Şimdi Ara

sizce doğru kararmı verdim...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
551
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar 2 creative zen kullanıcısıyım, kullanıcısıydım takii 1 hafta öncesine kadar, neyse buralar bya uzun sonunda bozuldu , yaparım umuduyla içini açtım, yok yapamadım.sonra forumdan bir arkadaşımızın tavsiyesi üzerine ankara kızılayda bi teknik servise yolladım kargoyla, salı günü kargo ellerine uşlatı bügn aradılar biosu yanmış dediler , yeni bios isteyeceğiz ve sağlıklı olursa 70 tl alırız dediler.bu arada içini açarkende kasasını çok fazla çizdim yeni kasada istemiştim yeni kasa çıkmıyo ama bişeyler uydurabilirsek uydururuz dediler.bios çalışmazsa ücret almadan geri iade edeceklerini söylediler.

    bende tamam dedim ama sanki pişman gibiyim , çünkü sıfıırı zaten 180 tl üstelik benimki tamir olsa bile sıfır kasa takacakları belirsiz.kasa bulamadıklarını düşünürsek ki büyük ihtimal öyle olacak çizik bi mp4 olacak. siz olsanız ne yapardınız?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elektronikci_71 -- 7 Mayıs 2009; 19:44:20 >



  • elektronikten anlıyorsunuz sanırım fakat ne kadar anlasanızda mp4 playerlar çok hassas aletler. özellikle kullandıgı chip bölümü. garanti klavuzlarının üzerinde aletin kesinlikle içini açmayın yazar. aletin içini açarak ilk hatayı yapmışsınız. verdiginiz teknik serviste creative'nin yetkili servisi degilse bu da 2. hata olmuş. 3. hatada 70 tl ücret. bu aletin garantisi yok muydu?
  • Garantisi olsa bile içini açtıktan sonra zorluk çıkarabilirler. 70 tl de çok fiyat. Başka bir yerlere sorsaydın keşke.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: linkin_park20

    elektronikten anlıyorsunuz sanırım fakat ne kadar anlasanızda mp4 playerlar çok hassas aletler. özellikle kullandıgı chip bölümü. garanti klavuzlarının üzerinde aletin kesinlikle içini açmayın yazar. aletin içini açarak ilk hatayı yapmışsınız. verdiginiz teknik serviste creative'nin yetkili servisi degilse bu da 2. hata olmuş. 3. hatada 70 tl ücret. bu aletin garantisi yok muydu?


    sormayın hocam içini açtığımda nası pişmanım, basit hatadır dedim elektronikten anlarım elimden birçok bozuk mp4 geçti kiminin butonu bozuktu kiminin batarya kabloları bozuktu arkadaşlarınkni falan tamir eymiştim, garantisi vardı ama kaybettim bişey olmaz diye önemsememeiştim çok aradım bulamadım, bir arkadaşında aynı model mp4 ü bozulmuş ve oraya servise vermiş garantli olarak baktıklarına göre creative nin yetkili servisi olmalı...

    70tl de fazla demi, ama laf ağızdan çıktı, adamlara yapmalarını söyledim...ne yapsam acaba?şimdide içime oturdu, bu konularda çok şanssızım elime güzel bir elektronik eşya geçer iki gün kullanırım ertesi güne elimde kalır...

    verdiğim teknik servisin sitesi aşşağıda, yetkili servis olup olmadığını söylerseniz sevinirim yorumlarınız için teşekkür ederim

    http://www.creativeservis.com/creative_teknik_servis_tamir_tamiri_ipod/teknikservis.html




  • Verdiğiniz Link Creative yetkili servisi değil.. Zaten garanti kapsamında ki cihazlara da ücretsiz bakmıyorlar.. Orjinal yedek parça da bulamazlar;ancak çıkma parçalarla tamirat yapablirler sanıyorum..


