Şimdi Ara

sizce türkiye ve istanbul'un en büyük ulaşım sorunları neler ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.397
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • sizce türkiye ve istanbul'un en büyük ulaşım sorunları neler ? mesela istanbul da ne tür projeler olmalı trafik sorununu en iyi ve hızlı çözümü ne olmalıdır ? bu istanbul trafiği artık can sıkıcı olmaya başladı . istanbul'un nüfusu nasıl azaltılmalı ? ya da azaltılmalı mı ? benim istanbul da en büyük isteğim sultanbeyliden beylikdüzüne tek bir vasıtayla gidebilmeniz . bu da şu an için imkansız görünüyor . sultanbeyliden beylikdüzü sadece bir örnek . evimle işim 10-15 dk olmasına rağmen iki vasıta kullanıyorum mesela ve de bu da çok can sıkıcı .



  • 1. Kestirme ve hızlı olarak: Yürünebilir kaldırımlar.

    Kaldırımlar kullanılmaz halde. Sepetler, büfeler, arabalar, dik parkeden arabalar, polis arabası, el arabası, transpaletler, rampalar, mantarlar, inşaat kumu, dükkan merdivenleri, sandalyeler, çöp toplayanlar, tezgahlar, kargo kolileri... Kaldırımlar olması gerektiği gibi olup, insanlar aslında bir iki kilometreyi rahatça yürüyebildiklerini keşfetseler, toplu taşıma kullanımı artar. İnsanlar pek farkında değiller ama yorucu olan toplu taşım değil aslında, kaldırımlar. Toplu taşıma kaldırımdan başlar. Yani yaya yollarından.

    Bazı yollar da yayalaştırılmalı. Mesela Harem'den veya Üsküdar'dan Kadıköy'e ve Moda'ya, Gayrettepe'den Taksim'e rahatça yürünebilir. Yeter ki yürüyüş temposu sürekli kesilmesin.


    2. Gerçekçi olan siyasetin şehir planlamasından elini çekmesi.

    Şehir planlaması bir branş. Kolay, hızlı, çabuk olmaz. Zor da bir branş. Buradaki en temel sorun yapılaşma oranı, belirlenen oranlar için planlara sadık kalmamak. Yollar yüksek yapılaşma oranını karşılayamıyor. Katlar yükseldikçe yollar da çok katlı olmak zorunda kalıyor. Yolların iki - üç katlı olması maliyetleri, mesafeleri onlarca misli artırıyor.

    * * *

    Bu arada Amerika'daki uydu kent ve otomobilli yaşam hayalinden de vazgeçmek lazım. Yani şehir dışında oturalım, çevre yolundan vınn basalım, sabah akşam yarımşar saatte otomobil marifetiyle işimize gücümüze bakalım. Bunun maliyetini Avrupa bile karşılayamadı. ABD de ancak küçük kentlerinde yapabiliyor. Türkiye'de 90'lardan başlayarak denenip, beş sene falan konforlu bir otomobilli yaşam verebildi. Sonra kilit. Mesela İstanbul Bahçeşehir, Ankara Ümitkent, vs... Şimdi de İzmir böyle olacak. Hava kirlendikçe, daha az dışarda kalmış olmak için insanlar iyice otomobillerine yapışacak, daha da kötü olacak.

    Yani Sıultanbeyli - Beylikdüzü diye bakmayın. Arabaları içine alan metrolar iki dakikada bir geçseler yine rahat olmaz. O geçtiklerinizden sadece Kadıköy, beş milyon nüfusuyla Belçika kadar kalabalık eder. Ekiden aynı yaka derlerdi. Ben onu da demiyorum... Aynı semt. Birisini tercih edip oradaki yaşama entegre olmak lazım. Gerisi, maalesef, ancak hamhayal. İstanbul gibi upuzun, tesadüfi gelişmiş bir yerdeki metroların ve her türlü yeni rotaların bir Moskova metrosu gibi verimli çalışabilmesi imkansız. Metro yeni, vagonlar hızlı, seferler sık, ama Kadıköy - Göztepe yine de pratikte (duraktan durağa değil) 40 dakika. 40 dakikada neredeyse Moskova turu atılır metroyla, ki Moskova da 13 küsur milyon şehir. Oradan mukayese edin.




