Şimdi Ara

Sivilce İzleri İçin Maskeler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
1
Favori
746
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Son yıllarda sivilce izleri sadece ergenlik döneminde değil, her yaşta başa bela hale geldi. Tükettiğimiz çeşitli gıdalar, yanlış beslenme biçimleri ve kullandığımız birçok ürün, sivilce oluşumunu tetiklemektedir. İşin en kötü tarafı ise, sivilce izlerinin bir türlü geçmemesidir. Yapılacak bir şeyler yok mudur? Tabii ki vardır. Örneğin, ilk önce sivilceyi tetikleyen etkenlerin ayırdına vararak sivilce oluşumunu engellemelidir.
    Bir daha sivilce oluşmaması için neler yapmanız gerektiğini, hazırladığımız bu yazıda bulabileceksiniz. Atmanız gereken ilk adım, bir daha sivilce oluşmamasını sağlamak ve mevcut bakterileri yok etmektir.

    Gelelim, sivilce izlerinden nasıl kurtulacağımıza:
    1 tatlı kaşığı suyu süzülmüş yoğurt
    1 tatlı kaşığı kil
    Yoğurdun suyunu iyice sıkın ve eşit miktardaki kil ile karıştırarak krem kıvamına getirin. 2-3 dakika beklettikten sonra, temizlenmiş cildinizdeki sivilce izlerine kalın bir tabaka halinde sürün. Sivilce izleri tüm yüzünüzü kapladıysa, maskeyi bütün yüzünüzde uygulayın. 30 dakika beklettikten sonra, soğuk suyla yıkayın.
    Yoğurt ve kil karışımından oluşan bu maskeyi haftada 2 kere mutlaka uygulayın. Bir ay boyunca düzenli olarak devam edin. Sivilce izlerinin önce küçüldüğünü, zamanla da yok olduğunu göreceksiniz.
    Unutmayın; sivilce izleri çok inatçıdır ve biraz zor yok olur. Ayrıca, lekeler ne kadar eskiyse, o kadar geç etki edecektir. Ancak bu maskeden çok başarılı sonuçlar alınmaktadır.
    Not: Ev yoğurdu kullanmayı unutmayın.
    Sivilce izleri için salatalık kullanın
    Mevsimindeki organik salatalıklar, âdeta sivilce izleriyle savaşan askerlere benzer. Salatalıkları daireler şeklinde dilimleyin. Temizlenmiş cildinize her akşam salatalık dilimlerini koyun ve 30 dakika bekletin. Aynı şekilde bu uygulamaya da bir ay boyunca devam edin.
    Bu tarz maskelerin özellikle akşamları yapılıp güneş görmemesi gerektiğini unutmayın.
    Limon ve tere suyu
    Yarım limon suyu
    7-8 tere yaprağı
    Yarım limon suyu ve tere yapraklarını blenderden geçirin ve suyunu cildinize sürerek 20-25 dakika bekletin. Haftada 2-3 defa uygulayacağınız sivilce maskesi sayesinde sizi uzun süredir rahatsız eden problemlerden kısa sürede kurtulabilirsiniz.
    Sivilce izleri için elma sirkesi
    Sivilce izlerinden kurtulmanın en pratik ve en etkili yöntemlerinden biri de elma sirkesidir. Elma sirkesini denedim ama hiçbir sonuç alamadım, dediğinizi duyar gibiyiz. Peki, kullandığınız elma sirkesi yüzde yüz doğal mıydı?
    Doğal elma sirkesini, hatta kendinizin yapabileceği elma sirkesini tavsiye ediyoruz. Akşamları yatmadan önce, elma sirkesi ile cildinizi silin. Yarım saat bekletip soğuk suyla yıkayın. Ancak mümkünse sabaha kadar bekletin ve sabah yıkayın.
    Elma sirkesi, cildinizi yumuşacık yapacaktır; gözeneklerinizi temizleyip, sıkışmasını sağlayacaktır. Cildinizin ne kadar parlayıp, canlandığına inanamayacaksınız. Bu uygulamayı da her akşam yapın. Eğer cildiniz hassassa, bir miktar su ile karıştırabilirsiniz. Ancak zaten kendi evinizde yaptığınız sirke, cildiniz hassas bile olsa en ufak bir rahatsızlık vermeyecektir. Sivilce izlerinizin eskiliğine göre, uygulayacağınız süreyi kendiniz ayarlayabilirsiniz.
    Not: Ev yapımı elma sirkesi kullanın.
    Sadece akşamları cildinizi elma sirkesiyle silin.

    Şimdi sizler de bu maskeleri uygulayarak sonuçlarını bizlerle ve sivilce izlerinden muzdarip olan arkadaşlarla paylaşın.
    Kaynak:http://www.fiskosta.com/sivilce-izleri-icin-maskeler.html



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi papatya83 -- 3 Haziran 2014; 14:10:54 >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.