Şimdi Ara

Sızma Zeytinyağı Hakkında Bilgiler (486. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14.795
Cevap
530
Favori
1.193.942
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
48 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 484485486487488
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bien

    3 senelik firma birkaç ödül alınca kendisini birşey sanmaya başlamış.
    Üretimleri düşük nasıl olsa satarım zihniyetindeler herhalde.
    Araştırılınca uygun fiyata çok kaliteli yağlar var, böylelerine kafa yormaya değmez.
    Yani ne saniyorsunuz, fiyat yukseltmek cok kolay onu herkes yapar. Bence ihrac etsinler, ki onu bile yapamazlar o fiyata. İtalya da falan cok daha iyileri varken kimse ugrasmaz. 12-13 kg zeytinden siktiklarini soyluyorlar 1 litresini. Hangi zeytinmis o acaba? Sofralik zeytinden mi yag sıkıyorlar? Gerci ekonominin zor durumda olmasinin da illaki etkisi vardir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CSB yazmayan adam -- 12 Kasım 2019; 17:32:33 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • cevahiroglu C kullanıcısına yanıt
    Kimsenin üreticiye bir şey dediği yok zaten. Sadece fiyatlara yapılan zam oranı eleştiriliyor. Sizin aldığınız Ayvalık sızmanın 5 litresi geçen yıl 150 civarında satılıyordu, bu yıl 220 yapıldı. Zeytinyağı fırsatları konusunda da belirtmiştim bunu. Ayrıca litre hesabını cam şişelerde satılan 500ml üzerinden yaparsanız aradaki orantısızlığı kendiniz de görebilirsiniz. Herkes benim gibi başka yağ vs. üreten firma var mı diyip fiyatı şişirir, tüketici de bunu olağan, sıradan karşılarsa vay halimize o zaman.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben aynı anda 3 çeşit yağ tüketiyorum. Erken hasatta 5 lt yağ uygun değil. Ufak şişelere koysam da teneke açıldıktan sonra aroma ve yakıcılığını kaybettiğini hissediyorum. Bu nedenle fiyat kıaslaması yaparken 2 lt erken yağlara göre kıyaslarım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Etrüsk

    Kimsenin üreticiye bir şey dediği yok zaten. Sadece fiyatlara yapılan zam oranı eleştiriliyor. Sizin aldığınız Ayvalık sızmanın 5 litresi geçen yıl 150 civarında satılıyordu, bu yıl 220 yapıldı. Zeytinyağı fırsatları konusunda da belirtmiştim bunu. Ayrıca litre hesabını cam şişelerde satılan 500ml üzerinden yaparsanız aradaki orantısızlığı kendiniz de görebilirsiniz. Herkes benim gibi başka yağ vs. üreten firma var mı diyip fiyatı şişirir, tüketici de bunu olağan, sıradan karşılarsa vay halimize o zaman.
    Olağan karşılamam tabii ki ama bu düzeyde olan uygun fiyatli yağ varsa almak isterim. Yalniz ucuz etin de yahnisi olayi var. Aslinda ben Türk insanina, insanimiza güvenimi kaybettim olay bu. Gida ureticileri de koyluler de zehirliyor milleti. Arisiz bal, zehirli sebzeler, tarihi gecmis peynirlerden eritme ve kaşar vs vs.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bu bölümde çok yeniyim. Ülkenin içinde bulunduğu durum belli olsa da, sektör içinde olmadığım veya bu alanda deneyimli olmadığım için zamlara olumlu veya olumsuz bir şey söyleyemem ama özel cam şişedeki 0.5 litre ürünler ile tenekedeki 2 veya 5 litre ürünleri birim fiyat üzerinden değerlendirmek çok yanlış geliyor. Ayrıca cam şişe veya teneke alıp almamak da tamamen sizin elinizde :)
  • Cutrera kullanıcısına yanıt
    3-4 yıldır kaliteli zeytinyağı almaya çalışan ve farklı markaları deneyen birisiyim. zeytinyağının ne olduğunu öğrenmemde (ülkece zeytinyağını bilmiyormuşuz) ve kaliteli seçimler yapmamda bu forumun çok payı oldu. hafifte olsa gastritten şikayetçiydim, acı biber yiyemezdim, acı yediğim takdirde midem yanardı. şimdi ise acı biber turşusu yiyebiliyorum ve midemde yanma yok. bunun kaliteli zeytinyağı sayesinde olduğunu düşünüyorum.