  • 1- park yerleri- park yerleri olmadığından trafikte bir ya da iki serit hep kapalı oluyor. Üstünü otobus dolmuş dur kalkları eklenince yok kapalı



    2- trafik kurallarına uyan insan eksikliği- trafik sıkışıklığının %85i bu insanlar nedeniyle oluşur. Adam 50 metre sonra sağa dönecek ama hala en soldan ilerliyor. Döneceği yere ulaştığında en soldan dönmek istediğinden trafiktr kaos oluşturuyor.



    3- aptalca tasarlanmış kavşaklar. - kavşaklar araçların trafige engel olmadan yoldan çıkması ya da yola girmesi için vardır. Ancak kavşaklar yolu kesmek ve trafik oluşturmak için ayarlanmış gibi

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • minibüs taksi otobüs gibi toplu taşıma araçları istanbuldaki trafiğin sebebi.

    evet buraya yazıyım bir daha toplu taşıma araçları istanbulda trafiğini sebebi.
  • Dünyanın neresinde olursa olsun, İstanbul kadar dar bir alana Hollanda'nın nüfusunu tıkıştırırsanız toplu ya da kişisel ulaşım sorun olur. Bunun istisnası yoktur ve çözümü de yoktur. Çünkü, gerçekleştireceğiniz her çözüm nüfusun ya da trafikteki araçların artmasına neden olur.
    İstanbul, Ankara ve İzmir gibi yerlerdeki trafik ve dahi ulaşım sorununu çözmenin yolu, tersine göç için çözümler üretmektir. Birinci çözüm ise tarih boyunca oy için çıkarılan "İmar barışı" adı altındaki talanların iptal edilmesi; bunun karşılığında da bu insanlara kendi memleketlerinde iş ve barınma olanağı sağlanmasıdır.
  • Trafik sorunu. Bu da ulaşımı tetikliyor. Nedeni çok basit . Otoaprk yetersizliği ve plansız kentleşme. Ara caddeler ve sokaklar trafiği kitlediği için bu sorun ana hatlara vuruyor. .

    Örneğin Fatih ilçesi Fevfzipaşa cad. 3 şerit gidiş - 3 şerit geliş. Bu 3 şeridin en sağ şeridi zaten araçlar tarafından işgal altında park olARAK KULLanılıyor. Böyle olunca otobüs, minübüsler ve taksiler orta şeritte dur kalk yapıyorlar veya yolcu alıp indiriyorlar.2-3dk içinde geçen 10larca taksi otobüs minibüs var ve bunlarda orta şeridi kullanmak zorunda kalıyorlar.Orta şerit de kitlendi. Geriye kalan tüm araçlar tek kalan sol şeridi kullanmak zorunda bu yüzden de yetersiz kalıyor ve yollar kitleniyor. Çözüm bu ana caddeler üzerinde park yapılmasının yasaklanması.Yasaklanması lazım bunun uygulanması lazım. Bunu için de mahalle aralarına ya da bi yerlere katlı otopark yapılması lazım. Artık aracın varsa heryere park edemezsin. Kimsenin yolu tıkamaya hakkı yok bu yüzden zorunlu otoparka yönlendireceksin.POrschen de olsa şahin de olsa otoparka gitmeli o araç. Bu uygulanmazsa kaos ortamı oluyor. Bİr ambulans, itfaiye bi polis ekibi görevini yerine getiremiyor. Hem yakıt israfi, milli servet hem de insanların onca vakti boşa harcanıyor.




