Şimdi Ara

Sızma Zeytinyağı Hakkında Bilgiler (451. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
6 Misafir (2 Mobil) - 4 Masaüstü2 Mobil
5 sn
14.796
Cevap
530
Favori
1.194.941
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
48 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 449450451452453
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Issemyake_ I kullanıcısına yanıt
    6 ayda sadece kendim en az 10lt tüketmişimdir. ( bir kişi)
  • yusufziya Y kullanıcısına yanıt
    Mesajda kastedilen yıllık tüketimin 6-7 litre olduğu değil, talebin 5'lik(soğuk sıkım) ve 1-2'lik(özel seri) ürünlerle karşılanacağından bahisle bu ürünlerde kampanya beklendiği. Senelik tüketim 2 kişi için 35-40 litre...
  • Gittigidiyorda zeytinyağlarına bakarken rast geldim, o kadar çok marka var ki, insan şüpheleniyor.

    Zeytinyağı aroması nedir? Bunu kullanmaya hatta üretmeye kim ihtiyaç duyar? Bence bu tip kimyasal şeyler yasaklanmalı.

    Tito Zeytinyağı Aroması (Yağda Çözünür) - 5lt


    Sızma Zeytinyağı Hakkında Bilgiler
  • Çok önemli bir şey dikkatinizi çekmiş.

    Rafine zeytinyağına veya kanola yağına bunu atın, alın size zeytinyağı aromalı yağ...

    1 Litre aroma 1 ton yağa karıştırılıyor, yani 5 litre bu bidondan alırsanız, 5 ton sahte zeytinyağı üretebilirsiniz, hem de çok düşük maliyetlere.

    Şu sıcak fırsatlar başlığında n11 veya gitti gidiyor üzerinde 70-80 liraya 5 litre sızma zeytinyağı ilanlarını gösteren bir arkadaşa yazdığım, (biraz da kızdığım esasen) bir mesaj var, onu aynen kopyalıyorum.

    quote:

    quote:

    Orijinalden alıntı: bilgi@sayar Genel bir fiyat çizgisi oluşmaya başlamış galiba, aşağıya n11'de gördüğüm sızma zeytin yağlarından birkaç tanesini ekliyorum, içlerinde kullandığım olmadığı için yorum yapamayacağım, genelde açıklama kısmında sıkım dereceleri ve sıkım dönemleri yazılmış. https://urun.n11.com/zeytin-yagi/zeytinyag-5-lt-naturel-sizma-P306596784 - 70TL https://urun.n11.com/zeytin-yagi/yagci-efendi-naturel-sizma-zeytinyagi-5-lt-cok-al-az-ode-P255197005 - 80TL https://urun.n11.com/zeytin-yagi/naturel-sizma-zeytinyagi-5-lt-tanitima-ozel-fiyat-P314189380 - 80TL https://urun.n11.com/zeytin-yagi/akhisardan-5-lt-naturel-sizma-zeytinyagi-soguk-sikim-P254728847 - 85TL https://urun.n11.com/zeytin-yagi/edremit-erken-hasat-naturel-sizma-zeytinyagi-5-lt-cok-al-az-ode-P249643279 - 90TL https://urun.n11.com/zeytin-yagi/kazdagi-erken-hasat-soguk-sikim-naturel-sizma-zeytinyagi-5-lt-P296293723 - 90TL
    Boyle mesajlar gördükçe üzülüyorum.



    Adamlarin hic birinde uretici bilgisine ulasamiyorsunuz.

    Uretim izin numarasını sorgulayamiyorsunuz.

    Aralarinda daha once satisini durdurttugum urunler var, yeniden listelemisler.

    1 asit diyor, naturel sizma yazıyor.



    90 liraya satılan bir urunde, %10 satis komisyonu var: 9TL

    %8 KDV: 7.2 TL

    Kargo: 7TL

    Paketleme ve ambalaj (Cok iddiali bir senaryo) 7TL

    Toplam: 30,2 TL gider, düz hesap 30TL



    Adam yağın 5 litresini 60 liraya satıyor demektir bu, yani litresi 12tl ve araci bu adamlar, bu rakamin icinde satis kari var... bu fiyata naturel sizma zeytinyagi dökme satan varsa gelsin, tankerle alirim, aninda da tankerle satarim paketleme falan ugrasmam, zengin olurum...



    Zeytinyagi diye ne yiyorsunuz belli degil, bir de belli bir fiyat çizgisi olusmus diyorsunuz, cok yazik.


