Şimdi Ara

Siyaset Üstü Sorularım Var. [Fanatikler gelmesin seviyeli ve mantıklı]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
460
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. Yaş 21 Bölüm İktisat. Öncelikle siyasi bir görüşüm net olarak yok. İllede bir kalıba sokulmak istenirse sağ görüşe içten içe yatkınken, Sol görüş çizgisinde bir hayat yaşıyorum. Cumalara dikkat edip kul hakkından kaçan ve perşembe geceleri alkol almayan bir öğrenci olarak tanımlanabilirim.

    Günümüz seçim sonuçları hayırlı olsun. Ki hayırlısı mı oldu bilmiyorum. Ciddi endişelerim ve tereddütlerim var. Öncelikle merak ettiklerim

    1- Büyük Ortadoğu Pojesine ortak olmuş bir AKP siyasi anlayışı vardı. Durumun ilerlemesi ne olacak.

    2- Ak Saray'ın boştan yere 1150 odası olduğunu hiçbir zaman düşünmedim. Eyaletlere bölünmüş bir ortadoğu haritası çizilmek isteniyordu. Bölge başkanlarına ayrılmış odalardı şimdi ortadoğu siyasi hareketi nasıl devam edecek ?

    3- İranın üzerine bilenen bir Pakistan siyaseti vardı. Bu adamlar İranı silip geçeceklerdi suriye ve bu bağlamda abd nin ortadoğuda ki en büyük ayağı kesilmek isteniyordu. Bölgeyi yakından tanıyan bir birey olarak ortadoğu islam coğrafyası ne durumda olacak ve Türkiye'nin bölgedeki yeri ne duruma gelecek ?

    4- Yıllardan beri dolaylı vergi yaptırımlarıyla inanılmaz bir gelir topladı hazine, her ne kadar para değer kaybetsede, işsizlik tavan yapmışsada, ekonomi son 20 yılın en kötü rakamlarını göstersede askeri yatırım ve hazine payları çok büyük ölçüde açık ara önde, Bu rezerv e ne olacak ? Askari planlar ne duruma dönecek. AKP nin kapalı kapı siyasetleri olası koalisyonda başka bir partiye veya halka ibraz olursa durum nası değişir ?

    5- Cemaat yapılanmasının tespih tanesi gibi dağılması oldu diğer partilere şimdi, bu savaşta kozlar kimin eline geçti ve bu cemaat adı altındaki siyasi yapılanma ne durumda olacak ?

    6- HDP nin aldığı oylar doğrultusunda birleşik kolektiflerden ve sol teşkilatlanmalardan -ki burda dhkp-c gibi aşırı uçta örgütlerde mevcut- aldığı oy ortada bu oylarla AKP ile koalisyon sonunu hazırlamak olur. Gel gelelim CHP koalisyonuna sıcak bakılıyordu ama 330 u bulamadılar. MHP ile koalisyona mı zorlanacak kendi içinde yoksa AKP - HDP koalisyonu mu olacak ?

    7- CHP kaybettiği oyların farkına vardı sanıyorum. İleriye yönelik siyaseti ne kadar değişecek Türkiye gerçek bir muhalefet yüzü görebilecek mi, yada ciddi ciddi büyük oranda koltuk sayısına sahip koalisyon lideri mi olacak ?

    8- AKP-MHP koalisyonunda açılımdan vazgeçilmek kaydı ile birleşmesi olabilir mi ? Olası bir durumda ciddi ciddi iç savaş çıkarmı,

    -> Ben bu soruları düşündüğümde ekonomi ve siyasi yapılanmayla alakalı olarak ciddi tereddütler yaşıyorum ve açıkcası korkuyorum. Lütfen Fanatizme dönüştürmeden düşündüklerinizi paylaşabilir misiniz ?







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.