    polifenol değeri benim zeytinyağı tercihlerimde birinci derecede önem verdiğim şey oluyor. zaten polifenol ne kadar yüksekse diğer laboratuvar değerleri de(asit, peroksit, yakıcılık, aroma...) o kadar iyi oluyor. nova vera trilye çeşitindeki 900 polifenol değerini sosyal medya hesabında görmüştüm.yanlış hatırlamıyorsam instagram hikayesinde bir fişin üzerinde fenol değeri yazıyordu. aslında kaliteli üretim yaptığını iddia eden bütün üreticiler web sitelerinde polifenol değerlerini gösteren laboratuvar sonucunu göstermeliler. daha önceki mesajlarımda belirttiğim gibi aksi durumda sözle şu kadar polifenol değerine sahibiz lafları havada kalıyor. 900 polifenol değerine inanmamakta haklı olabilirsiniz çünkü sizin istediğiniz daha elle tutulur bir kanıt. bu kanıtı da üreticiler web sitelerinde belirtebilirler. polifenol değeri konusunda en belgeyle konuşan firma tlosolive fakat onunda fiyatları astronomik. aslında fenol bileşkleri vücuda alabileceğimiz daha kestirme bir yol var: zeytini kendiniz kurun ve 1yarı tatlı yarı acı iken yiyin. ben şimdi tamda onu yapıyorum. zeytinler tam tatlanmadan yiyorum. marketten aldığınız zeytin turşularında!! polifenolün zerresinin bulunacağını düşünmüyorum.

    zeytinyağını hakkıyla üreten kuşak işletmeler var fakat usta çırak ilişkisi içerisinde yeniliklere kapalı olarak çalışan ve hatta tağşiş bile yapan kuşak işletmeleri olabiliyor. sektöre sonradan giren iş adamı veya beyaz yakalı girişimcilerin sektöre yenilik ve rekabet getirdiği düşüncesindeyim.

    alışveriş yapacağım zaman web sitesindeki ürünlere bakıyorum. ürünler içerisinde riviera yağ, plastik pet şişe varsa hemen o siteyi kapatıyorum. taş baskı, çiğ yağ, burun yağı, zeytin sütü gibi ürünler satan firmaların web sitelerini aynı şekilde hemen kapatıyorum. hatta şeffaf cam şişede satış yapan firmanın özenli üretim yapmadığı çıkarımını yapıyorum; yağ koyu cam şişede olmalı.

    farklı markaları denemeye özen gösteriyorum
    bu yıl aldıklarım:
    nova vera memecik, trilye ve ayvalık 500 ml lik set. bu yılki en sevdiğim yağlar memecik ve trilyeydi
    korudağ harvena f/p olarak çok başarılı. edra filtreli aldım ama denemedim daha
    sazak erken hasat filtresiz f/p olarak çok başarılı bir üründü.
    yeşil limon sarı ulak filtresiz yağı vasat bir yağdı. soğuk sıkım yağa benzemiyordu.
    orfion erken hasat aldım ama daha açmadım. yorum yapmıyorum o sebepten
    dell'anatolia zeytinyağı aldım ve bunu da açmadığım için bir şey diyemiyorum şimdilik
    eleaantiochia erken hasatı denedim ve geçen yıl hoşuma giden bu yağ bu yıl benim için fiyasko oldu. hiç aroması ve yakıcılığı yoktu. eylül ayında büyük bir hevesle almıştım halbuki. halhalı zeytininden ürettiklerini söylediler. zeytin çeşitinden dolayı damak tadıma uymamıştır diye düşünüyorum çünkü halhalı zeytini bana çok aromasız ve tatsız gelen bir çeşit.

