Şimdi Ara

Size de sık oluyor mu? 70 km'de 5 vukuat

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
869
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 2 saat evvel TEM oldukça boş olmasına rağmen Hasdal-Kozyatağı arası git gel yaparken 5 vukuat birden yaşadım. Şu sıralar gündem ısınınca vatandaş da mı ısındı acaba? Size de bu kadar sık oluyor mu? (Vukuatlar bilindik direk sonuç kısmına da geçebilirsiniz.)

    ###################

    Vukuat 1: TEMe bağlanacam rampa çıkıyoruz, yol işaretleri yeterli değil önümdeki ticari transit devrimi düşürüp kendisini rampanın ortasında ancak sağa attı. 5000 devir çevirmek yerine 3500-4000lerde toparlatmaya çalışıyorum, geriden kaptırıp gelen bir sürücü 100 metreden selektör yaptı (sağım dolu transit ve ben o soldaki tek şeritle zaten sola gideceğim), gazdan ayağımı çektim doğal olarak dibime yapıştı 5 seri selektör daha. 5 saniye 4lüleri açtım. Az daha onu öyle yolun ortasında ve arkasında araçlar ile bekletip topukladım. Ya gelmedi ya da gelemedi. Yolların babası sadrazam hazretlerinden kendisine kaldığını sanan sürücülerin hastasıyım.

    Vukuat 2: Kavacık - Ümraniye arası viyadük sonrası yol rampalı soldan 2. şeridi bir kamyon sürücüsü kilitliyor hemen sollayıp önüne geçtim ve ağırdan aldım. Eleman bana selektör yapıyor. Yine 4lüler ve arkasından 2şer saniyelik birkaç defa sağ işareti ve topukladım. Sağı boş olduğu halde milletin yolunu tıkayan ve devrini düşürdüğünüzde seri selektör yapan kamyoncu ne içiyordur acaba?

    Vukuat 3: Ataşehir sapağını geçtim, gözü az gören ve gözlük almayan sürücülerimizin tabela okuma ahesteliğinden kurtuldum normal hızıma çıktım ki sağdan bir transit 10 kilometre hızla yanlış sapmış olacak ki önüme atladı. Ani fren arkamda zeki bir sürücü vardı mesafe koruyordu o da fren tabi. Biraz korna, biraz küfür. Yanlış sapağa girdikten sonra geri geri gelen ve oralarda terör estirenlere devlet dur demeli, nerde bu devlet. :)

    Vukuat 4: Dönüyorum, en sağ şeritten blackline bir Doblocu ben 110 ile giderken yaklaşık 80-90 ile önüme kırdı. Selektör falan attı kendini sağa ama elemanda sinyal bile vermemişti, önü de boş, adam tarlada araç sürdüğünü sanıyor herhalde.

    Vukuat 5: Avrupaya geçtik bir tane transit soldan 2. şeridi kapatmış 80-90 ile arkasını kuyruk yaptı. Arkamda otobüs var üstüme çıkacak. Sağ, sol dolu. Neyse bir boşluk soldan yanına gelip korna çaldım. Transitçinin umrunda bile değil. Aynamda kaybolana kadar dikkat ettim hala o şeritteydi. Arabada 2 kişiydiler, meydan dayağına hasret kalmış olabileceklerini düşündüm.

    ###################

    70 kilometrede bu kadar vukuat fazla geldi. Özellikle yol boşken sürücülerin çok daha dikkatsiz olduğuna kanaat getirdim. Allah hepimize bastın mı uzayan araçlar nasibetsin sıkışınca topuklayıp gidelim arabayı bağırttırmadan. İşimiz anlayışın tükendiği bir toplumda başkalarına kaldıysa vah halimize.

    Şu anda araç kamerasının ne kadar faydalı olabileceğini farkettim. 2014 için düşüneyim birşeyler. GPS ile hız ve konum datası da toplayan birşeyler bakayım, aşırı pahalı değilse alayım artık.







  • Geceleri yola çıkmayın, ne kadar aptal varsa trafiğe atlıyor.

    İyi sürücüler de yorgun oluyor, hata yapabiliyor.
  • IslakFasulye kullanıcısına yanıt
    Mecbur kalıyoruz. Karşıdan hanımı alıp geleceksem köprü trafiği bitene kadar oyalanıyor. Aksi halde 1 saatli yol en az 1 saat 45 dakika sürüyor. Yaktığın, sinirlerin yıprattığın da cabası.
  • hocam trafikte sığır diye tabir edilen varlıklardan çok var. bugün tuzladan maltepeye gelirken sol şeridi 70le kapatan birisi vardı biraz takip ettik sonra geçmek için orta şeride geçip gazlayınca önümüze kırdı. (3 şerit de bomboş).

    bir de kalabalık bir orta şeridin yanından sol şeritte gitmeye korkuyorum. hiç güven vermiyorlar, bi anda önümüze kıracaklar sanki.
  • Albért Einstein kullanıcısına yanıt
    Aynen. Hızına göre yanlış şeritte gidenler aslında trafik cezasına maruz kalacak bir suç işliyorlar. 77 TL miydi neydi?

