Şimdi Ara

Skoda Rapid Sedan (100. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2.079
Cevap
28
Favori
280.183
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 9899100101102
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • endişeye mahal yok, skodanın klasik sorunlarından, kronik demeyeyim de... direksiyon sorunu eskiden de vardı, demek o ki hala da olacak, bence çok dert etmeyin. Kullanımda aşınan bir sistem demek ki, direksiyon rahat ama bedeli de bu oluyor anlaşılan. son dönemde direksiyon sistemini değiştirdiler diyorlar ama emin değilim. yetkili servise giderseniz sanırım kiti değiştirirler tümden, 2-3 bin tl çıkar. tamire yönelirseniz 3-5 yüze hallalolur gibi. geçmiş olsun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tigerito -- 6 Haziran 2017; 1:58:5 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tigerito

    endişeye mahal yok, skodanın klasik sorunlarından, kronik demeyeyim de... direksiyon sorunu eskiden de vardı, demek o ki hala da olacak, bence çok dert etmeyin. Kullanımda aşınan bir sistem demek ki, direksiyon rahat ama bedeli de bu oluyor anlaşılan. son dönemde direksiyon sistemini değiştirdiler diyorlar ama emin değilim. yetkili servise giderseniz sanırım kiti değiştirirler tümden, 2-3 bin tl çıkar. tamire yönelirseniz 3-5 yüze hallalolur gibi. geçmiş olsun.



    Aradılar, aracın uzatılmış garantisi olduğunu fark etmemişler. 2950 TL fiyat çektiler, bende kabul ettim. Bir daha aradıklarında, aracın garantisi var, bişey ödemeyeceğim değil mi diye sordum, önce şaşırdılar, sonra garantili olduğunu fark edince evet ödemeyeceksiniz dediler.
  • Bethesta kullanıcısına yanıt
    gecmis olsun, demek ki boyle bir sorun yasarsak biz kesinlikle servise ugramayacagiz



    3000 lira nedir yahu, el insaf.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Az önce Skoda Erya'dan aradılar. Garanti ödemeyecekmiş, nedeni ise aracım alttan darbe almış. Hernagi bir kaza yapmadım, araç darbe de almadı, hatta arıza yaptığında altına da baktım, motor koruma kapağından yağ damlıyordu. Ayrıca ben bilmez miyim darbe alıp almadığını. Resmen üstüne yattılar, bedava yapmamak için ayak yapıyorlar. Direksiyon pompası nasıl kullanıcı hatası olur arkadaşlar? Yok alttan darbe almış, hortumun kelepçesini attırmış, o da arızaya sebep olmuş... Şu an ne yapacağımı bilmiyorum, tek bildiğim yeni bir özel servis bulacağım ve aracı oraya götüreceğim. Nereye götüreceğimi de bilmiyorum daha...
  • haydaa, ne ahlaksiz adamlar bunlar yahu. yerinizde olsam yuce ile gorusurdum, garanti uzatmak icin para almayi biliyorlar! alttan direksiyonu bozacak kadar darbe alan aracta bunun izi bulunur mutlaka, gostersinler madem oyle.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bethesta

    Az önce Skoda Erya'dan aradılar. Garanti ödemeyecekmiş, nedeni ise aracım alttan darbe almış. Hernagi bir kaza yapmadım, araç darbe de almadı, hatta arıza yaptığında altına da baktım, motor koruma kapağından yağ damlıyordu. Ayrıca ben bilmez miyim darbe alıp almadığını. Resmen üstüne yattılar, bedava yapmamak için ayak yapıyorlar. Direksiyon pompası nasıl kullanıcı hatası olur arkadaşlar? Yok alttan darbe almış, hortumun kelepçesini attırmış, o da arızaya sebep olmuş... Şu an ne yapacağımı bilmiyorum, tek bildiğim yeni bir özel servis bulacağım ve aracı oraya götüreceğim. Nereye götüreceğimi de bilmiyorum daha...

    Şu yorumu görmeden önce ne güzel garanti uzatmışsınız işe yaradı diyordum içimden bu yorumu görünce üzüldüm.
    Geçmiş olsun bunlara güvenilmiyor malesef umarım çözersiniz




  • bence de daha yukarlarda hakkınzı arayın, tüketici mahkemesi de çözüm olacatır. gerçekten bir darbe ispat edilemezse skoda için çok ayıp bir durum, kul hakkı da cabası. uzatılmış garanti hırsızlık gibi bir şey bu halde. millet olarak suspus olmayalım, üst birime başvurun sonuç olmazsa tüketici mahmekelerine gidin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tigerito

    bence de daha yukarlarda hakkınzı arayın, tüketici mahkemesi de çözüm olacatır. gerçekten bir darbe ispat edilemezse skoda için çok ayıp bir durum, kul hakkı da cabası. uzatılmış garanti hırsızlık gibi bir şey bu halde. millet olarak suspus olmayalım, üst birime başvurun sonuç olmazsa tüketici mahmekelerine gidin.

    Ben başka bir yol izliyorum şimdi. Madem hasar olduğunu iddia ediyorsunuz, Kasko'dan yaptırıyorum o zaman dedim. Tabi ağız burun kıvırdılar, ama hiçbirşey diyemediler. Sonuçta hasar varsa kasko öder, yoksa garanti öder dedim kendilerine. En hızlı çözüm yolu olarak bunu buldum. Dosya açıldı, bugün eksper gelecek. Adam hasar var derse zaten kasko ödeyecek. Hasar yok derse servis müdürünün önüne eksper raporunu koyacam. Bundan sonra herhalde bişey diyemezler... gelişmelerden haberdar ederim sizi.