    geçen yıllarda denediklerim:
    selatin evo ilk göz ağrımdır. vay be gerçek zeytinyağı demekki böyle bir şeymiş dediğim markaydı.
    aterna iki farklı janjanlı şişede aldım ve iki ürünü de beğenmemiştim, hafif yağlardı.
    güven asa forumda ilk görüp denediğim üründü fakat çok hafif ve vasat altıydı.
    zethoveen denediğim en iyi memecik cinsiydi.
    yerlim güzel üründü fakat daha ucuza aynı kalitede ürünler bulunabilir.
    zetay premium, hilmi yıldırım erken hasat, menteşe som ve tuayın pahalı olan çeşidi(ismini hatırlayamadım) benzer kalitede ürünlerdi ve bu 4 ürünüde beğenmiştim.
    zetay evoo(ucuz olan) çeşitini premium çeşiti kadar beğenmemiştim
    eleayı geçen yıl beğenmiştim, bu yıl beğenmedim
    nermin hanım ovilo denemiştim, hafif bir yağdı. damak tadıma uygun değildi. fakat nermin hanım web sitesinde tam benim istediğim gibi polifenol değerlerini gösteren analiz raporlarını sunmuş. o sebepten takdir ettim bu davranışını. arbequina cinsinden alabilirim.
    umarım arkadaşlara faydalı olur




  • PunkeR kullanıcısına yanıt
    Diğer üyenin mesajını okumamışsınız anlaşılan. Litre hesabının 5 lt teneke ile değerlendirildiğini görünce yazdım. Olay cam şişe veya teneke siparişi değil burada.

    İyi forumlar.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim üst limitim litre fiyatı 30 lirayı geçmemesi lazım. Geçen sene nova vera ege yi tazemasa kampanyası ile 5 litre 110 liraya almıştım tirilye cinsi zeytinden muhteşemdi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nova Vera'ya haksızlık yapıldığını düşünüyorum. Bir defa kendisini hem yarışmalarda, hem de kullanıcı beğenilerinde yeterince kanıtlamış bir firma. Ben şahsen onun kokusuna, lezzetine yaklaşan bir yağ tatmadım henüz (denediklerim: Hilmi Yıldırım, Menteşe Som, Nermin Hanım/Ovilo, Zeytinlitepe, Evliyazade, Kairos, Misbahçe, Has Ada). Peki kendisi ile kıyaslanabilecek üreticilerle (Zetay, Tuay...) çok farklı bir fiyatı mı var? Geçen yıl yoktu. %20 indirim uyguladığında (her ay uyguluyor) bence fiyatları o kalite için gayet uygundu. Bu yıl çok zam yaptı deniliyor. Bakalım emsallerinin de fiyatları netleşsin. Yine bakalım.

    Geçen yılki 500 ml en özel ürünlerinin fiyatları:
    Nova Vera: 39 TL (indirimli)
    Zetay: 44.5 TL (indirime düzenli girmiyor, girerse bundan %20 düşmeli)
    Tuay: 60 TL

    Bu yılki fiyatlar Nova Vera'nın geçen yılki ürünleri ile kıyaslanamaz diye düşünüyorum. Çünkü bildiğim kadarıyla henüz aynı ürünlerin yeni sezonlarını çıkarmadı. Şimdilik çıkan ürünler "İlk Hasat" olarak tanımladıkları ürünler. Bunlar referans olmamalı. Ama geçen yılki bordo etiketli Erken Hasat (Trilye) çıkarmayıp da bu İlk Hasat serisi ile uzun süre giderse o zaman işin boyutu değişir tabi. Ama sanmam. Bakalım...
    5 lt Ayvalık 275 TL ama geçen yıl uygun fiyatla 5 lt sattıkları ürün erken hasat değildi, olgun hasat idi.

