Şimdi Ara

Sivilce İzi Tedavisi için Hangi Yöntemi Seçmeliyim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
960
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar, yaklaşık 3 yıldır yüzümde sivilce izleri mevcut. 2016 Hazirandan 2017 Marta kadar " Zoretanin " tedavisi gördüm. Tedavi gördüğüm süre boyunca aktif sivilce problemim yoktu zaten, izleri de yok etmediği için bu tedavinin pek bir işe yaradığını söyleyemeyeceğim. (Belki arka planda çok işe yaramıştır.Ön planda yaramadı ama). İnternette izlerden nasıl kurtulabileceğimi araştırıyorum bir süredir. Genel olarak 3 yöntemin etkili olduğunu artık öğrendim. TCA Peeling , PRP ve İğne radyofrekans yöntemleri. Bu 3 yöntemden sonra izlerde büyük ölçüde iyileşme oluyor ki benim sivilce izlerim hafif derecede çukurlu, hatta bir çoğu yüzeysel iz. Derin çukurlar olmadığı için belkide tamamen iyileştirebilir benim izlerimi. Bu 3 yöntemden sizce hangisi daha güvenli ve başarılı ? İçinizde bu yöntemlerden birisi ile tedavi olmuş arkadaş varsa fikrini belirtmesi çok yararlı olur benim için. Ayrıca PRP ve Radyofrekansın seans ücretlerini öğrenemedim, bilgi sahibi olanların bu konuda da yardımcı olmalarını isterim. Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler.

    Tavsiye: Aktif sivilceleriniz varsa çok gecikmeden bir cilt doktorundan yardım alın. Sonra benim gibi uğraşmayın izleriyle, cartıyla curtuyla.







  • PRP minimum düzeyde ise yariyor yanliz basina pek getirisi yok.
    lazer, RF tedavileri ise yariyor ama en az 2-3 seans gitmen gerekiyor.
    En güclü yöntemlerden biri ise TCA peeling ama emin eller tarafindan yapilmali 1-2 seans sonunda sonuclar gözlenecektir.
    En güclü yöntem TCA cross metodu. Yalniz bu yöntem genis capli olmayan derin ama nokta seklindeki cukurlari doldurmak icin etkilidir.
    Seans basina 250 tl almislardi lazer terapisi icin benden gectigimiz kis
    En önemli is acne scar tipinin tespit edilmesi.
    Icepick ,Boxcar, Rolling skar tiplerinden hangisi sende en fazla görülen ise ona göre tedavi secilmesi lazim.
    internette onlarca bilgi bulabilirsin ama inglizce lazim.

    https://www.acne.org/acne-scar-treatment.html




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.