    Lütfen tükettiğiniz ürünlere dikkat edin arkadaşlar, piyasada at izi it izine karışmış durumda. Hem tüketicilerin sağlığı ile oynuyorlar, hem dolandırıyorlar hem de bizim gibi üreticilerin ekmeğiyle oynuyorlar. Şikayet etmekten, satış platformlarında ürünlerini kaldırtmaktan yorulduk ama durmuyor bu furya.




  • Bu yıl Mut'ta sıkılan zeytinyağının perakende fiyatı 18TL idi, toplu alımdan felan bahsetmiyorum, gözünüzle gördüğünüz zeytini sıkıp perakende olarak 18TL'ye alıyordunuz, sezon ilerledikçe zeytin bolluğu sebebiyle fiyatlar biraz daha düşmüş olacak ki(tekrar vurguluyorum perakende) bu konu hakkında bir tepki haberini yanlış hatırlamıyorsam bu başlık altında paylaşmıştım.

    Birisi bir malı pahalı satıyor diye bir başkasının "sahte ürün" sattığını iddia edenleri görünce aklıma tavuk dönerci meselesi geliyor, neyse uzatmayayım...

    20TL'ye bal olmaz, 5TL'ye döner olmaz, 25TL'ye baklava olmaz, alıştık artık bunları görmeye...

    Her ürün her paraya olur, şüphe duyan satın almaz, sahteliğini ispat eden şikayet eder firma hakettiğini bulur.

    Depolama masrafından kaçmak için satar, reklamım olsun der satar, 10-12TL'ye toplamıştır satar, nakit lazım olmuştur satar, elinde son 1 ton ürün kalmıştır satar...

    Daha önce satılmadı mı, satıldı, şimdi de satılmaya devam edecektir...




  • Sızma zeytinyağı nasıl ki 10 12 tl ye kurtarmazsa 30 35 tl ye de bize kurtarmaz. Bana göre 20 22 tl den fazla verilmemeli. İlaç gibi yağ arıyorsundur. Yarım litrelik 30 40 tl verirsin o ayrı. Ama 5 lt yağ için değmez. Havayla temas, ısı gibi etkenlerle yağ zaten özelliğinin birazını kaybediyor.
  • Marka değil kendi üretim yağlarımız mevcuttur. Aydın da. Ayrıca zeytinyağı herkese göre farklıdır herkesin damak tadı farklıdır. Onun için herkesin mükemmel çok iyi diyebileceği tam profesyonel yağ var mıdır bilmiyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bilgi@sayar

    Bu yıl Mut'ta sıkılan zeytinyağının perakende fiyatı 18TL idi, toplu alımdan felan bahsetmiyorum, gözünüzle gördüğünüz zeytini sıkıp perakende olarak 18TL'ye alıyordunuz, sezon ilerledikçe zeytin bolluğu sebebiyle fiyatlar biraz daha düşmüş olacak ki(tekrar vurguluyorum perakende) bu konu hakkında bir tepki haberini yanlış hatırlamıyorsam bu başlık altında paylaşmıştım.

    Birisi bir malı pahalı satıyor diye bir başkasının "sahte ürün" sattığını iddia edenleri görünce aklıma tavuk dönerci meselesi geliyor, neyse uzatmayayım...

    20TL'ye bal olmaz, 5TL'ye döner olmaz, 25TL'ye baklava olmaz, alıştık artık bunları görmeye...

    Her ürün her paraya olur, şüphe duyan satın almaz, sahteliğini ispat eden şikayet eder firma hakettiğini bulur.

    Depolama masrafından kaçmak için satar, reklamım olsun der satar, 10-12TL'ye toplamıştır satar, nakit lazım olmuştur satar, elinde son 1 ton ürün kalmıştır satar...

    Daha önce satılmadı mı, satıldı, şimdi de satılmaya devam edecektir...
    Hocam sektörü maalesef yeterince bilmiyorsunuz sanırım ve de üstüne yanlış bilgi verip tüketiciyi yanıltıyorsunuz farkında olmadan.
    Hasat zamanı zeytinyağı fiyatının en ucuz olduğu zaman olur. Bütün yıl zeytinliklerinin bakımını yapan, harcama yapan çiftçi hasatı ile hızlı bir şekilde nakite dönmeye çalışır. Yağının tamamını olmasa da bir kısmını satarak cebine para koymaya çalışır ve bu durumu bilen tüccar da yağ fiyatlarını iyice dibe çeker, baskılar fiyatları. Sezon ilerledikçe ise, ekstrem bir durum olmadıkça piyasadaki yağ miktarı azaldıkça arz-talebe bağlı olarak fiyat ufak ufak yukarı doğru çıkar. Bu bahsettiğim konu zeytinyağı piyasasının temel fiyatlama mekanizmalarından biridir.