    Neticede: Nova Vera emsallerinden erken ürünler çıkardığı için haksızlığa uğruyor. Diğerleri henüz ürün çıkaramadı... Fiyatları belirsiz... Bakalım hem onlar fiyatları belirlesin, hem de Nova Vera bu özel serilerinden sonra geçen yılki ürünlerinin aynılarını çıkarsın... Ona göre tekrar bakarız.

    Bu arada: Enflasyon %9 felan ama ben Hepsiburada'dan 1 yıl önce aldığım ürünleri tıklayıp yeni fiyatlarına baktığımda hemen hepsinin %40 civarı zamlandığını görüyorum. Turkcell de bana bu yıl %40 zam yapmıştı.




  • pirireistanbul P kullanıcısına yanıt
    Bu forumdaki öneri üzerine Elea'nın Saurani ve Haşebi'sini bu yıl alacaktım. Henüz bunlar çıkmadı. Ama siz başka ürününü beğenmeyince tereddütte kaldım. O zaman Saurani ve Haşebi deneyen olursa diye bekleyeyim. :) Ama ben çok az kullanıyorum, mazur görünüz.

    Nova Vera, Selatin Evo ve Zethoveen en beğendiğiniz yağlar olmuş sanırım, doğru mu? Peki içlerinde bir sıralama rica etsek...
  • gatila G kullanıcısına yanıt
    1- nova vera memecik, 2- nova vera trilye. bunlar en son çıkan ürünler ve memecik olanı filtresiz. çok taze olduğu için aroması çok güzel. bir kaç ay sonra aroması biraz azalabilir tabi. bu ikisi şu ana kadar en çok beğendiğim ürünlerdir.

    selatin evo ile zethoveenı farklı dönemlerde kullandım. birisi kuzey egenin başarılı bir temsilcisi, diğeri güney egenin. farklı zamanlarda denediğim için şimdi ne desem yalan olur. menteşe som, zetay premium ve hilmi yıldırımda zethoveena lezzet olarak yakın ürünler. hepside memecik türünün başarılı temsilcileri.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gatila

    Nermin Hanım'dan siyah çevirme zeytin aldım. Yağ veya su içinde değildi. Bozulmasın diye içine sızma zeytinyağı doldurdum. Bir süre sonra yağ simsiyah hale geldi. Sizce normal mi? Daha önce başka yerlerden aldığım siyah zeytinlere de aynısı yapardım ve böyle olmazdı.
    Bunu Nermin Hanım'a mesajla sordum. Yanıtları şimdi geldi: "Merhabalar, zeytin oksijenle temas ettikce kararır. Zeytinlerimizde farklı bir işlem uygulanmadı."

    Ben yağın içine koydum, yağ karardı diyorum. Yanıtı neresinden tutsam bilemedim... Tekrar daha net ifade etmeye çalıştım kendimi, yanıt gelirse paylaşırım. Yanıt tatmin etmeyince ben iyice işkillendim. Ne dersiniz? Zeytin yağı siyaha çeviriyorsa bu onun boyalı olduğunu gösteriyor olabilir mi?
    Bu arada bu zeytini kime ikram etsem bayılıyor.




  • pirireistanbul P kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler.
    Nova Vera'dan ben de Memecik ve Trilye İlk Hasat aldım ama henüz açmadım. İlk başta dediğiniz gibi, Memecik ve Ayvalık filtresizdi, Trilye filtreliydi. Ama sonra hepsini filtreliye çevirmişler, ben ikisi de filtreli olarak almış oldum.
  • Selatin Evo en az 6 şişe gönderirim yazmış sitesinde. Benim için kapanmıştır mecburen. :)
  • gatila G kullanıcısına yanıt
    Zeytin çekirdekleri siyah mı kahverengi mi? Kahverengi olması tavsiye ediliyor, siyah olunca kimyasal muameleye maruz kaldığına dair yorum yapılıyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • pirireistanbul P kullanıcısına yanıt
    quote:

    aslında fenol bileşkleri vücuda alabileceğimiz daha kestirme bir yol var: zeytini kendiniz kurun ve 1yarı tatlı yarı acı iken yiyin. ben şimdi tamda onu yapıyorum. zeytinler tam tatlanmadan yiyorum.


