Şimdi Ara

Sizce Ben Bisiklet Sevdasına Kapılabilir Miyim? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
1.157
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Rotam şehir içi, veya şehir dışında ise asfaltta genellikle o nedenle şehir bisikleti tercih ettim. Ama bir yandan da fotoğrafçılığa ilgim olduğumdan dediklerinizi de düşünmüyor değilim. Lakin o konuda şöyle düşünüyorum eğer bisiklet işi sararsa beni ileride olmadı bir de dağ bisikleti alırım. Gerçekten sağlam bir hobim olursa. Bugün krona son kez bakmaya gidecektim bakamadım. Binip deneyecektim boyu olacak mı diye. Yarın da işim var bi aksilik olmazsa perşembe günü gidip ya kron u alıyorum ya da salcona city funı sıfır olarak alacağım bakalım. Daha fazla da düşünmek istemiyorum.
  • arkadaşlar merak edenler olmuştur diye yazıyorum. Salcano city fun 60 aldım. İlk gün 50 km lik bir tur yaptım arkadaşla birlikte. 25km gittik bunun 8-10 km kadarı ana yol 10-12 km kadar tali yol ama asfalt 1-2 km de topraktı ama düz toprak olduğundan çok fazla sıkıntı yaşamadım. Dönüş çok zor geldi lakin. Bazı yokuşlarda çıkamadık :) Sele çok rahatsız etti bir de özellikle dönüşte.
  • bowfinger B kullanıcısına yanıt
    MOSSO WILDFIRE S 26 V DÜŞÜNÜN BENCE
  • bowfinger B kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun, güle güle kazasız binin. Güvenlik ekipmanı (kask, eldiven vb) almışsınızdır mutlaka, eksiğiniz varsa da bir an evvel tamamlamaya bakın. Yokuş performansı siz alıştıkça düzelecektir, çok yorucu oluyorsa arkada teker dişli grubunu (rubleyi) Shimano TZ37 megarange ile değiştirerek ciddi bir rahatlama sağlayabilirsiniz. Son olarak başlangıçta sele ağrısı bir müddet çekiliyor. Salcano sele zaten jel dolgulu, ancak ilave jelli sele kılıfı ve dolgulu tayt kullanarak konforu bir derece daha artırmak mümkün.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bowfinger

    arkadaşlar merak edenler olmuştur diye yazıyorum. Salcano city fun 60 aldım. İlk gün 50 km lik bir tur yaptım arkadaşla birlikte. 25km gittik bunun 8-10 km kadarı ana yol 10-12 km kadar tali yol ama asfalt 1-2 km de topraktı ama düz toprak olduğundan çok fazla sıkıntı yaşamadım. Dönüş çok zor geldi lakin. Bazı yokuşlarda çıkamadık :) Sele çok rahatsız etti bir de özellikle dönüşte.

    Hocam helal olsun. İlk gün 50 km az değil

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hayırlı uğurlu olsun. sizin adınıza sevindim.

    zincir kırma falan önemsiz şeyler. şevkinizi kırmasın sakın. zincir kırılabilir. 60kg lık adam da zinciri kırabilir. zincir kalitesizdir, ömrü bitmiştir, yokuş çıkarken vites değiştirip aynı anda var gücünle bi abanırsın 60kg ağırlığınla zinciri kırarsın.

    ama sen kaliteli zincir tak, zincirin bakımını yap, ömrü bitince değiştir, kullanmasını bil, yokuş çıkarken vites değiştirip aynı anda pedala abanma, o 110kg da olsan kolay kolay zincir kırmazsın merak etme.

    ekleme: salcano city fun 60 almışsınız. büyük ihtimalle zincir dandiktir. ben 3 ay önce salcano insomnia 30 aldım 1500TL ya. donanımı çok iyi olmasına rağmen arka plandaki parçalardan biri olan zincir kalitesiz idi mesela. direk seri dışı beş para etmez bi zincir takmışlar. 1450km de zincirin ömrü bitti, değiştirip shimano xt zincir taktım. ama öbür tarafta 1000TL ya scott marka bisiklet almış olan arkadaşım 3000km de halen zincirinin ömrü bitmedi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 25 Haziran 2014; 10:56:13 >




