Şimdi Ara

Sizce ne yapmaliyim ? Hangi yolu takip etmeliyim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
531
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar.

    Java programlama dilinin %80'ini bilen biri olarak ne yapicagima tam karar veremedim. Suan LibGDX kutuphanesi ile bir oyun gelistirmeye calisiyorum. Fakat gittigim bu yol dogru bir yolmu bilmiyorum. Benim icin baska hangi yollar var? Bu yollar nelerdir? Nasil bir yolu takip etmem gerekiyor?

    Kendim hakkinda ek bilgiler:
    - Universiteye gitmiyorum, Lise mezunuyum.
    - Java'dan baska Python programlama dilini biliyorum.



  • Web'e yada Android'e yönelebilirsin. Java bilme konusunda %80 gibi bir oran baya uç bir rakam. %80 gibi bir bilme oranıyla neler yapılır neler. Yeterki isteğiniz olsun.
  • %80 iyiymiş. Nasıl ölçtün acaba.Neyse

    Heo diyorum dil bilmek diye bir hedef olamaz. Bir şeyi üretmeyi hedeflemelisin. Bir blog sitesi yapmak olur. Tinder tarzı arkadaşlık uygulaması olur. Taksi çağırma uygulaması olur. Iot çözümler olur (orası size kalmış). Birşey üretmeyi hedef koy onu üret.
  • Umarim bu konulari açanlar ve tartışanlar dil ile o dilin kullandığı frameworkler libraryler farkını biliyordur. Neyse.. bence lise mezunu kişilerin kurumsal alanda şansı yok, küçük işletmeler de Java kullanmıyor. Geriye Android kalıyor fakat o da artık Kotlin'a kayıyor (bilmem Java'yı tamamen terk edecekler mi). Fakat şu anda Java bilmeden Kotlin öğrenmek diye birşey yok. Yani bence sana görünen tek alan Android programcılığı. Bu full time bir uğraş, hafife alma, ve sürekli değişiyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • mahoni_38 kullanıcısına yanıt
    Birseyler uretmek. Aynen benimde aklimdan bu geciyor. Mesela iki isi birden goturebilirmiyim diye dusunuyorum. Bir yandan Android ogrensem bir yandan da oyun gelistirsem ozaman iki alanda da uretim yapabilirim diye dusunuyorum. Sonucta tek alanda uretim yapmak yerine iki alanda uretim yapmak urettigim seyin tutulma sansini arttirir.
  • seyfi84 S kullanıcısına yanıt
    Hocam JavaFX konusunda ne dusunuyorsunuz aklimdan onu ogrenmek de geciyor. Sizce JavaFX ogrensem nasil olur ? Bosu bosuna mi ogrenmis olurum? Android konusuna gelecek olursak, hem oyun gelistirsem hem de Android programlama ogrensem nasil olur ?

    Diyelimki Android programciligi konusunda kendimi bayagi gelistirdim, ozaman bana hangi kapilar acilir? Neler yapabilirim?
  • L.Miura kullanıcısına yanıt
    Mesela neler yapilir :D
  • quote:

    Orijinalden alıntı: psikolojikSorunlu.insan

    Birseyler uretmek. Aynen benimde aklimdan bu geciyor. Mesela iki isi birden goturebilirmiyim diye dusunuyorum. Bir yandan Android ogrensem bir yandan da oyun gelistirsem ozaman iki alanda da uretim yapabilirim diye dusunuyorum. Sonucta tek alanda uretim yapmak yerine iki alanda uretim yapmak urettigim seyin tutulma sansini arttirir.
    İki tavşan kovalayan hiç tavşan yakalayamaz.
  • 
    Arkadaş gerçekçi bir öneride bulundu. Android diplomasız fakat tutkulu programcılar için oldukça uygun bir alan dedi, sen JavaFX öğrensem nasıl olur diyorsun. Gerçi her ikisinde de GUI programlama var fakat JavaFX işlerinde ya diploma isteniyor ya da engin geniş deneyimin olması gerekiyor yani o alanda fiiliyatta şansın yok. Android'e odaklansan, Android bilsen en azından şansın olabilir cunku Android konusunda birçok freelance iş ilanı var, diploma şartı yok sadece Android bilgi ve deneyimi gerekiyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • psikolojikSorunlu.insan P kullanıcısına yanıt
    Oracle, Netbeans'te yaptigi gibi JavaFx'i şutladı, open source olarak birileri uğraşıyor. Arkasında Gluon diye bir firma belirdi. Sitelerine gir, bak, neyle uğraşıyorlar.. android'den bağımsız, kurumsal zengin müşterilerine hitap edecek bir mobil platform yapmaya çalışıyorlar gibi. Şu haliyle JavaFx dar bir kesime hitap eden bir kurumsal desktop teknolojisi.
    Bahsettiğim native Android development. Bunu hakkıyla yapmak gerçekten zor iş. Google Play sürekli koşulları sıkılaştırıyor, artık API 28'den aşağısına göre yazılmış app'lar Play'e konulamayacak. Material Design çıkalı kaç yıl oldu, hala bunu hakkıyla uygulayan bir app göremedim. Açılacak kapı işte Play. Sadece bir kredi kartı ile hesap alıyorsun, 40-50 dolar falan galiba, sonra dünyaya açılıyorsun. Ama çok zor iş, hafife alma, hem falan hem android olmaz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • seyfi84 S kullanıcısına yanıt
    Hocam cevabiniz icin tesekkurler.

    Peki android programlama'yi nasil ogrenebilirim? Bir kisi tekbasina internetten ogrenebilirmi? Yoksa bir yerlerden egitim almammi gerekiyor?

