Şimdi Ara

Sizce hangi çamaşır makinesini tercih etmeliyim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
0
Favori
5.071
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bir türlü karar veremiyorum. Sizce hangi çamaşır makinesi? Nedenleriyle birlikte açıklar mısınız?



    LG F1443KDS7
    FİYATI : 2200 TL

     Sizce hangi çamaşır makinesini tercih etmeliyim?


    KAPASİTE 11 (KG)
    SIKMA DEVRİ 1400
    ENERJİ SINIFI A+++
    BUHARLI TAZELEME
    BUHARLI YIKAMA
    DİRECT DRİVE MOTOR – 10 YIL MOTOR GARANTİSİ VAR
    ÇAMAŞIR AĞIRLIK SENSÖRÜ
    DUŞLAMA SİSTEMİ
    ZAMAN ERTELEME
    SU TAŞMA EMNİYETİ
    KAZAN TEMİZLEME ÖZELLİĞİ
    BEBEK PROGRAMI
    ANTİALERJİK YIKAMA
    INGILIZ ALERJİ DER.ONAYLI


    BOSH WAS28840TR
    FİYATI: 2100 TL

     Sizce hangi çamaşır makinesini tercih etmeliyim?


    8 KG KAPASİTE
    DEVİR SAYISI: 400 - 1400 DEV/DAK
    OTOMATİK YIKAMA: SENSÖR KONTROLLÜ YIKAMA VE DOZAJ SİSTEMİ
    ÖZEL PROGRAMLAR: SENTETİKLER ÖZEL, OTOMATİK, OTOMATİK HASSAS, GÖMLEK/BLUZ, SENSİTİVE (HASSAS), SPORT/FİTNESS, SÜPER-KISA 15', MİX, HAFIZA 1, YÜNLÜLER, HASSAS/İPEK İ-DOS: MÜKEMMEL YIKAMA İÇİN AKILLI DOZAJ SİSTEMİ: MÜKEMMEL YIKAMA İÇİN AKILLI DOZAJ SİSTEMİ
    DAHA KISA VE DAHA HASAS YIKAMA SAĞLAYAN VARİOSOFT TAMBUR SİSTEMİ
    TAMBUR İÇİ AYDINLATMA SİSTEMİ
    AQUASTOP
    ECOSİLENCE DRİVE: UZUN ÖMÜRLÜ SESSİZ MOTOR
    ANTİVİBRATİON DİZAYN: DAHA DAYANIKLI VE DAHA SESSİZ


    WHİRLPOOL AWM 1009
    FİYATI: 2000 TL

     Sizce hangi çamaşır makinesini tercih etmeliyim?


    A+ ENERJİ
    6.HİS TEKNOLOJİSİ
    11 KG
    1200 DEVİR
    TEK SU GİRİSİ


    SİEMENS WM 14S840 TR
    FİYATI: 2100 TL

     Sizce hangi çamaşır makinesini tercih etmeliyim?


    ENERJİ ETİKETİ: A / A / B
    8 KG KAPASİTE
    DEVİR SAYISI: 1400 DEV/DAK
    PROGRAMLAR
    OTOMATİK YIKAMA: SENSÖR KONTROLLÜ YIKAMA VE DOZAJ SİSTEMİ
    ÖZEL PROGRAMLAR: SENTETİKLER-ÖZEL, OTOMATİK, OTOMATİK HASSAS, GÖMLEK-ÖZEL, SENSİTİVE (HASSAS), SÜPER-KISA 15', OUTDOOR, MİX, HAFIZA 1, YÜNLÜLER, HASSAS/İPEK
    YÜK SENSÖRÜ
    DURULAMA SENSÖRÜ
    SÜRESİZ MİKTAR OTOMATİĞİ
    KÖPÜK TANIMA
    OTOMATİK DENGELEME SİSTEMİ
    KENDİ KENDİNİ TEMİZLEYEN DETERJAN ÇEKMECESİ
    ÇOCUK KİLİDİ







  • Öncelikle seçtiklerinizin hepsi çok güzel makineler.

    Hepsinin kendilerine has eksi ve artıları var, ilgili başlıklarda detaylı karşılaştırmalarımı okuyabilirsiniz daha evvel yazmıştım.