  • geçenlerde şöyle bir video izledim


    https://www.youtube.com/watch?v=Dd3N9CFKe9M


    bu videoyu izleyince aklıma geldi forumda sorayım dedim . sizce böyle bir tren ulaşımı olursa istanbul da tutar mı ? beykozdan beylikdüzüne ya da tam tersi istikamete beykoz ilk durakta ya da sultanbeyli ilk durakta bineceksin tren metrobüse bağlanıp düz yoldan gidicek . tek bir vasıtayla bütün istanbulu geçmiş olacaksın olsaydı bu fena olmazdı .
  • En büyük ulaşım sorunu ulaşamamak
    ya da ulaşırken yolda haneye ek katkı sağlamak.
  • İstanbul'un sorunu aşırı betonlaşma ve aşırı nüfus ayrıca bunu bile bile hala İstanbul'u cazibe merkezi yapmak için bir yerlerini yırtma ve varolan nüfusu iyice arttırma çabaları yani İstanbul'un düzelme şansı yok daha da beter oluyor gittikçe.Gezip geleceksen neysede yaşanmak için uygun birey kesinlikle değil.

    Türkiye'de ise doğu ile batının birbirinden kopuk olması genel kültür genelse yaşamsal olarak.asya ile avrupanın bağlantısını sağlayan kara parçası aynı bu bağlamda ülke içinde de doğu ile batı şekilde kopukluk yaşıyor.
  • Türkiye'nin en büyük ulaşım sorunu cehaletten bilgiye ulaşım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben hergün 3 saat yol gidiyorum. 3 metro hattıyla gidiyorum. Gidiş geliş 3 saat sürüyor yürümeyle beraber. Bence temel sorun şehrin düzensiz olması. Tabii artık bunu çözmek imkansız. Metro ağını daha hızlı yapmaları gerek. Ben istanbula geleli 4 ay falan oldu. Her yere metro ile gidiyorum. Çünkü 10 dk gidiyorsa hergün 10 dk da gidiyor. Trafik gibi bi sıkıntısı yok. Ama çok fazla dolanıyor. Ve iş çıkışına denk gelince nefes alamıyorum. Zaten boyum kısa herkes yüzüme yüzüme veriyor nefesini. Kirazlı-yenikapı hattında yarı baygın gidiyorum. Ya seferler artsın ya da insanlar 5 dk daha bekleyip sonrakine binsin. Kapı kapanmıyor hala binmeye çalışan adamlar var. Birde geri gitmiyoruz diye azarlıyorlar. En büyük sorun insan.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • istanbulun en büyük sorunu aşırı nüfus yoğunluğu otoparkların yetersiz oluşları toplu taşımaların yetersiz oluşları metrobüs yetmiyor metrobüs de olmasa istanbul toptan kilit olurdu avrupa yakası
  • Tek bir sorun var



    Duzensiz nufus dagilimi+duzensiz şehirler



    Bu ikisi bir arada olduğundan asla duzelmez sehirlerimiz



    Almanyanin yuz olcumu Türkiyenin yarisidir ama en kalabalık sehri 3.6m kisidir nufusu da bizimle hemen hemen denktir

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yukarıda bir kaç arkadaş dışında ciddi ciddi yol önerisi şehir planı falan önerenler komik olmuş.

    Sorunun tek sebebi NÜFUS!

    Bakın Türkiye ile yaklaşık aynı nüfusa sahip ve Türkiye'nin yarısı kadar yüz ölçümüne sahip Almanya'da en kalabalık şehirler:
    1 Berlin 3.471.756
    2 Hamburg 1.786.448
    3 Münih 1.353.186
    4 Köln 1.007.119
    5 Frankfurt 688.664
  • İstanbulun trafik sıkıntısının nedeni nüfus ve buna bağlı araç sayısının fazla oluşudur sadece avrupa yakasında 10 milyon insan yaşıyor ve istanbulda araç sayısı 4 yılda 1 milyon artış göstermiş. Bayramda şehir dışına çıkanlarla bile trafik derdi kalmıyor yaşanılabilir bir şehir oluyor motorlu araç sayısı sınırlandırılamazsa kesinlikle istanbul için vize uygulanmalı yoksa yol köprü tünel yapmakla toplu taşımayla bu sorun çözülmeyecek
  • İstanbul için konuşacak olursam; İstanbul'da acilen konut yapımı durdurulmalı, kentsel dönüşüm adı altında yeni yerleri imara açıp daha fazla insan çağırılmamalı diğer şehirlere ağırlık verilip büyükşehirler dışındaki şehirlerde daha az vergi vb. şeyler uygulanıp insanlar diğer şehirlere doğru göçe zorlanmalı.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.