  • Teşekkürler arkadaşlar, daha zincir dişli vs. farklılıklarını anlayacak ve değerlendirebilecek kapasitede değilim. Vites değiştirmede biraz sıkıntı var gibi geldi bazende zincirden garip sesler geldi ama kuran adam 1 hafta sonra tekrar gel demişti zaten.

    Eldiven ilk başlangıçta gerekli mi diye düşünüyordum. İlk turumun sonunda anladım ki eldivensiz olmaz. Hatta gece sürüş gözlüğüne de gülüp geçmiştim. Onun da şart olduğunu anladım lakin benim burun biraz şekilsiz o tarz gözlükler olmuyor ne yapacağım bilmiyorum.

    Decathlondan bir tayt siparişi verdim geldi. Alt kısmı özel bir madde ile desteklenmiş. Bakalım bir sonraki turda onu giyip üzerine şort giyeceğim bu kiloda tayt çok iğrenç duruyor çnükü :)
  • Hocam bende yakın zamanlarda city fun 60 aldım memnunum şayet seleden rahatsızım oldum
    Sele için jelli kılıflar varmış denemek lazım
    Benimde orta dışlide sıkıntı var galiba 1 dişliden 2 dişliye zor geciyor boş dönüyo zincir 3 e sıkıntısız geçiyor sanırsam ayarsızlıktan
    Decathlondan hangi tayt aldınız onuda merak ettim link ini atarmısınız
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SusquN-MasTeR

    Hocam bende yakın zamanlarda city fun 60 aldım memnunum şayet seleden rahatsızım oldum
    Sele için jelli kılıflar varmış denemek lazım
    Benimde orta dışlide sıkıntı var galiba 1 dişliden 2 dişliye zor geciyor boş dönüyo zincir 3 e sıkıntısız geçiyor sanırsam ayarsızlıktan
    Decathlondan hangi tayt aldınız onuda merak ettim link ini atarmısınız


    http://www.decathlon.com.tr/-bisiklet-tayt-700-ort-balantl-id_8241509.html Bunu aldım hocam daha giyip de sürmek nasip olmadı. Yanlış yönlendirme yapmayayım. Aynen orta dişliden 1den2ye veya 3 den 2 ye geçerken zor geçiyor ama 3 den 1e indirirsem veya 1 den 3 e çıkartırsam problem yaşamıyorum. Tamamen aynı problem. Kılıf ne kadar faydalı olur bilmiyorum kayarsa vs. daha sıkıntılı olabilir. Ben şahsen tayt ile de rahat edemezsem sağlam bi sele almayı düşünüyorum.




  • bowfinger B kullanıcısına yanıt
    Hocam tayt iş görür gibi hayırlı olsun.Sele içinde bence değiştirme slikonlu kılıflar varmış 20tl falan ben alacağım ama çok büyük bir fark olur mu bilemiyorum.
    Selede değiştirmek istemiyorum sonuçta sıfır sele kendi selesi sizce kalitesizmi ben pek anlamıyorum bisiklet parçalarından eyer dandikse bende sele alabilirim.
  • @SusquN-MasTeR

    Hocam aslında sele iyi gibi bilemiyorum. Ama belki ilk günden bana öyle geldi belki de şekli bize uymadı. Arkadaşım geçen bi sele aldı aslında kalitesiz ama oturak kısmı biraz daha geniş turdayken sele rahatsız edince 2-3 km bisiklet değiştirdik. Onda rahat ettim ama benim selemin daha kaliteli olduğu aşikardı.
  • bowfinger B kullanıcısına yanıt
    Bu işi bisiklet işinden anlayan işin erbabı olan arkadaşlara sormak lazım.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.