Şimdi Ara

SIVI SOĞUTMA VE HAVA SOĞUTMA ÖNERİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
2.244
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • ARKADAŞLAR TOPLADIGIM BİLGİSAYARIMA HALA SOĞUTUCU KONUSUNDA KARAR VEREMEDİM YARDIMINIZI BEKLİYORUM

    İ5 8400
    GTX 1060 GAMING X
    G.SKILL 8X2 16 3200 CL16
    MSİ Z370 A PRO

    3 ÜRÜN ARASINDA KALDIM AMA SIVI SOĞUTMAMI HAVA SOĞUTMAMI KARAR VEREMEDİM
    SIVI SOĞUTMA SORUN ÇIAKRTIR MI ? LİKİT DEĞİŞİMİ MASRAF GEREKTİRİR Mİ ? ÖMÜRLÜK MÜDÜR ? PERFORMANS KONUSUNDA ÇOK FARK EDERMİ ?

    SORULARIMI CEVAPLAYABİLİRSENİZ SEVİNİRİM
    https://www.nanokatalog.com/urun/cooler-master-masterliquid-lite-240-sivi-islemci-sogutucu?gclid=Cj0KCQjwm6HaBRCbARIsAFDNK-g0_BFgndUexHDw28X9ZEcZ055OGIxlujteiptUDC58xb1BhPVz0O0aAlh9EALw_wcB
    https://www.incehesap.com/gamepower-iceberg-240-ryzen-uyumlu-fiyati-35060/?gclid=Cj0KCQjwm6HaBRCbARIsAFDNK-gjR2x3v4MhXnv_PvVOPYVKOlEMhAHuZqB98GWzxFezo9CPW5xlC3UaAl8CEALw_wcB
    https://www.hepsiburada.com/msi-core-frozr-l-gaming-islemci-sogutucusu-p-HBV000002EDM9?magaza=Hepsiburada&wt_gl=cpc.elk.bilgisayar-diger.pla&gclid=Cj0KCQjwm6HaBRCbARIsAFDNK-jb6nnBIcBORjE9BgXbXfG3lc1_69X6F3c29vH4TFoNQ9ZEdqoIUo0aApKrEALw_wcB







  • sıvı soğutma ömürlük değildir ömrü vardır ve kullandıkça performansı düşer ve bakım sıvı ekleme gibi şeyler de yapamazsın kapalı devre olur ve iyisini alırsan anca o zaman görürsün farkını.hava soğutma hem performanslı hem bakım istemez işte tozunu alırsın hem de ömürlüktür.ben 3 sene 120mm su soğutma kullandım memnun değilim ama ilk aldığımda güzeldi.su soğutmanın iyisine dünyanın parasını versen de ömrü olacak o yüzden ya düzgün hava soğutma ya da custom su soğutma işine gireceksin.custom cüzdanını deler bence bu iyi ki dediklerine de baktım.

    https://www.sanalmarketim.com/Urun/Noctua-NH-D15-Cift-Fanli-Sessiz-Intel-AMD-Uyumlu-Cpu-Sogutucu/42520




  • yorumunuz için teşekkürler custom sıvıya vericek param yok malesef ki işlemcimde oc de yok maks 350 tl bütçem var soğutucu için attıgınız üründe bütçeme uymuyor malesef msi a yönelmeyi düşünüyorum önerirmisiniz ?
  • OsOklsyG kullanıcısına yanıt
    Ben bütçene zevkine bırakayım ama su soğutmaya bulaşma çok para gider sen hava soğutma al nasılsa oc yok işlemcinde ve sessiz olacak da demiyorsan biraz kalbur üstü her hava soğutma olur.tavsiye de gelir ama msi yerine deep cool markasının soğutucularına baktın mı?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • sessizlik önemli deep cool a bakmadım msi performans ve görünüş açısından çok hoşuma gitti kasam temperli cam ve ekran kartımda msi g serisi olduğu için

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba
    İşlemcim i5 7600k
    Anakartım Asus Z270e
    Şuanda kullanmakta olduğum soğutucum Xigmatek Scylla 240mm
    AIO soğutucundan önce CoolerMaster Hyper 412 PWM kullandım

    İkisi arasında benim kendi düşüncem olarak 2 temel fark var.
    1. Sıvı soğutma Overclock için daha yatkın işlemcimi 5Ghz'e çektiğim zaman maks sıcaklık olarak 71 Dereceyi görüyorum stres testlerinde, oyunlarda ise ortalama olarak 45-50 arası. Kasam Phanteks P400s TG radyatörü ön tarafa monte ettim ön kapak takılıyken bu değerleri alıyorum.

    2.Penceleri kasa kullandığım için Kule tipi soğutucu görünüşüyle pek hoş durmuyor. ayrıca overclock konusunda yine aynı voltaj değerleriyle 5Ghz'de 77-78 dereceyi görüyordu. Kule tipi soğutucuların en kötü tarafı ise bana göre anakarta oluşturmuş olduğu baskı daha önceden AMD sistem kullanırkende yaklaşık 2 yıl Hyper 412 PWM'i hiç anakartan sökmedim 2 yılın sonunda anakarta bayağı fark edilir şekilde yamulma vardı tabi bu sorun olacağı anlamına gelmiyor ama olma ihtimalini de göz ardı ettirmiyor.

    Sizin sisteminiz güzel sistem işlemcinizi eğer ki ileride K Serisi ile değiştirme gibi bir düşünceniz varsa sıvı soğutma almanız ilerisi için avantaj sağlayabilir. Anakartınız Z serisi OC için uygun anakart.

    AIO soğutucular bakım gerektirmeyen içerisinde ki sıvıyı kaybetmeyen soğutuculardır. Bazı marka ve modellerde pompa sesi duyulabiliyor bu birazda şans işi benim kendi soğutucumdan örnek verecek olursam pompa devri 3100'de olduğu zaman o pompanın sesini duyabiliyorum ortam sessiz olduğu için 3000 devire çektiğim zaman hiç ses gelmiyor.

    Kule tipi soğutucular kasanın havalandırması iyi yapıldığı taktirde işlemcini sürekli serin tutar (8400 için söylüyorum bunu) ama görüntüsü itibariylede hoş görünmez kara burada sizin.




  • öncelikle mesaj için teşekkürler işlemcimde overclock yok ama otomatik overclock gibi birşey varmış 3.8 e yükselebiliyor sıvı soğutma sisteminde bozulmalar sık olabiliyor diye gördüm okudugum forumlarda msi dan daha iyi bir performans vermiycekse msi almayı düşünüyorum oc yapmadıgım sürece ki oc yapmayada çok sıcak bakmıyorum parçalar zarar görebilir diye
  • OsOklsyG kullanıcısına yanıt
    Dediğim gibi biraz şans işi sıvı soğutma
    OC de yapmayacaksanız kule soğutucu gayet makul olur

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • teşekkürler tercihi msi dan yana yapacağımm gibi görünüyor
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.