GB 256Bit
    RAM: Corsair Vengeance 2x4GB 1600Mhz
    SSD: Kingston 60GB SSDNow
    HDD: Seagate 1TB 7200Rpm
    WD Blue 320GB 7200Prm
    PSU + Kasa: Cooler Master RC-K350 (600W)
    Soğutma: Seidon 120V Plus


    Gel gelelim asıl soruna; aslında bu sorunun anlatımını 2 videoyla da pekiştirmek istiyorum.

    Bilgisayarımı ilk aldığımda böyle bir sorun yoktu ancak aradan 5-10 gün geçtikten sonra bir ağırlık çöktü tabiri caizse sistemin üstüne, ilk başlarda yazılımsal olduğunu düşündüm bu sorunun ve bundan dolayı format atarak işletim sistemini baştan ve stabil bir şekilde kurmaya karar verdim. Ancak bu da sorunlarıma çözüm olmadı. Daha sonra şöyle bir şey keşfettim, bilgisayar ilk açtığımda aşırı ağırlığını bilgisayarı yeniden başlattığımda üstünden atıyordu. Akabinde sorunla ilgili bilgisayarımı Vatan'a tekrar götürdüm ve sorunun sıvı soğutmadan kaynaklı olduğunu söylediler ve "sıvı soğutmanın pompası bozulmuş" dediler ve 1 aylık bir süreç geçmediği için sıvı soğutma değişime gönderildi. Bilgisayarı Vatan'da yeterince test etme imkanı bulamadığım için sorunun giderildiğini düşünerek alıp eve geldim. Bir takım aksilikler yüzünden sistemi 1-2 hafta kadar çalıştırmayı deneme fırsatım dahi olmadı, geçen gün sistemi açtığımda yine aynı tarz bir durumla karşılaştım; sistem açıldığında CPU aşırı yük altında oluyor ancak sıcaklık durumu normal 30-40 derece civarında dolaşıyor, aynı zamanda sistemde yer alan ekran kartını tanımıyormuş gibi gözüküyor sistem ve tepki vermiyor kartla alakalı durumlara. MSI Afterburner kartı tanıyamıyor N/A olarak görüyordu ve ekran kartının sürücüsünü kurmadan bilgisayarda çözünürlük ne halde olursa o halde oluyordu, ancak yeniden başlattığımda Nvidia'nın yazılımı ve MSI Afterburner kartı tanıyor ve çözünürlük geri geliyor. Unutmadan kapatıp açtığımda da aynı düzelme söz konusu oluyor. Bu sorunun acaba elektriksel bir sorun mu diye akım koruyucu prizlere ve UPS'yle falan çalıştırmayı denedim (ayrı ayrı da denedim) bazen yine aynı şekilde aşağıda videolarda da görebileceğiniz durumlar ortaya çıkıyor. Ayrıca bir kaç defa da mavi ekranla karşılaştım onları da link olarak txt dosyası halinde ekleyeyim konuya.


    Yapılanlara gelecek olursak; Ram'lerde bir sorun olduğunu düşünerek MemTest yaptım ve sonuç olarak bir sorun olmadığı ortaya çıktı. Anakartın bios sürümünden kaynaklanabilir diye bios'un da güncellemelerini yaptım.


    Mavi ekran hatalarına ulaşmak için; Buraya tıklayınız.

    Hataları aldığım durumdaki ısı değerleri;


     Sistemsel ve ekran kartı sorunu



    Videolar:




    Bu videoda sesin bu şekilde olmasının sebebi hoparlörler değildir, yeniden başlattığında sorun ortadan kalkıyor.





    Bu videoda da ekran kartı devre dışı bir şekilde ancak diğer sorunun sebebini bende anlayamadım.



    Gerçekten bu konuda yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum, biraz uzun yazdım ancak tüm detayları anlatmakta fayda gördüm. Bu tarz bir sorunu daha önce yaşamış ya da bu sorunla karşılaşmış olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim. Ürün Vatan Bilgisayar'dan toplama bir kasa olduğu için hangi parçada bir sorun olduğunu tespit etmekte zorlanıyoruz, Vatan Bilgisayara tekrar götürmeden önce burada siz değerli arkadaşlarıma da sormak istedim.

    El elden üstündür misali, benim bilgimin bittiği noktada sizden yardım istemek en iyi çözüm geldi bana.







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.