    İddia ettiğinizin aksine, bu sezon önceki sezona göre kıyaslandığında daha düşük bir rekolte gerçekleşti. Bununla beraber, belli başlı bölgeler hariç, ülke genelinde zeytin sineği zararlısı ile baş edilemediği için Naturel Sızma sınıfında zeytinyağı bulmak piyasada önceki yıllara göre zor durumda. Çok zeytinyağı var, özellikle 10 asit üzerinde inanılmaz yüksek bir rekolte var fakat kaliteli zeytinyağı konusunda problem var. Bu yüzden söylediğiniz senaryonun doğruluk payı yok maalesef. Sezon ilerledikçe zeytin bolluğu da nasıl oluyor anlayamadım, bu 2-3 ay içinde hasat edilip işlenen bir ürün, sezon ilerledikçe tam tersi etki olur.

    Her ürün her paraya olmaz, kimse göz göre göre cebinden para kaybetmez. 10-12 liraya toptan, dökme zeytinyağı fiyatları yıllardır inmedi ki bu fiyatlara toplasın. Nakit lazım olan zeytinyağı üreticisi veya tüccarı var ise aptal mı kilosunda minimum 5TL altında satsın? Siz olsanız piyasadaki tüccarlar sızma zeytinyağına 16-17 lira rahat veriyorken, 12 liradan tenekeleyip satar mısınız?

    Ben diyorum ki, bu tür satış yapan firmaların tenekelerine bakıyorum, üretici adını bulamıyorum. Markalarına bakıyorum, marka tescilini bulamıyorum. Üretim iznini bulamıyorum, olanı kayıtlarda çıkmıyor veya alakasız bir firmanın üretim iznini basmış geçmiş, o firma ile hiçbir bağı yok. Yağın içinden pestisit çıksa, sağlınıza zarar verse, karşınızda muhattap bulamazsınızı özetliyorum.

    Her ürün her fiyata olmaz üstadım, bu düşünce sizi yanıltır, ekonominin, ticaretin doğasına aykırı bu durum.

    quote:

    Birisi bir malı pahalı satıyor diye bir başkasının "sahte ürün" sattığını iddia edenleri görünce aklıma tavuk dönerci meselesi geliyor, neyse uzatmayayım...


    Rica ederim insanları zan altında bırakacak laflar söylemeyin. Bizim köyde sahteye sahte denir, sizin oralarda ne denir bilemiyorum.

    Ben satılabilir rakamlar gördüğümde burada bir kere bile ağzımı açmadım. Mesela bu foruma da yazan Avilo, incirya vs. bu tür firmalar bu işin tacirliğini yapıyorlar, yağı alıp, çok ufak karlılıklar koyup satıyorlar. Mümkün, iş modelleri buna uygundur, stok maliyetleri düşüktür. Benim iş modelim ise farklı, maliyetlerim farklı, vizyonum farklı olamaz mı? Benim bu markalara bir lafım oldu mu? Çünkü bir şekilde satılabilir rakamlar olduğunu görüyorum, anlıyorum ticaretin ve sektörün mekaniklerini bildiğim için.

    Bu mekaniklerin dışına çıkmış bir fiyatlamanın analizini sundum size, gerçek zeytinyağı yemek veya yememek sizin tercihinizde.


    Muhabbetle.




