Şimdi Ara

Sıvı soğutma sıcaklık sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
244
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba. Yaklaşık 1 sene önce Vatan Bilgisayar'dan Xigmatek Scylla 240 mm sıvı soğutucu satın aldım. Aldığım günden bu yana gayet memnun bir şekilde kullanırken son 1 haftadır işlemci ısı sorunu yaşamaya başladım. İşlemcim i7-9700F. Normal şartlar altında 40-50 derece civarında gezen sıcaklık değeri, son 1 haftadır 70-80 derece arasında sürekli dalgalanıyor. Örneğin bir video izlemeye başladığımda sıcaklık değerinin yükseldiğini fark ediyorum ve bilgisayar tarafından "CPU Fan Error" hatası alıyorum. Bilgisayar kendisini kapatmasa da reset attığımda direkt BIOS uyarı ekranı açılıyor ve bu uyarı ile karşı karşıya kalıyorum. Dikkatimi çeken bir başka konu da sıvı soğutmadan gelen ses ve soğutucu fanlarının soğuk olmasına rağmen işlemciyi soğutma ile görevli fanın sıcaktan el değmeyecek sıcaklık seviyesine gelmesi. Kasa normal pozisyonundayken sıvı soğutmadan süpürgeye küçük bir sert madde girince haznede yaptığı ses gibi bir çıtırtı sesi geliyor. Kasayı 45 derecelik açıkla havaya kaldırınca bu ses kesiliyor. Gerçekten ilginç bir durum. Konu hakkında yardımlarınızı rica ediyorum.








  • Geçmiş olsun. Benzer ısı sorununu LEPA Aquachanger 240 ile yaşadım. Sistem ortalama işlemlerde yüz dereceye çıkarak gücünü kısıyor veya kapatıyordu. Nette sorunu aratınca yaşayan başkaların olduğunu ve birinde de sistemi dağıtarak temizlediği söyleyen birinin forum mesajına denk geldim. Bendeki sistem yurt dışı ve garantisiz olduğu için gözü karartıp aleti dağıttım ve benzer durumla karşılaştım. CPU'ya denk gelen bakır bloğun içindeki kanallar tıkanmıştı. Bakımını yaptıktan sonra sistem iki yıl daha eskiye yakın performansta çalıştı.


    Sizin sistemin garantisi var anladığım kadarıyla. Önce macun tazeledikten sonra tekrar testler ile sistemi takip ettiğinde aynı sorun devam ediyorsa, ürünü servise gönderirdim.



    overclock.net
    CLOGGED Cold Plate, Inside The LEPA Aquachanger 240
    https://www.overclock.net/threads/clogged-cold-plate-inside-the-lepa-aquachanger-240.1629833/




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.