Şimdi Ara

Skoda Kodiaq Ana Konu (5. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
6 Misafir (1 Mobil) - 5 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.607
Cevap
91
Favori
454.052
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Fransa'dan sonra İngiltere'de de fiyatlar açıklandı. Avrupa'dan farklı olarak 4 donanım seviyesi sunuluyor. Edition diye özel bir seviye koymuşlar.
    Başlangıç Fiyatı Avrupa'da 85 bin TL civarına gelirken, İngiltere'de 81 bin liraya geliyor düşük sterlin kuru sebebiyle. İngiltere'de Nissan Xtrail'den bile biraz ucuza ve Tiguan'den dişe dokunur seviyede aşağıda konumlanmış fiyatlar. Türkiye için de heveslenebiliriz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vodaveacell -- 13 Ekim 2016; 22:06:00 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İngiltere fiyatları

     Skoda Kodiaq Ana Konu
  • quote:

    Orijinalden alıntı: emirce

    İngiltere fiyatları

     Skoda Kodiaq Ana Konu


    şu fiyatları görünce sinirim bozuluyor ya, ingilterede ayda 5000 paund alan bir adam için 2.0 tdi 190 hp 4x4 34000 paund, çerez parası, Türkiyede 5000 tl alan biri için bu araç 160.000 tl olsa varın siz düşünün yazık bize :) en azından şu ötv belasından kurtulsaydık iyiydi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi underdog -- 14 Ekim 2016; 9:55:46 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: underdog

    quote:

    Orijinalden alıntı: emirce

    İngiltere fiyatları

     Skoda Kodiaq Ana Konu


    şu fiyatları görünce sinirim bozuluyor ya, ingilterede ayda 5000 paund alan bir adam için 2.0 tdi 190 hp 4x4 34000 paund, çerez parası, Türkiyede 5000 tl alan biri için bu araç 160.000 tl olsa varın siz düşünün yazık bize :) en azından şu ötv belasından kurtulsaydık iyiydi

    Maalesef gerçek olan bu.
    2.0 TDI 26.182,00 € çıplak fiyatı olan Tiguan, üzerine gelen KDV + ÖTV yükü ile 58.700,00 € fiyata çıkıyor.
    Haydi KDV bir nebze kabul edilebilir de. ÖTV farkı normal şartlarda iki araç parası




  • underdog kullanıcısına yanıt
    İngiltere'de de net maaşınızın 5000 pound olması için üst düzey yönetici olmanız gerekir. Türkiye'de 5000 liraya denk gelen kişiler İngiltere'de 2500 pound kadar kazanıyor. Yine de satın alma gücü araba açısından bizim iki katımıza yakın oluyor ama o kadar da uçuk değil fark.
    KDV ve ÖTV'ye de bence çok takılmayalım. Sonuç olarak nihai satış fiyatına bakınca Avrupa ile Türkiye 1.6 ve altı motorlarda hemen hemen aynı fiyat. Üstünde ara açılıyor ama.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İngiltere fiyatlarını göz önüne alırsak, araç Türkiye'ye geldiğinde benzer donanım motor seçeneğinde Superb + 10bin TL olarak düşünülebilir.
  • nuisance kullanıcısına yanıt
    Ben de öyle düşünüyordum ancak Seat ateca Türkiye fiyatlarını görünce buna baz 110 dan aşağı istemezler.
    Anlamadığım şey; içimize sinen araçların ek vergi falan yokken neden diğer ülkelerdeki fiyat kıyaslama oranlarının çoook üzerinde piyasaya çıktığı.
    1.0 motor baz ateca satışta olduğu diğer ülkelerde bizde satıştaki araçlarla kıyaslanınca 70-75 olması lazım 84 nedir?
    Kodiaq 90-95 civarı başlaması lazım o da 110 olur o zaman.
  • Avrupa'da Ateca'nın full donanımı Xcellence ile Kodiaq orta paket ambition hemen hemen aynı fiyat. Türkiye'de Ateca Xcellence 110k ₺ olarak açıklandığına göre Kodiaq orta paket de benzer olacaktır. Sadece gelene kadarki kur farkıyla biraz daha yükselebilir. Full almak isteyenler eğer gelirse 15k ₺ kadar daha vermeleri gerekebilir.
    Kodiaq'ın en boşu olan manuel 125bg active donanımın da 90k ₺ civarı gelmesini bekleyebiliriz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 80 den fazla vermem yazın belki fiyat düşer 😀 iyiki dizeli yok olsa 150 ye kadar yaslarlardi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • vodaveacell V kullanıcısına yanıt
    Kuru kavrama sıkıntılı hocam ıslak olan iyi.yeni tiguende kullanılan yani.kodiaq da ateca 4x2 gibi kuru gelirse çıkarırım listeden