    Peki zeytin nasıl kurulmalı? Hangi yapıda zeytinler tercih edilmeli, hangi koşullarda saklanmalı?
  • gatila G kullanıcısına yanıt
    "zeytin oksijenle temas ettikce kararır" cümlesi doğru. çevirme zeytin evde yapılırken bidona tuzla konulup her gün çevriliyor ve zamanla fermente olduğundan ve oksitlendiğinden dolayı kararıyor. ama bu kararma zeytinyağına boya gibi akacak şekilde olur mu bilemedim. isterseniz marketten kalitesine güvendiğiniz bir markadan biraz siyah zeytin alıp yağın içine koyun. böylece karşılaştırma yapabilirsiniz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bilgi@sayar

    quote:

    aslında fenol bileşkleri vücuda alabileceğimiz daha kestirme bir yol var: zeytini kendiniz kurun ve 1yarı tatlı yarı acı iken yiyin. ben şimdi tamda onu yapıyorum. zeytinler tam tatlanmadan yiyorum.


    Peki zeytin nasıl kurulmalı? Hangi yapıda zeytinler tercih edilmeli, hangi koşullarda saklanmalı?
    yeşil zeytini bıçakla çizip cam kavanoza (ben 3 lt lik kullanıyorum) koyun. üzerine su ve salamura tuz koyun ve kapağını kapatıp birkaç hafta bekletin. bu kadar basit. ara ara kontrol edin ve yiyebileceğiniz kıvama gelmişse porsiyon porsiyon çıkarın yiyin
  • quote:

    Orijinalden alıntı: pirireistanbul

    "zeytin oksijenle temas ettikce kararır" cümlesi doğru. çevirme zeytin evde yapılırken bidona tuzla konulup her gün çevriliyor ve zamanla fermente olduğundan ve oksitlendiğinden dolayı kararıyor. ama bu kararma zeytinyağına boya gibi akacak şekilde olur mu bilemedim. isterseniz marketten kalitesine güvendiğiniz bir markadan biraz siyah zeytin alıp yağın içine koyun. böylece karşılaştırma yapabilirsiniz
    Daha önce başka zeytinlere aynısını yaptığımda böyle olmamıştı. Direkt yağ içinde satan üreticiler de oluyor. Örneğin Menteşe Som ve Zertum. İkisinden de almıştım. Laleli'nin de bazı tipleri öyleymiş ama denemedim.

    Ben şu aşamada artık bunun boyadan başka bir açıklaması olamaz diye düşünüyorum. Yağın geldiği hal öyle çünkü, resmen boya katılmış gibi simsiyah hale geldi. Nermin Hanım gibi kendini kanıtlamış, işini büyük özenle yapan, ödüller alan, listelere giren, burada övgüyle bahsedilen, Serdar Öçten Ünsal'ın (bkz: zeytinyagi.com ve zeytinyagi.net) en beğendiği üreticilerden biri olan (1 numarası ise Nova Vera gördüğüm kadarıyla)... Hiç ummam böyle bir şey ama durum bu gibi sanki.

    Hayır, böyle ise, Nermin Hanım'a bile güvenemeyeceksek, kime güveneceğiz? Burada övgüyle bahsettiğimiz diğer üreticilerden emin miyiz acaba? Nova Vera'nın şişe kapağından koklamaya doyamadığım kokusunun bile aroma olabileceğinden şüphelenirim ben artık!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gatila -- 13 Kasım 2019; 5:40:9 >




  • gatila G kullanıcısına yanıt
    Açınca yorumlarını paylaşır mısın? Merak ediyorum.
  • 
Sayfa: önceki 484485486487488
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.