Şimdi Ara

Skoda Octavia 1.0 Elite

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
496
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar.Skoda aracımla kaza yaptım araçta çok hasar olmamasına rağmen 7 adet tüm hava yastıkları açıldı.Sorum şu sadece araçta sürücü olmama rağmen sürücü hariç diğer hava yastıkları açılması doğrumu emniyet kemeriyle devreye girer diye söylendi,standardı yaşadığım gibimidir? Bu durum hukuki bir hak oluştururmu bende?Konuyla ilgili bilgisi fikri olan arkadaşlara teşekkür ederim.

    Skoda Octavia 1.0 Elite



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NurullahŞahin LEEHY -- 20 Ekim 2023; 11:7:51 >







  • Kitapçıktan hava yastıklarının çalışma prensibine bakın eğer orada kaza anında yastıkların detaylı şekilde çalışma sistemi anlatılmış ise ve buna uygun çalışmamışsa olabilir. Yoksa dava ile bir şey almanız çok zor.

  • AO A kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim cevabınız aydınlatıcı oldu benim için
  • Normalde yan koltuk sensöründen bilgi alıyorsa yolcu tarafının açılmaması lazım ama.. ama sizin camda yolcu tarafında kafa darbesi kırığı var.. bir eşya mı uçup çarptı oraya?

  • SuperVeloceJota kullanıcısına yanıt
    Araçta sürücü olarak sadece ben vardım hava yastığının ön cama çarpmasından dolayı hasar aldı oda ilginç
  • AO A kullanıcısına yanıt
    Araç satılırken eğer kapalıysa satıcının bunu belirtmesi gerekiyor yazıyor.Skoda kapatılmasını öneriyor kitapçıkta yolcu hava yastığının.Açılıp kapanan bi durum anladığım kadarıyla neye göre açıp kapatıcaz anlamadım sadece sürücü olmuyorlar araçta her zaman
  • quote:

    Orijinalden alıntı: NurullahŞahin LEEHY

    Araçta sürücü olarak sadece ben vardım hava yastığının ön cama çarpmasından dolayı hasar aldı oda ilginç

    Hava yastığı bazen açılırken ön camı kırabiliyor o normal bir şey hocam, Türkiyede hava yastığı açılmadığı için açılmış davalar oldu. Açıldığı için dava açana şahit olmadım. Güvenlik elemanları çalıştığı için manevi bir zarara uğradığınızı iddia edemezsiniz. Maddi zararınızı da sigorta kasko vs karşıladığı taktirde talep edeceğiniz zarar yok. Değer kaybı için ise kusurlu sorumluya sigortasına vs gidersiniz. Bu durumda geçmiş olsun dileyerek aracı perte çıkarmak için işlem tesis etmenizi öneririm.

  • Arabada 1 veya 5 kişi olman fark etmiyor, sensörler darbeye ve şiddete göre açıyor. Yani tüm camların kırılma olasılığına göre de perdeleri açma durumu var.


    2015'de BMW ile 5km tıklatma ile 6 hava yastığı açmıştı araç.



    Bu arada hasar yok dediğiniz araçta hava yastıkları hariç minimum 50.000TL hasar var, kaput içinde de muhtemelen hava filtresi kutusu veya hortumu falan kırılmıştır hep, far ayakları kırılmıştır, panel çökmüştür, tamponlar zaten tamir olmuyor değişecek vs... vs...



    Geçmiş olsun.

  • hasar yok dediğiniz araç, ağır hasar kaydı işlenir.

    hava yastıkları değişimi çok masraflı

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.