  • civcivx C kullanıcısına yanıt
    merhaba
    zeytinli köyünde halil esen var. gidip görmenizi tatmanızı tavsiye ederim. gerçek zeytinyağı üreticisidir. Erkencinin tadına bakarsanız başka yağ beğenmeniz de zor olacaktır.
  • Dilaraelmas D kullanıcısına yanıt
    merhaba
    sızma zeytinyağınızdan sürekli sipariş veren birisi olarak hala memnuniyetimiz devam etmektedir. Çeşitli kampanyalardan faydalanarak bu hizmet evimizin kapısına kadar geliyor. Önceleri edremit tarafından 20 teneke üzerinde arabayla taşımak zorunda kalıyorduk. Sayenizde siparişleri toptan değil artık ihtiyacımız olduğu kadarıyla verebiliyoruz. Umarım aynı kaliteyi bozmadan devam ettirirsiniz. Fiyat/perf (tadım) açısından en iyi sızma zeytinyağlarından biri olduğunuzu söylemek yanlış olmayacaktır.
  • Sn Eudo
    0,5 ve 2 Lt lik ambalajlı ürünlerimizin , ürün ambalajı küçüldükçe maliyetinin artmasına rağmen sitemizde fiyatlarında indirim yapılmıştır.
    5 Lt lik ürünlerimizi, fiyat avantajı ile satın alan tüketicilerimiz, 500 ml veya 1 Lt lik koyu renkli cam şişelere boşaltıp, daha sonra kullanacakları şişeleri, kapakları sıkı kapalı bir şekilde daha serin bir yerde saklayabiliyorlar.
    4 lü grup 500 ml lik UV katkılı İtalyan koyu renkli cam şişelerimiz de , zeytinyağlarını iyi bir şekilde saklamak için çok uygun. Birçok müşterimiz, önce bu şişe ambalajlı ürünlerimizi alıp, bitince de bu şişeleri saklama amacıyla kullanmaktadır.
    500 ml cam şişe ve 2 Lt teneke kutu ambalajlı ürünlerimizin, bir süre daha indirimli ulaşılabilir fiyatlardan satışına devam edilecektir. Kampanya bitiminde de 5 Lt lik ürünlerimizin fiyatlarında güncelleme yapabiliriz. Erken Hasat ürünlerimizin fiyatlarında, tanıtım amacı ile indirim yapılmıştır.
    İlginiz için teşekkür ederiz
    Saygılarımızla
    www.hilmiyildirim.com




  • forumda son donemde gundeme gelen ambalaj ve kargo konularina istinaden, uretici arkadaslarin bag-in-box denilen ambalaji incelemelerini tavsiye ederim. laleli organik zeytinyagi bir suredir bu ambalajda satiliyor ve toplamda 4 adet 5lt'lik tuketim sonunda bir tuketici olarak bu isin geleceginin bu ambalaj oldugunu soyleyebilirim.

    tabi maliyet hesabi, cevresel etkisi, uzun donem dayanikliligi vs gibi durumlar acisindan son derece bilgisizce konusuyorum; fakat tuketici acisindan zeytinyagini kucuk siselere aktarma derdi olmadan, son damlasina kadar hava ve isik temasindan sakinarak kullanabilmek, tenekeyi kaldir-cevir yerine musluktan gunluk kullanacagim kadar siseye doldurmak,isin bittiginde koca tenekeyle ugrasmak yerine hacmen zaten ufalmis olan bos konteyneri katlayip cope (veya geri donusum kutusuna)atabilmek buyuk rahatlik.

    kendimce fiyat ve kalite acisindan denk gordugum iki zeytinyagi markasi arasinda kalsam hangisi bag-in-box ambalajda ise onu tercih ederim. ayni durumda kalan tuketici arkadaslara da denemelerini tavsiye ederim.




  • Attilao kullanıcısına yanıt
    sn attilao

    ilk önce ambalajlara bölme kısmından başlayalım

    hatırlarsanız bır sohbetimizde yagınızı acmadım daha demıştim sizde tadı nefasetı biraz düşer keşke hemen tuketseydiniz demiştiniz (0,5 ve 2 lt lık acılmamış üründe)

    5 lt lık urunu bolme konusu bana hic mantıklı gelmıyor cunku her acılısta hava alıcak bu bence sizin acınızdanda sakıncalı olur bılmeyen tuketıcı ya ılk denedıgımde cok guzeldı yag sonra aynı tadı alamadım dıyecek halıyle


    tüm yaglarınızda ambalaj farkı olmadan %15-20 arası indirim yapmışınız aslına bakarsanız fıyatlarınız ust duzey uretıcı olarak size rakip gordugum memecik cinsi(TUAY -MENTESE SOM)İLE aynı

    kuzey ege yaglarına gore ise oldukca makul bu kuzey ege yagları nıye pahalı anlayabılmişde degılım bana gore yagın kralı memecikten cıkıyor uluslar arası yarıstada memecik cinsiyle uretım yapanlar odulleri topluyor kuzey ege yaglarında ıse ancak bronz gumüş mansıyon gibi odullerı alıyoruz

    benım ıstedıgım ne ?