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tekyumrukgs T kullanıcısına yanıt
    Haklısın, yanlış yazmışım. 6 vites olduğu için ıslak kavrama olmalı diye biliyorum Tiguan'de olduğu gibi. 7 vites olunca yakıt tüketimi düşüyor ama kuru oluyor sanırım.
  • ne güzel ne yahşi otomofilmiş bu, tiguan baz model 88 olduğuna göre 80den falan çıkarsa ben bunun baz modelini alırım aga.
  • ben de araç ile yakından ilgileniyorum. Aslında aracın ana unsurlarına çok uzak sayılmam. Kendim 2015 model 1.4 tsi 125 hp manuel passat kullanıyorum. Bu araç ta passat ve superb in üretildiği ve aks aralığı 2791 mm platform üzerinde üretiliyor ve ön-arka teker arasındaki mesafe açıldığı için geniş bir alan kullanımı ortaya çıkarken ayrıca güvenlikte artıyor. Kendi aracım şu an 21,000 km oldu ve ortalama yakıt tüketimim uzun yolda 5 litre şehir içinde 7 litre civarı ve ve şu an 6,0 litre genel ortalama ve 29 krş fiyat ortalaması olarak gitmektedir. Anlatmak istediğim yeni nesil tsi motorlar yakıt ekonomisi açısından son derece makul olabiliyorlar. 150 hp lik olanda güç artışı olumlu yansıyacaktır küçük miktarlarda olsa subap kapatma özelliğinden dolayı yakıt ekonomisine katkı sağlayacaktır.

    Türkiye donanımları nasıl olur bilmem ama şu an avrupa donanımları active ile ambition modeller dıştan çok farklılık arz etmemekle birlikte style donanım görselliği daha iyi olacaktır. Başlangıç ve orta donanımda halojen ön farlar ve normal düzeyde arka led farlar olacaktır. Krom üst çıtalar ve cam etrafı çerçeveler siyah renkte olacak üst donanımda ise önfarlar sis farları ve arka farlar led high diye tabir edilen daha yüksek ışık kapasitesine sahip olacaktır. Aktive donanımda 6,5 inç dokunmatik ekran varken orta ve üst doananımda 8,0 inç dokunmatik ekran yer alacaktır.

    Şimdilik görünen tigundaki gibi üst donanımda da deri koltuk yok fakat passat ve superb de üst doananımda deri koltuklar standart umarız bunda da olur. başlangıç donanım 17 inç jantlarla gelicek muhtemelen orta donanım 18 inç, üst donanım için 19inç ya standart yada opsiyonel olabilir. Cam tavan tahminen 5.000 tl ile eklenecektir. En üst doananımda aslında tiguan da olduğu gibi dijital ekran olması gerekir ama şu an görünürde dijital ekran yok gene analog ekran kullanılmış. Bu eksi yönü 3000 tl negatif olarak fiyata yansımalı. Navigasyon istenirse extra alınması gerekiyor.

    Muhtemelen süperb te olduğu gibi uygun fiyatlı manuel 125 hp lik en baz donanımı düşük fiyatlı tutacaklardır. Bu da tahminen 85.000 TL civarında olacaktır ama tanıtımlarda gördüğümüz detaylar yer almayacaktır. Araç görsel olarak biraz yavan kalabilir. Ama model ve segment yükseltecek insanlar için yeterli memnuniyeti oluşturacağı kanaatindeyim.

    Yakıt olarak öyle aman aman çok korkmanıza gerek yok diye düşünüyorum çok agresif kullanmadığınız sürece sizi üzmeyecektir. D sınıfı bir suv için benzinli yakar değeri çok kabul edilebilir bir değer olacağı kanaatindeyim. uzun yolda ortalama 6,0 litre şehir içinde ise 8-8,5litre uzun vadede ortalama 7 litre yakacaktır. bu günkü değerlerle ortalama km de 35 kuruş iyi bir yakıt değeridir diye düşünüyorum.

    Başlangıç donanıma sanroof ve istenilen bazı detaylar opsiyon olarak eklenebilirse kısıtlı bütçeyle güzel bir araç alınmış olacaktır.

    Son dönmede çıkan araçlarda skoda kalitesi ciddi anlamda yeterli düzeyde...

