Şimdi Ara

SİZCE ESKİ KASA BMW Mİ? YENİ MODEL 2. EL Mİ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
566
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar ilk konum sürçü lisan edersem affola.. Konuya geçmek istiyorum, ehliyeti aldım ilk aracımı alacağım 13 yaşından beri araba kullanırım kendimi bildim bileli arabalara karşı aşırı ilgiliydim yani 5 yaşında boyum yetse kullanırdım bilgi olarak. Büyüdükçe motor, şanzıman vb. aracın sistemlerini de çözmeye başladım. Yani ehliyet sınavından da geçtik sıkıntı kalmadı. Elime 2-3 gün içinde 20 bin liraya yakın bir para geçecek..
    Buna göre piyasada Rize ve Trabzon bölgelerinde araştırmalar yaptım

    1-) 16,250'ye (Pazarlık etsek 15,000E de kapatırım) Fiat Albea buldum 2006 1,3 multijet dynamic, bir tane de 17000'e aynı aracın active'sini buldum 170 180 bin km aralığında bu biirinci seçenek olarak dursun
    2-) 14,500'e pazarlıkla 14'e alınacak bir Rover 416si 1997 model 190 bin km'de honda motor otomatik vites var buda bir seçenek fakat bu araçtan alıp da satamamaktan korkuyorum. bugün 14 verip yarın 13'e satmak istemiyorum. Mesela fiat öyle değil, 15 bine alsam 17 fiyat koyup 16'ya satarım 1 yıla falan diye düşünüyorum, yanlışsam düzeltin.
    3-) Çocukluğumdan beri hastası olduğum Bmw 318i 95 model 170 binde lpg'li nete göre temiz bir araba gidip bakmadım fiyatı 17 bin pazarlık etmesem bile bu aracı 1 yıl içinde 18,5 gibi bir fiyata satarım şahit olduğum bir durum sunrooflu falan gayet giderli bir araç.
    4-) Sizin öneriniz.

    Yani kısacası 1-20 bin arası tl, km 0-180 binde temiz bir araç arıyorum. Bugün albeayı alıp da yarın üstüne fiyat koyup satabilirim, aynı şekil bmwyi de belki bmwnin masrafı çıkabilir az buçuk ona göre satarım yani 1 yıl kullanıp uni yoluna düşeceğim biraz da paramı değerlendirmek istiyorum yani 1 yıl içinde de olabilir 1 ayda da olabilir alıp satıp paramı değerlendirmenin peşindeyim, okul okurken aileme yük olmak istemiyorum.

    Anladınız beni az çok ne tavsiye edersiniz?







  • YARDIM BEKLİYORUM KARAR VERMEK İÇİN
  • Paranı değerlendirmek istiyor isen Faiz Dolar Borsa gibi yatırım araçlarına yönlenebilirsin.
    Aracı aldın kaza yaparsan, çalınır ise vs ne olacak kasko saydığın araçlar ve yaşın itibari ile 1000,1500 civarı tam emin değilim çıkabilir. Yatırım için araç alınmaz. Aracı aldın Trafik sigortası, MTV, bakım tamir, yakıt masrafları vs cebinden sürekli para eksilmesine neden olacaktır. Aracı yada bir ürünü piyasasından çok ucuza alırsanız piyasa fiyatına ancak satabilirsiniz.
    İlla araç alacağım diyorsan kalbinin ve mantığının sesini dinle.
    Albea genelde ticari yada şirket aracı çıkmasıdır, hususi kullananı yok denecek kadar azdır fiyatlarından anlayabilrsin. Rover satışı zor bir markadır. BMW masrafları yaşı itibari ile masrafı ve tüketimi bol olan bir araç.
  • muhalif13 kullanıcısına yanıt
    Şu ortamda hükümet falan yok iken bu tip oynayan işlere girip riske edecek durumda değilim. Bahsettiğim Bmw daha önce satılmış daha sonra geri iade edilmiş sanırım sorunu olan bir araç. Araştırmaya devam ediyorum
  • O yaştaki BMW lerin canlarını çıkarıyorlar sana söyliyim. Masrafıda fazla olur. Albea ların temizini bulmak zor. Çoğu taksi çıkması oluyor. Temiz bulunursa alınabilir. Rover lara hiç bakma, hatta bakmamış say.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kalos, megane 1, 323, 626, primera, clio

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlk sahibi BMW ye biner.
    BMW, son sahibine biner.


    Not: Yanlış yazmış olabilirim ama böyle bir deyim vardı forumda
  • cesmuru kullanıcısına yanıt
    17-18,5 tl arası 98-00 model megane 1'leri alabilirim mali olarak fakat kmler yüksek oluyor 200 bin altı yok. Mazdalar elimde kalır. Primera yerine o fiyatlara maxima daha mantıklı geldi, clio düşünüyorum.
  • Respectformuslims kullanıcısına yanıt
    taksi çıkması olmayan temiz 08 albea buldum 150 binde alabilirim fiyatı 18.5 satarken zarar edebilirim korkusu var
  • semihmor S kullanıcısına yanıt
    Piyasası iyi. Kolay satılır. Fazlada zarar edilmez.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.