Şimdi Ara

Siteme veri tabanı ekleme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
300
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba ben yazılımda yeniyim ve merak ettiğim bir şey vardı mesela ben bir film sitesi açtım diyelim her seferinde filmi ve film başlığını kodlardan editleyerek yapmak istemiyorum ve bunun bir yolunun olduğunu biliyorum hatta her site bunu kullanıyor bunun da farkındayım ancak buna ne deniyor?(bildiğim kadarı ile veritabanı) ve hangi diller ile yapılıyor? bilgilendirirseniz sevinirim.



  • Yanlızca veritabanını öğrenmek işine yaramaz, php'de öğrenmen lazım. Veritabanı için MySQL, mysqlden aldığın bu bilgileri işlemek (görüntülemek, değiştirmek, silmek vs.) için de php öğrenmelisin.
  • PHP & MySQL kullanarak dediğin sistemi kurabilirsin. Tabi önce eğitim veya kursunu almalısın.
  • Dostum veri tabanı dediğimiz şeyin pc dili mysql,
    Kodlama olarak da siteni hangi kod dile ile yaptın bilmiyorum ama ben kendi proje web sitemi html kod dili üzerinden yazdım ancak mysql e bağlanmak için php kod dili gerektiği için bağlantı bölümümü php ile yaptım. Bana göre (eğerki siten için tasarım yada veritabanı değişikliği gibi geniş çaplı güncellemelere gitmeyeceksen) 20-30 derslik dil kursları almana gerek yok alırsan iyi olur ama işini görmenin farklı yollarıda var.

    İnternetten araştırırak veri tabanı bağlantısını nasıl yapacağını tek videoda öğrenirsin. Tavsiyem PDO üzerinden yapmak olucaktır.

    Ayrıca veri tabanı bağlantısından beceremezsen bir tavsiye daha siteye yönetim paneli ekleyerek yaparsan kodlar üzerinden değil de yönetim panelinde message box dan isim girerek de yayımlayabilirsin hem senin için daha rahat olur.

    İyi çalışmalar




  • Herkese Teşekkürler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.