    Umarım almak isteyen herkes için beklenen ve uygun fiyatlarla gelir...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sekiro -- 19 Ekim 2016; 16:54:57 >




  • Henüz resmi detaylar paylaşılmasa da bazı Avrupa sitelerinde donanım paketleri ile ilgili bilgi var. Fransızcadan çevirebildiğim kadarıyla paylaşıyorum;

    Active paket:

    7 hava yastığı
    Manuel klima
    led gündüz farı
    Arka park sensörü
    Hız sabitleyici
    6,5" ekran
    Bluetooth
    Kapı koruma plastiği
    Katlanabilir arka koltuk
    Acil Durum freni
    17" jant


    Ambition paket farkı;

    Otomatik çift bölgeli klima
    Anahtarsız çalıştırma
    4 yerine 8 hoparlör
    Ön park sensörü
    Arka kol dayama
    Otomatik far ve yağmur sensörü
    Alarm
    Ön kapı içinde şemsiye
    8" ekran
    Navigasyon
    Karartılmış arka camlar
    Katlanır ayna
    Trafik işareti algılayıcı
    18" jant


    Style paket farkı;

    Geri görüş kamerası
    Kör nokta tespit sistemi
    Full led far
    Led stop lambası
    Elektirikli bagaj kapağı
    Anahtarsız Eller serbest giriş
    Ambiyans aydınlatması
    Renkli ekranlı yol bilgisayarı
    Adaptif hız sabitleyici
    Alcantra / deri koltuk
    Elektrikli şoför koltuğu
    Isıtmalı ön koltuklar
    Arka cam perdesi


    Benim düşüncem orta pakette otomatik klima hariç çok da elzem bir şey yok eğer bütçe müsade etmiyorsa. Klima da manuel olabilir gerekirse. Asıl fark üst pakette kendini gösteriyor. Hem görsel olarak, hem de teknoloji olarak. Güvenlik bütün Volkswagen Audi grubu arabaları gibi standart zaten.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vodaveacell -- 19 Ekim 2016; 22:50:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • sekiro S kullanıcısına yanıt
    hocam bende dsg 2012 122 bg passat var, kadıköy trafiğinde mümkün değil 10-11 lt altına düşmüyor. uzun yolda da 6 lt altına düşmüyor. sizin 7lt yaktığınız şehir neresi? kuzenimde 2014 manuel var, manisada 9-10 lt altına düşemiyor... hem de son derece yumuşak kullanımına rağmen.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thythy -- 21 Ekim 2016; 13:16:51 >
  • Bu araca ilgi neden dusuk acaba ateca vs den daha donanimli daha buyuk ama fiyat benzer daha ne olsun, gerci dogusu beklemek lazim belli olmaz isleri

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlginin azlığı maalesef bir gerçek. Ben birinci sebebin Skoda markasının Türkiye'deki algısı olduğunu düşünüyorum. Avrupa'da yazılanlar ve ilgi buradan daha farklı.
    Öte yandan bence bu model de Superb gibi Skoda markasının önüne geçecektir.
    Bir de bu tip daha büyük SUV'ler sınıf olarak da çok ilgi görmüyor ülkemizde. En çok satan Xtrail sanırım ve o bile düşük.
    Eğer 1.6 dizel seçeneği olsa kesinlikle daha çok ilgi görürdü ama benim gibi 15 bin kmden az yapanlar için yakıt konusu büyük bir sıkıntı değil.
    Aracın testlerinin başlaması, Türkiye fiyatları açıklanması gibi gelişmelerin ardından rağbet artacaktır ama yine de kısıtlı kalacağını düşünüyorum maalesef Skoda'ya 100 bin mi verilir muhabbetinden dolayı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vodaveacell -- 22 Ekim 2016; 20:21:08 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • vodaveacell V kullanıcısına yanıt
    seata 100k veriliyorsa skodaya hayli hayli gider diye düşünüyoum, motor vw, kaporta teste tabi tutulmuş zaten kendini kanıtlamış, bendeki tek soru işareti dsg ki eğer ıslak kavrama gelirse o da sorun değil, şu aracın 4x4 vereceği hazzı c-suvların hiçnbiri veremez bence :)

    Not: Araca en az 150bg 250n tork yakışır diyorum zira cüsseli bir araç 125bg kaldıramazsa çok yakar bence
  • vodaveacell V kullanıcısına yanıt
    250 nm tork üstünde gördüğünüz 7 dsg ıslak kavrama. Passat 240 bg 7 dsg ıslak kavrama yada yeni tiguan 7 dsg ıslak kavrama



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Laurin Klement -- 24 Ekim 2016; 23:03:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • thythy T kullanıcısına yanıt
    hocam sıkışık istanbul trafiğinde biraz farkeder ama 122 hp motor ile 125 lik motor arasında zaten katalog verisi olarak 1 litre fark var gecen yıl antalya dönüş ortalama tüketimim aracı ordu da kullanıyorum. passat türkiye forumunda yakıt tüketimi platformunu incelerseniz verilerin az çok birbirine yakın olduğunu göreceksiniz. Gercekten yeni nesil tsi ler yakıt konusunda oldukça başarılı...
     Skoda Kodiaq Ana Konu
    https://forum.donanimhaber.com/images/upfiles/1140903/edce50d3-e12c-4f25-ac09-2c1d8f2d0acc.jpg




  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.