Şimdi Ara

Sıvı soğutma pompa devri kaç olmalıdır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
2.779
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. öncelikle, Cooler Master master Liquid Lite 240MM kullanmaktayım ve işlemcim Ryzen 3 2300X.
    İlk kez böyle bir şey satın alıyorum, birkaç yere baktım ama pompa devrini fullde çalıştır yazanda olmuş, %70'i geçme diyen de var. Kafam çok karışık o yüzden. Bazı arkadaşlarda hem fanlara hem de pompa devrini normal ayarlarda bırak yazmış lakin bu şekilde de işlemci derecesi artınca fanların hızlanma sesi çok gıcık bir ses çıkartıryor ve işlemci soğuyunca yavaşlıyor. İşlemci ısınınca tekrardan hızlanıyorlar ve gene aynı ses çıkıyor, bilgisayar boşta çalışırken dahi bu 2 dakikada bir oluyor.
    O yüzden 30-40-50-60 derecelerde eşit %30 fan çalışsın diye ayarladım, bu sesten kurtuldum. Şu anda aklımda tek bir şey kaldı, o da pompa devri hep %100'de mi olmalı? Şu an 2200 devir ve işlemci şu an boşta 35 derecede çalışıyor %30 fan hızı ile.
    Özetle %100 pompa devri çalıştırmak ömrü kısaltır mı?







  • pompa bence her zaman ful devirde çalışmalı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lana-Del-Rey

    pompa bence her zaman ful devirde çalışmalı
    Genelde öyle görüyorum bende ama bunu destekleyen bir açıklama yazısı hiç bir yerde bulamadım aradaki fark nedir ne değildir bilmiyorum.
  • Ben de bu konuyu araştırmıştım. Son hızda çalıştırın diyorlar. Daha yeni thermaltake floe riing 360 Tt premium aldım. Pompa hızı fan hızına kıyasla sıcaklığı çok daha fazla etkiliyor. O yüzden benim aldığım modelde sessizlik sağlamak açısından en fazla 1500 devire çıkıyor fanlar. Pompanın son hızda çalışması düşünülerek fan hızı düşük tutulmuş diye düşünüyorum. 9900k için bu pompa mecbur son hızda çalıştırılmalı. Yalnız önceki kullandığım water 3.0 extreme 5-6 yıldan sonra çok fazla pompa sesi çıkarmaya başlamıştı ve sonunda değiştirmek zorunda kaldım. Son hızda da olsa en azından 5 yıl problem çıkarmaz bence.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cemoktem

    Ben de bu konuyu araştırmıştım. Son hızda çalıştırın diyorlar. Daha yeni thermaltake floe riing 360 Tt premium aldım. Pompa hızı fan hızına kıyasla sıcaklığı çok daha fazla etkiliyor. O yüzden benim aldığım modelde sessizlik sağlamak açısından en fazla 1500 devire çıkıyor fanlar. Pompanın son hızda çalışması düşünülerek fan hızı düşük tutulmuş diye düşünüyorum. 9900k için bu pompa mecbur son hızda çalıştırılmalı. Yalnız önceki kullandığım water 3.0 extreme 5-6 yıldan sonra çok fazla pompa sesi çıkarmaya başlamıştı ve sonunda değiştirmek zorunda kaldım. Son hızda da olsa en azından 5 yıl problem çıkarmaz bence.
    Cevap için teşekkürler fanların hızını kendim 900e çektim o konuda sorun yaşamıyorum ses olarak şuan tek merakım %100 de ömür meselesiydi 5 yıl haliyle yeterde artar bile bana.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aelha -- 8 Şubat 2020; 2:38:4 >




  • Max



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No Way Out -- 8 Şubat 2020; 2:38:36 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: No Way Out

    Max
    Teşekkürler ama nedenini merak ediyorum. Şöyle bir düzeltme yapayım %70 de çalıştırsam ömrü mü kısalır?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aelha -- 8 Şubat 2020; 3:8:5 >
  • Aelha kullanıcısına yanıt
    Sıvı, sistem içerisinde ne kadar yavaş devirdaim olursa o kadar çok ısınır. Ömürle bir alakası yok.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sasuta

    Sıvı, sistem içerisinde ne kadar yavaş devirdaim olursa o kadar çok ısınır. Ömürle bir alakası yok.
    Çok teşekkürler cevap için.
  • H100iv2 yi ( 2000-2200) arası çalıştırıyorum yani pompa devrini. Fanları da 70 derece için %90 dönme durumuna getirdim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.