    Valla İstanbulda sağdaki araçların davranışlarına dikkat etmeden araç kullanmak riskli ne zaman ne yapacakları belli olmuyor. En ufak bir boşluğa çıkabileceklerini sanıyorlar. Değiştirilecek şeritte diğer araçların güvenli bir şekilde geçmesini beklemeden şerit değiştirmek de cezaya tabi.
  • trafikte her türlüsü var. bir süre sonra alışıp, takmayıp normal gibi davranıyorsunuz.
    4 şeritli 2nci köprü yolunda en sağdan 90 la sabit giderken arkamdan sellektör yapmaya çalışanlar var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _mp_ -- 29 Aralık 2013; 1:48:56 >
  • Aynen ben satıp kurtulmak istiyorum ama tek başına değilim ne yazık ki.

    Evet sol tıkalı olunca millet sağdan yol istiyor mecburen. Elbette ayıp yaptıkları.
  • MesutO kullanıcısına yanıt
    sol tıkalı olsa keşke. sıkışık trafikte en sağ boş oluyor hadi onu bi nebze anlarım.
    sırası gelmişten şu husustan bahsedeyim. millet yakıt pahalı falan diyor. 4 şeritli yol en sağda ben 90 la gidiyorum.
    bir solumda akan şerit 110-120 civarında sonraki 120-140 en sol ise kapışanların. şehirlerarası yollarda böyle değil. istanbul içi boş olunca böyle.
  • İstanbul içinde özellikle TEMde (ticarilerin alternatifi yok) aracının yakıtını cebinden almayanlar(şirket araçları) , masraf gösterip hususiden %30-35 daha ucuza kullananlar çok fazla. Şimdi bu adamlar diğer sürücüleri de etkileyecekler ister istemez.
  • MesutO kullanıcısına yanıt
    Benim de çıldırdığım olaylar bunlar. Geçen Dolmabahçe Tüneli'nden gidiyordum. Biliyorsunuz hız limiti 70 orada. Limitörü 70e sabitledim, sağdaki aracı geçip sağ şeride geçeceğim. Tabi ne mümkün! Hem sağdaki hem soldaki 60 ile gidiyorlar. Soldakine bir selektör, iki selektör, üç selektör anlamadı. Allah'tan sağdaki yavaşladı da sağından geçtim. Sinirlerim artık yalama olduğu için bir şey yapmadım. Eskiden olsa önüne geçer boşa atar şerit değiştirene kadar yavaşlatırdım.
  • Hocam birak 70 km'yi her gun yaptigim yol toplam 15 km civari bu mesafelerde bile turlu turlu suruculerin sacma sapan hareketleriyle karsilasiyorum hic anormal gelmedi yasadiklarin, maalesef durum boyle trafigimizde.
  • MesutO kullanıcısına yanıt
    En tehlikelisini yapıyorsunuz bence. Ülkemizde yavaş gitmek kazaya davetiye çıkarmaktır.

    Ben ne zaman araçta biri var, korkmasın diye yavaş sürsem, bir çok kaza atlatıyorum resmen. Sağdan 100'le geçen devasa tırlar mı dersiniz, önünüzden tamponu yalayarak geçen makasçılar mı dersiniz, arkadan sellektörde elini unutup sizi stres altında tutanlar mı, ne ararsanız var yani...

    Hızlı gidince ise, diğer sürücüler tarafından bir nevi mimleniyorsunuz yani insanlar ekstra dikkat kesiliyorlar sizin aracınıza karşı ve bu sayede gayet güvenli şekilde gidebiliyorsunuz. Tecrübe ile sabittir.




  • carretera C kullanıcısına yanıt
    Hafta içi sabahları 2 kere geçiyorum o tünellerden. Spastik bir kafa yapısı var orada giden. 50 - 70 - 70 -70 -50 gibi kısımlara ayrılmış ya özellikle ticari taksiler cezadan ürküp 60la soldan yardırıyor. Şimdi siz 50 ile tünele girdiğiniz için ekseriye sizi 60la o ilk kısımda geçip önünüzü kapatıyorlar. Çok sinir ediyorlar beni de.

    Ortalamadan hız kontrolü yaptıkları için kafalarınca böyle bir çözüm bulmuşlar ama hıza göre şerit seçmesi gerektiklerini bilmedikleri için yolu tıkıyorlar.
  • Dizel araç varken sizin yaptığınız gibi yapıyordum. Lakin şöyle bir sorun var siz 10 taneyi geçtiniz bu sefer yeni bir 10 tane ile karşılaşıyorsunuz. Onu geçiyorsunuz ve yine bir 10 tane daha. Aldığınız risk de cabası. Daha çok strese giriyorsunuz, özellikle hızınızı kesmek zorunda kalınca sabırsızlanıyorsunuz falan, o da normal değil.


    @brightvisit, hocam haklısınız bazı konularda sürücülerin ciddi bir tembihten geçmesi gerekiyor. Aklıma hep metrolardaki yürüyen merdivenler geliyor. İlk zamanlar herkes kapatırdı, zamanla gitmek isteyenlere yol vermeyi öğrendiler. Bu da etkileşimle mümkün, sürücüler arasında etkileşim ne yazık ki yayalar kadar mümkün olamaz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.