    tum yaglarınızda ındırım yapmısınız bunun yanı sıra cesıtlı kampanya numaraları vererek aynı urunlerı tek tek aldıgım fıyata yanına zeytın sabun gıbı ekstra urunler koymuşunuz ama fıyat hala aynı ( bunu begendım)

    ılgılendıgım yada ıstedıgım dıyelım konu 0,5 ve 2 lt lık urunlerınızın yanına zeytın -sabun hedıyesını yapsanız fenamı olur ( hakınızı yemeyelım sipariş gectigimde cömertlik gostererek sipariş de olmayan urunlerden gonderdiniz.. yıne aynısını yapacagınızdan suphem yok ama bıreysel dusunmeden forumda yada başka sekılde alısverış yapanları tavlasanız iyi olur zannımca)

    cok net soyluyorum hılmı yıldırımdan alısverıs yapıcak yada yapmayı düşünen arkadaslar bütcenize uyuyorsa yagdan zerre suphenız olmasın ama kesınlıkle kuru inciri ilave edin ben omrumde boyle güzel kuru incir ne gordüm ne yedim




  • Evt arkaşlar günaydın hayırlı hafta sonları herkese yakın bir zamanda yağım bittiği için incirya dan özel seri yağ aldım . Bir de daha önceden kalan yaklaşık 1 sene önce aldığım özel seri yağ var . Bunları ufak bir kase içine koyup dolapta beklettim , donma sürelerine bakmak için .

    İncirya yaklaşık 4. günde kristalleşmeye ,
    Orfion ise 2. günde kristalleşemeye başladı .

    Resimdeki soldaki orfion sağdaki ise incirya dan örnektir . İnciryanın neden geç kristalleşemeye başladığını anlayamadım . Sonuç olarak orfionu tanımam etmem özgür beyi görmüşlüğüm bile yoktur . Ama Bir daha alacak olsam kesinlikle orfion tercih ederim . Mutlaka bu yağ konusunda aynı yağlardan elinde bulunanlarda vardır aynı testi yapabilirler farkı göreceksiniz . Amacım incirya markasını kötülemek değil ama neden incirya geç kristalleşemeye başlayıp orfion erken kristalleşti ? Bu süre yağın içindeki maddelerden olduğunu tahmin edebiliyorum .
    Teşekkür ederim .


    Sızma Zeytinyağı Hakkında Bilgiler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sevenhillli -- 16 Mart 2019; 9:31:59 >




  • Sevenhillli S kullanıcısına yanıt
    Buzdolaplarında soğuk hava çıkışı olan yerler var. Kasenin biri o hava çıkışına daha yakın durmuş olabilir.
  • Sevenhillli S kullanıcısına yanıt
    Dolapta donup donmaması, hangisinin erken geç dondugu yağ almak için bir kriter değildir. Orfion sonra donsa bile zaten güzel yağ.
  • Attilao kullanıcısına yanıt
    Ben de denemek isterim ama fiyatlar hala çok yüksek(foruma göre, sıcak fırsat olabilmesi için). Mesela 2lt erken hasat(veya 1lt olgun hasat + 1lt erken hasat)+ 1kg incir + 0,5kg siyah zeytin + sabun, kargo dahil 100TL şeklinde bir paket yapılsa forumdan ilgi görmesi mümkün olabilir diye düşünüyorum.
  • Sevenhillli S kullanıcısına yanıt
    Merhaba. Öncelikle degerlendirmeleriniz için teşekkür ederim..

    Donma konusunda daha öncede açıkladım. Zeytinyağı donma testi diye bir test yoktur. Öyle olsaydı 1.200 TL analiz ücreti vermeden yağın donup donmadigina bakarak piyasaya sürerdik. Biz yağ donmasın diye 24 saat klima ile ortam ısısını korumaya çalışıyoruz. Diş hava sıcaklığı 5 civarı iken yağın donmasi sebebiyle aktarim ve dolum yapamamıştık.

    Son olarak size daha detaylı bilgi vermek için telefonla irtibat kurmak istedim. Müsait olduğunuzda daha detaylı bilgi vermek isterim.

    Mutlu günler dilerim. 😊

    Dilara ELMAS
    incirya
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mr. Meow

    Merhaba,İncirya zeytinyağını Avilo zeytinyağı ile karşılaştırabilir misiniz?
    avilo fena değil ama incirya farkını hissettirdi.
  • İncirya 5lt soğuk sıkım (fiyatı 102tl) deneme amaçlı sipariş verdim.
  • 
Sayfa: önceki 449450451452453
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.