    Gunde kac saat Android programlama'ya calismam gerekiyor? 4 saat olurmu?
  • psikolojikSorunlu.insan P kullanıcısına yanıt
    Ben de tam bilmiyorum nasıl öğrenilir, çok hızlı değişiyor, kitaplar geri kalıyor, o nedenle kendi orjinal sitesindeki Guide'ları okuyorum hep:https://developer.android.com
    Fakat popüler denebilecek ve kendini yenileyen bir kitap "Android Programming: The Big Nerd Ranch Guide", bunun son baskısı 10bin sayfa! ve çıktıktan iki ay sonra obsolete oldu, yorumlara bak eski kaldı bu kitap diyorlarhttps://www.amazon.com/Android-Programming-Ranch-Guide-Guides/dp/0135245125
    ben eski bir baskısına baktım, sıkıldım, bana hitap etmedi.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: seyfi84

    Umarim bu konulari açanlar ve tartışanlar dil ile o dilin kullandığı frameworkler libraryler farkını biliyordur. Neyse.. bence lise mezunu kişilerin kurumsal alanda şansı yok, küçük işletmeler de Java kullanmıyor. Geriye Android kalıyor fakat o da artık Kotlin'a kayıyor (bilmem Java'yı tamamen terk edecekler mi). Fakat şu anda Java bilmeden Kotlin öğrenmek diye birşey yok. Yani bence sana görünen tek alan Android programcılığı. Bu full time bir uğraş, hafife alma, ve sürekli değişiyor.
    Merhaba,

    Universiteden atildim, lise mezunuyum.
    Turkiye'de calisirken kurumsal alan diye tabir edilen banka, gsm operatoru, yatirim bankasi, uluslararasi tuketici elektronigi sirketinin Turkiye ofisinde calistim. Simdi de Amerika merkezli, dunya capinda 1500 kisiden fazla insanin calistigi bir yazilim sirketinin Amsterdam ofisinde calisiyorum.

    Benim gibi lise mezunu, ayni yollardan gecmis pek cok yazilimci da taniyorum.

    Bu bahsettiginiz " lise mezunu kişilerin kurumsal alanda şansı yok" sonucuna nasil vardiniz?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: seyfi84

    Bu mesaj silindi.
    Tekrar merhaba,

    Kendi tecrubeniz ile butun sektoru genelleme yapabilecek kadar kendinizden nasil emin olabiliyorsunuz?

    Derdim sizinle degil, sizinle derdim olmasi icin herhangi bir sebep de yok zaten. Sizin gibiler olarak tanimladiklariniz kimler ve benim niye ve ne derdim olabilir?
    Yaptiginiz genellemenin dogru olmadigini ya da en azindan istisnalar olabilecegini soylemeye calisiyorum fakat karsilik olarak "yaran var" cevabini aliyorum. Benim farkinda olmadigim yara nedir? Durust olmayan ne yaptim, nasil vardiniz bu sonuca? Madem bana boyle ithamlarda bulunuyorsunuz bunlarin da arkasini doldurmaniz gerekli.

    Nasil yaptigimi kisaca anlatayim, universiteye girdigim yil bir yazilim sirketinde part-time helpdesk elemani olarak calismaya basladim. Isi ilan sayesinde buldum, 1 yil sonra yazilim tarafinda gorev verdiler. 4 yil orada calistim. Ardindan calistigim sirkete kendi internet siteleri uzerinde basvurarak ise alindim.

    2. isimden sonra Turkiye'de hic bir yere kendim basvurmadim. Is aradigimi cevreme soyledim, onlar da kendi sirketlerinde pozisyon varsa benim cv'mi ilettiler gorusmelere gittim. Pek cogunda reddedildim, anlasabildiklerimizle beraber calistik.
    Yazilimcilarin buyuk cogunlugu gibi sosyal baglantilari cok kuvvetli olan bir insan da degilim. Cemaat, parti gibi olaylarla da alakam yok, ulkeden gitme sebeplerimin basinda zaten.

    Turkiye'de developer, takim lideri, principal developer olarak calistim. Yurt disinda hala developer olarak calisiyorum.
    Enterprise service management ve ai uzerine urun gelistiren, hizmet veren bir sirkette de senior developer olarak calisiyorum.

    Sordugunuz butun sorulara cevap verdim sanirim. Simdi sizden yaram ve durust olmamam hakkindaki sozlerinizi aciklamanizi beklemem de benim hakkimdir diye dusunuyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bestanealtcizgi -- 14 Kasım 2019; 18:49:26 >




  • bestanealtcizgi B kullanıcısına yanıt
    Hocam sizin bu yazdiklariniz is bulma konusunda beni biraz umutlandirdi. Hangi programlama dillerini biliyorsunuz?

    Benim de bir is bulabilmem icin ne veya neler yapmam lazim?
  • psikolojikSorunlu.insan P kullanıcısına yanıt
    Merhaba,
    Genelde java ekosisteminde çalıştım. Beraberinde sql/nosql teknolojileri.
    Bu konuda forumda açılmış bir sürü başlık var, öncelikle onları okumakla başlayabilirsiniz.
    Opensource projelere katkı yapmak takım halinde ve yazılım geliştirme süreçlerini öğrenmek için fayda sağlayacaktır. Doğal olarak ingilizcenizi sorunsuz iletişim kuracak seviyeye getirmeniz de şart.
    Herhangi bir programlama dilini öğrenip iş bulmak pek olası değil. Yazılım geliştirmek sadece dil bilmek değil. Algortima, veri yapıları gibi temel bilgisayar bilimleri konularını öğrenmeniz de şart.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • seyfi84 S kullanıcısına yanıt
    Hocam Udemy'i tavsiye edermisniz? Orada onerdiginiz bir kurs var mi?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.