    CREATIVE Türkiye Yetkili Servisleri

    İSTANBUL - GAZİOSMANPAŞA
    MULTIMEDYA BİLGİSAYAR
    Küçükköy Cebeci Caddesi 569. Sokak No: 6 34080
    Tel : (212) 4794646
    E-posta : teknik@multimedya.com
    Web :www.multimedya.com


    İSTANBUL - SARIGAZİ
    DESTEK BİLİŞİM
    Emek Mah. Ordu Cad. No:18
    Tel : (216) 5400000
    E-posta : teknik@destekbilisim.com
    Web :www.destekbilisim.com


    İSTANBUL - TUZLA
    BT SERVİS
    Mehmet Akif Ersoy Cad. No : 37 Orhanlı
    Tel : (216) 5815600
    Faks : (216) 5815606
    E-posta : info@btservis.com.tr
    Web :www.btservis.com.tr



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi frux -- 7 Mayıs 2009; 22:37:45 >




  • yani güzelce bi kazaklanacağım desenize...banada iyi bir ders olsun, iyice araştırmazsam böyle olur,artık tek yapmam gereken dua edip zeni'imin tamirini yapıp vermelerini beklemek...çok teşekkür ederim iyi bir ders çıkardım...
  • şimdi sony ps3 lerde şöyle bir olay var. garanti belgesini kaybettiyseniz sony euroasia bayisine cihazın kutusu, seri numarası ile başvuruyorsunuz, hemen yenisini çıkartıyorlar. creativelerdede böyle bir durum olabilir. fatura, kutu, imei seri numarası varsa yeni bir belge çıkartabilirler. 70 tl bazı kişiler için büyük miktar olmayabilir fakat 1 haftadır inşaatta çalışıyorum 70 tl için ne taklalar attıgımı ben bilirim her yanım agrıyor.

    artık servise vermişsiniz, bakalım ne olacak. hayırlıısı olsun diyelim.
  • hocam elbette bizler içinde 70 tl büyük para içime nası oturdu bi bilseniz...o dediğiniz seri numarasından garanti durumunu öğrenmek benimde aklıma gelmişti bu şekilde verdiğim teknik servise sordum garantili bakamıyoruz dedi.

    bugün teknik servisi aramakla aramamak arasında kararsızım. arayıp"70 tl çok fazla enisi zaten peşin 180 tl ya fiyatı aşşa çekin ayada iade edin" demeyi düşnüyoruma am bu seferde adamların gıcıklık yapıp orjinal parçalarını değiştirmelerinden korkuyorum ekran batarya vs...

    bir zarar vermeden gönderseler bile tekrar nereye gönderebilirim?ben küçk yerde yaşıyorum burada öyle tamir servisleri yok...
  • işte esas önemli nokta bu. alsanız bile nereye göndereceksiniz. eger creative teknik servisi garantisi devam ettigi halde sırf garanti belgesi kayıp diye bakmadı ise oradaki elemanar ugrasmak istememiş, sizi başından sallamıs demektir. creativenin resmi teknik servisine telefon edin, durumunuzu anlatın. yine olumsuz yanıt gelirse şikayetvar.com a yazın. orada büyük ihtimalle sorununuzla ilgileneceklerdir. yinede olmazsa son çare tüketici hakem heyeti.

    bu dediklerimi cihazı verdiginiz servisten almadan bir deneyin. cihazı verdiginiz servisten alsanız resmi servis bakmamakta ısrar ederse küçük şehirde oldugunuzdan ya aynı yere vereceksiniz, ya aynı veya daha düşük standartlı bir yere, ya da elinizde kalacak.

    önce ilk paragrafta yazdıklarımı deneyin. olumlu sonuc gelrse resmi servisten cihazı haber vermeden gidin elden alın.

    not:içini açtıgınızdan bahsetmeyin sakın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi linkin_park20 -- 8 Mayıs 2009; 12:44:05 >
  • Aldığınız yerine uğrayabiliyorsanız uğrayın,orada sizin faturanızın bir örneğini saklarlar onu fotokopi çektirebilirsiniz,bende bir samsung mp3 vardı bu yolla onun garanti işini halletmiştim faturasını kaybetmem rağmen.Ama siz içini açtığınız için aletin garanti kapsamına girmeyebilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi utuman -- 8 Mayıs 2009; 18:35:36 >
  • çok teşekkür ederim ama garanti için iş işten geçti artık içini açarken kapağını çok fazla açtım yapabileceklerini sanmıyorum bugün aradım teknik servisten kimse yok yarın arayın dediler.yaraın tekrar arayacağım eğer yapamadılarsa gönderin diyeceğim ve creative yetkili servisine yollayacağım garanti durumunu telefon edip sorarım garantiyle bakmasalar bile artık parasıyla yaptırmayada rağzıyım bu arada creative zen modelinin sıfır kasası bulunuyormudur yetkili serviste, kasasınıda değiştirmek istiyorum demiştimya çok fazla çizdim.

    teşekkür ederim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.