    Tercihinizi arayışlarınıza göre şekillendirmenizi öneririm.

    Sizin için önemli olan nedir?

    Kazan hacmi mi, program süreleri ile oynayabilmek mi, çok hızlı programlar mı, makinenin çok tasarruflu olması mı, buharla yıkama özelliği mi, çok sessiz çalışması mı, ek fonksiyonlar mı? Bunlar sizin kullanma alışkanlıklarınız.
  • Candoğan 62, evimde halıdan çok kilim var. Bunları makinede yıkamak istiyorum. Bu yüzden 11 kg olabilir. 11 kg olan Lg ve Whirlpool. Lg' nin 10 yıl motor garantisi var. Bunu çok beğendim çünkü 10 yıl kafam rahat olacak ve buharlı tazeleme özelliği var. Bosch ve Siemens markalarını çevremdekiler tavsiye ettiler. Her ikisinin de özellikleri iyi..Her ikisi de 8 kg. Kilim yıkamazsam 8 kg bana yeter de artar bile.. Beyaz eşya 1 kere alınır uzun süre kullanılır diye düşünüyorum. Bu yüzden kararsızım..
  • merhabalar.. ben şimdiye kadar kullandığım için bosch derim.. fakat çamaşır kapasitelerine bakınca lg ve whirpool arasında kalırım... sonra da devir ve enerji sınıfına bakarım.. o zamanda lg'yi tercih ederim... seçtiğin makinalarda en pahalı lg ama özellikleri daha fazla sanki...
  • hali veya kilimlerin yikanmasi hatta suyla temizlenmesi bunlara buyuk zarar verir. bunu da dikkate alin bence.
  • suyla temizlenmesi zarar verecek ise lg'nin buharlı yıkama özelliği uygun olacak o zaman kuzeyisiklarina...
  • buharla iki farkli uygulama yapiliyor. birincisi buharla tazeleme. bu sadece kotu kokularin giderilmesine ve hijjen vs gibi seylere yonelik. leke ya da kir cikarmak soz konusu degil. buharla yikama ise buhar ve su birarada kullanilmasiyla yapiliyor.sonucta leke ve kir icin su mecburen kullanilmk zorunda. bundan yillar once sanyo firmasi detergaent istemeyen sadece su ya da su ve buharla ( net hatirlayamadim) bir makine duyurdu ama sanirim detergan lobisinin hismina ugradi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tekinderya

    suyla temizlenmesi zarar verecek ise lg'nin buharlı yıkama özelliği uygun olacak o zaman kuzeyisiklarina...


    Temizlik yapmayı sevmediğimden evime kalın kilimler aldım ve hemen de eskimelerini istemem. Su ve deterjan sadece kilimlere değil giysilere de zarar verir. Bu açıdan buharlı yıkama çok iyi bir özellik..
  • hııımmm.. kirlerin buharla temizleneceğini nasıl düşündüm şaştım kendime.... haklısınız...
    ama önce şunu çözeyim ben bi... "hali veya kilimlerin yikanmasi hatta suyla temizlenmesi bunlara buyuk zarar verir" derken makinalarımı kast ettiniz yoksa halı/kilimlerimi?
  • hali veya kilimlerin kesinlikle yikanmamasi gerekir. herhangi bir hali markasinin web sitesinde bakim talimatlarina bakarak teyit alabilirsiniz. yok ben illa yikicam derseniz de tercih sizin tabi. zarar verir derken hali ve kilimlere zarar verir demek istemistim. buharli yikama da olsa sonucta su ve deterjan kullanilacak.
  • Buharlı yıkama;bu özellik sayesinde çamaşırlarınızı sadece su ile değil su ve buhar karışımı ile yıkarsınız.Yapılan testler sonuçunda buharlı yıkanan çamaşırların renklerinin daha canlı kaldığı ve suyla yıkanan çamaşırlara göre daha az yıprandığı görülmüştür. Ayrıca suyla yıkamaya göre buharlı yıkama çok daha ekonomiktir. Böyle bir bilgi buldum. Rahat rahat yıkayabilirim. Zaten herhafta yıkanmaz. Evin durumuna göre değişir.
  • emrahsnr teşekürler bilgilendirme için. siz bu konuda bayağı bir bilgi sahibisiniz sanırım.. sizin bir öneriniz var mı çamaşır makinası konusunda? ben annem zamanından süre geldiği için bosch diyorum fakat lg boscha göre fiyat ve özellik bakımından bayağı iyi duruyor. Allahtan şuan makina almak gibi bir derdim yok.. Yoksa bayağı çelişkide kalırdım.
  • bosch tabikide nedeni ni kullandıkdan sonra duva edersin tavsiye edenlere anlarsin
  • quote:

    Orijinalden alıntı: blue55

    bosch tabikide nedeni ni kullandıkdan sonra duva edersin tavsiye edenlere anlarsin



    Hiç bozulmadığı, sağlam bir makine olduğu için mi yoksa başka bir nedenden dolayı mı?
  • blue55, bende senelerdir bosch kullanıyorum. memnunumda. ama şimdi bakıyorumda daha yüksek kapasitede ki lg'nin makinası çok daha az pahalı boschdan.hadi bozuldu diyelim.10 yıl motor garantisi veriyorlar. bu açıdan da bakmak lazım. yeni çamaşır makinası alacak kalabalık aileler için çok ideal bence.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tekinderya

    emrahsnr teşekürler bilgilendirme için. siz bu konuda bayağı bir bilgi sahibisiniz sanırım.. sizin bir öneriniz var mı çamaşır makinası konusunda? ben annem zamanından süre geldiği için bosch diyorum fakat lg boscha göre fiyat ve özellik bakımından bayağı iyi duruyor. Allahtan şuan makina almak gibi bir derdim yok.. Yoksa bayağı çelişkide kalırdım.


    rica ederim. aslında çok bildiğimden değil. burda sayfalarca yorum okudum. kendim inceledim ve kafamda harmanladım :) bana bosch almak daha mantıklı geliyor ki kendime de bocsh 2X763 serisinden bir makine alacağım. LGnin kendine göre güzel yanları var ama bana buharlı yıkama falan biraz safsata geliyor. ayrıca bu forumda Lgnin 9 kg kapasiteli buharlo makinesini alıp hiç memnun kalmadıklarını söyleyen kullanıcılar vardı. en uzun programı seçmelerine rağmen bembeyaz yıkamadığını ve lekeleri çıkarmadıklarını yazmışlar. bosch için hemen hiç olumsuz bir yorum okumadım bu dediğim modeller için.




  • anladım emrahsnr. eski yorumları okumadığım için birşey diyemeyeceğim. fakat okuduğumada pek inanmam.. sonuçta kötülemek içinde söylenebilir veya deterjandan kaynaklanan bir hata olabilir. ben lg'nin bu modelini kapasitesi ve 10 yıl motor garantisi vermesi açısından beğendim. tabi birde fiyatı diğer modellere göre iyi. ben şuan makina almayı düşünmüyorum. bu arada kuzeyisiklari bayağı kararsız kalmıştır şimdi :)

    bu arada sizin alacağınız makinada hayırlı olsun emrahsnr
  • kotulemek icin yazildigini dusunmuyorum ben. burda herkes deneyimini paylasiyor cunku. kaldi ki kimse yogurdum eksi demez. tabi okuduklariniza inanmamanuz sizin takdiriniz. o zaman bu platformun sizin icin pek bi anlami olmuyor zira okuduklariniza inanmiyorsunuz:)
    iyi dleklerriniz icin tesekkur ederim.
  • Kararsızlığıma sizlerle çözüm aramak istemiştim. Ama kafam gittikçe karışıyor. 4 çamaşır makinesinin arasında kalmıştım. Bunlardan biri LG diğeri BOSCH' du. Bosch hakkında aşağı yukarı hep olumlu eleştiriler alıyorum. Ama LG ' nin özellikleri çok iyi. Bu yüzden kararsızdım. ..Hala kararsızım..:))
  • O zaman şöyle diyelim bu makineler arasında kesinlikle LG F1443KDS7 ama genel olarak BOSCH iyi makineler üretiyor .
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.