Şimdi Ara

sizce türkçe kibar bir dil mi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
1.435
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Kibarmı bilmem ama çok yavaş bir dil diğerlerine göre
  • Kaba bir dil bence. Nazik olmaya çalışıncada çok kibar oluyorsun, top derler :) 7 sene amerikada yaşadım. Türkçe konuşunca arapça gibi geliyormuş onlara, çalıştığımız yerdeki arkadaşlarımın hepside İstanbuldandı, yani herkesin Türkçesi şivesiz şekildeydi ama böyle geliyormuş kulağa. Birde deve muhabbeti, kadın muhabbeti vs. Türkiyeyi görmeyenler için Türkiyenin herhangi bir ortadoğu ülkesinden farkı yok.
  • tabi ayol
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Em_Onu

     sizce türkçe kibar bir dil mi






  • quote:

    Orijinalden alıntı: Pritz21

    Kaba bir dil bence. Nazik olmaya çalışıncada çok kibar oluyorsun, top derler :) 7 sene amerikada yaşadım. Türkçe konuşunca arapça gibi geliyormuş onlara, çalıştığımız yerdeki arkadaşlarımın hepside İstanbuldandı, yani herkesin Türkçesi şivesiz şekildeydi ama böyle geliyormuş kulağa. Birde deve muhabbeti, kadın muhabbeti vs. Türkiyeyi görmeyenler için Türkiyenin herhangi bir ortadoğu ülkesinden farkı yok.

    aynen fazla kibar olunca da top gibi oluyorsun. kesinlikle dilde bir sorun var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence güzel bir dilimiz var gayet hoş yazıldığı gibi okuyoruz.İngilizceye bak mesela book yazıyor buk diye okuyorlar tabi onların harflerinin okunuşlarının değişik olmasından kaynaklanıyor.K harfi bizde ke onlarda kiy mi ne :)
  • çok güzel bir dilimiz var kıymetini bilin
  • Kaba bir dil değil bence bizimki. İtalya'dayım ve birçok kişi Çince ya da Japonca'ya benzetiyor. Şunu farkettim gelince, bizim dilimiz çok vurgulu değil tek düze gidiyor, öyle inişler çıkışlar çok yok. Ayrıca Norveç'e gidince de Norveçce ile çok benzediğini gördüm, gün içerisinde en az 10 kere arkamdakiler Türkçe konuşuyor sanıyordum. Onların dili de düz gidiyor.
  • Fransizca arapca ve almancadan kibar oldugu kesin.almanlar konusmuyor böğürüyor

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türkçe kulağa geliş bakımından (seslerin sadeliği, gırtlak olaylarının pek olmaması) özellikle Farsçaya biraz da Finceye benziyor. Dediğim dillerdeki yayın ve videoları izlerseniz görürsünüz. Avrupalılara göre ise, onlara hep tekrar eden bir şey gibi geliyormuş. Hani sondan eklemeli ya, mesela bir şey anlatırken bütün cümlelerin sonunda gittim geldim, gidiyorum yapıyorum, yapıyormuş ediyorumuş gibi ekleri getiriyoruz, haliyle bütün cümlelerin sonu aynı şekilde bittiğinden bu durum onların dikkatini çekiyormuş. Son olarak, ana dili İngilizce olanlara göre biz İngilizce konuşurken ağzımız çok gevşek konuşuyormuşuz :

    İlgili video



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cosmic Love -- 2 Kasım 2014; 15:59:05 >




  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.