Şimdi Ara

Sıvı soğutma fan seçimi?(H115i)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.349
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bir kaç gündür H115i sıvı soğutma sistemimde kullanmak için fan arayışı içindeyim ve yaptığım araştırmalar sadece ve sadece kafamın karışmasından başka hiç bir işe yaramadı...

    Aklıma ilk gelen marka Noctua oldu hatta Noctua NF-A14 PWM modelini almak istedim. Fakat bu fanın sıvı soğutma radyatörü için yeterli üflemeyi yapamayacağı yönünde yorumlar okudum...

    Bu sefer de dedim ki Noctua NF-A14 PPC 2000PWM modelini alayım. Bu fanla ilgili yorumları da okuyunca bu fanın sesinin diğer fanlardan çok da az olmadığını gördüm...

    Ben su soğutma kullanırken fanların son devirde dönmesi sebebiyle kasadan çok fazla fan sesi gelmesini kesinlikle istemiyorum. Sıvı soğutmadan çok uçuk ısı değerleri beklentim de yok ama en azından yapılacak masrafa değecek, hava soğutmaya göre daha düşük değerler tabi ki istiyorum.

    Bu anlattıklarım çerçevesinde 2 adet Noctua NF-A14 PWM Fan, H115i ile birlikte kullanılırsa hava soğutmaya göre nispeten daha iyi ısı değerleri almama yeter mi? Yoksa mutlak suretle daha iyi üfleyen ama bununla doğru orantılı daha gürültülü fanlar mı tercih etmem gerekiyor? Hava soğutma derken stock fan olarak değil, en azından bir C.M Hyper 212 Evo olarak düşünün.

    Ayrıca H115i'nin kendi fanları kasa fanı olarak orta devirlerde kullanıldığı zaman ses yapıyor mu? Normalde bu fanların sesinden H115i kullanan herkes şikayetçi ama kasa fanı olarak orta devirlerde sessiz bir şekilde çalışır mı? Sessiz kullanımda üfleme gücü vs yeterli midir?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lawyerzzz -- 8 Aralık 2016; 16:2:53 >







  • Stok fanları çok ses yapıyor Corsair ML140 almanı tavsiye ederim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eazy-E -- 8 Aralık 2016; 17:10:8 >
  • Merhaba,

    H115i Su soğutma ile gelen fanlar radyatörler için özel üretilmiş statik basıncı yüksek fanlardır. Statik basıncın yüksek olmasının nedeni radyatörlerin hava ceplerinin küçük olması ve havanın oradan zorla itilmesi gerektiği için kuvvetli fanlar kullanımı zorunludur.

    Piyasada "sesiz" oldukları için alınıp kullanılan fanların hemen hemen hepsi standart kasa fanıdır ve statik basınç değerleri bu fanlardan çok daha düşüktür. Bu da fanın üflediği havanın radyatöre çarparak geri dönmesini ve türbülans oluşturup hem ses yapmasına hem de performansın düşmesine ( hem düşük hava basıncı hem de türbülans birleşerek etki artıyor. ) neden olmakta.

    Bu noktada kullanıcılara tavsiyem Corsair Link yazılımı üzerinden Custom Curve olarak sıcaklığa göre fanların çalışma yüzdelerini ayarlamaları. Çalışma yükünü istedikleri gürültü seviyesine kadar ayarlayabilirler ve değiştirdikleri fanların hem ses düzeyine ulaşırlar, hem anı performansı ( ve belki de biraz daha iyisini ) elde ederken o fanlara gereksiz yere verdikleri 100-200 TL gibi bir miktar da ceplerinde kalır.

    Anca yine de sessizlik ile performans istiyorum görüşündeyseniz o zaman tek bir fan tercihiniz olmalı ki o da ML 140 Fandır.

    Manyetik levitasyon sayesinde sürtünme olmadığından mekanik olarak fanın çalışma performansını düşüren hiç bir parçanın yer almaması sayesinde duyacağınız tek ses yer değiştiren havanın oluşturduğu rüzgar sesidir.

    ML 120 Fanları H100i GTX soğutucumda kullanıyorum. SP120L fanların %60-70 düzeyinde çalışırken çıkartmış olduğu ses seviyesi ML 120 fanların tam yükte çalıştığı zamanki ile hemen hemen aynı. Performans farkı ise rahatlıkla fark edilebilecek yüzeyde.

    Sojn kullanıcıların çoğu maalesef Corsair Linkin sunmuş olduğu kişiselleştirme seçeneklerini olması gerektiği gibi kullanmak yerine işin biraz da kolayına kaçarak basit bir şekilde fanlarını daha zayıf ve kullanmak istedikleri iş için tasarlanmamış fanları alarak beraberinde gelen fanları değiştirerek gereksiz yere fazladan kendilerine masraf çıkartmaktadırlar. Biraz zaman zaman ayırıp Corsair Link üzerinden custom olarak kişisel performans ve sessizlik kriterlerini karşılayacak ayarları yapsalar o zaman boşa para harcamalarına gerek kalmadığını göreceklerdir.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.