  • Kasko hasarı kabul etti. Şu an süreç işliyor, halen aracıma kavuşamadım ve böyle giderse daha 1 hafta kavuşamayacağım aracıma...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bethesta


    quote:

    Orijinalden alıntı: tigerito

    en merak ettiğim yol sesi, yüzün üzerindeki hızlarda rahatsızlık veriyor mu mesela.

    Yol sesini alıyor içeriye maalesef. Daha önce sahip olduğum Passat, Mondeo, 407, A4, Accord gibi araçlarıma kıyaslayarak en çok yol sesini içeriye alan otomobilim diyebilirim. Ama sadece yüksek hızlarda değil, genel olarak dışarıdan içeriye az fazla ses alıyor. Şimdi bana nasıl Passat veya A4'le kıyaslarsın diyebilirsiniz, ben sadece örnek olsun diye verdim. Aracın diğer eksik yönü, yağmurlu havada ön camı açtığınız anda çok fazla su damlatıyor içeriye. Başka da bariz olumsuz tarafı yok aracın.

    Önceki model octvia da yol sesini alıyordu içeriye. Sanırım biraz markanın bu konuda eksikliği var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bethesta kullanıcısına yanıt
    gecmis olsun tekrardan, akilci ve pratik bir cozum olmus. eger siz gercekten aracin altini bir yere carpmadiginiza eminseniz acaba servis kaskoyu nasil ikna etti? aklimda deli sorular

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selamlar, Spacebackten geliyorum =)

    Arkadaşlar bir soru soracam sedanda da aynıdır sanırım.

    Bebeğimiz için isofixli oto koltuğu aldım ama takmayı bir türlü beceremedim. Isofix demirleri aşağıda kalıyor sanki :/ Var mıdır bir püf noktası?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: atiBAdemBABA

    Selamlar, Spacebackten geliyorum =)

    Arkadaşlar bir soru soracam sedanda da aynıdır sanırım.

    Bebeğimiz için isofixli oto koltuğu aldım ama takmayı bir türlü beceremedim. Isofix demirleri aşağıda kalıyor sanki :/ Var mıdır bir püf noktası?


    Merhaba,

    Benim aracım sedan. Dediğiniz gibi takması kolay değil.

    Zor olan tarafı önce takarsanız iyi olur. Koltuk açısına da dikkat edin.

    Ben genelde 20-30 dakika kadar uğraşıyorum ama sonunda takıyorum.

    Hani lastikçi misali ücret karşılığı takacak bir yer olsa uğraşmaktansa parasını verip taktırmayı tercih ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • https://www.youtube.com/watch?v=scQ5-MTjY_o

    bu videoda isofix li ve emniyet kemerli bağlantı şekli kolayca anlatılmış.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tigerito

    https://www.youtube.com/watch?v=scQ5-MTjY_o

    bu videoda isofix li ve emniyet kemerli bağlantı şekli kolayca anlatılmış.

    Hocam videoda kolay ama rapidlerde isofix demirleri koltuğun içinde gömülü ve bazı araçlarda olduğu gibi etrafında sert plastik alan yok.

    Diğer aracımız olan Nissan qashqai de isofiks bağlantı kancaları videoda olduğu gibi yani kabak gibi ortada bağlaması çok kolay. Fakat rapidlerde uğraştırıyor.

    Umarım makyajlı kasada bir iyileştirme yapılmıştır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • arkadaşlar 2016 rapid sedanlar için obd2 soketi var mı 4 camı otomatik açıp kapatan.yaz aylarında çok can sıkıcı oluyor.
  • pumperking P kullanıcısına yanıt
    ben baktigimda bulamamistim ae de. bulursaniz bize de haber verirseni sevinirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar bi süredir temiz bi Rapid arıyodum, linkteki 2016 model Rapid'e talip olmayı düşündüm fakat bildiğim kadarıyla 1.2 TSI 105 PS EURO5 motorlu rapidlerin satışı 2014'de bitti.

    https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-skoda-oz-dayi-yegenden-2016-model-hatasiz-16-binde-sifir-skoda-rapid-448711127/detay/

    Sigortam360'dan aracın detaylarını sorguladığımda aracın 1.2 TSI 90 PS GREEN TEC motor olduğunu gördüm. Fakat daha ilginci trafiğe çıkış tarihi: 1 Ocak 2010 olarak görünüyor:

     Skoda Rapid Sedan

    https://hizliresim.com/XX6N8k

    Burda bi hata olduğu belli çünkü 2010'da Rapid üretimi bile yoktu. Daha önce böyle bi hata ile karşılaşan oldu mu? Zaten hem urfadan hem galeriden olduğu için tedirgin oluyodum şimdi kafam iyice karıştı.




  • arkadaşlar merhaba,
    yaz bakım kampanyası yapmış skoda, %15 indirim.
    ayrıca zubizu'dan da %20 indirim diye mesaj geldi. (4. yaşını dolduran araçlara)
    acaba bu iki indirim birleşir mi? daha önce deneyeniniz var mıdır?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: pumperking

    arkadaşlar 2016 rapid sedanlar için obd2 soketi var mı 4 camı otomatik açıp kapatan.yaz aylarında çok can sıkıcı oluyor.

    Merhaba,

    Cam modülü ben de arıyorum. Problemsiz çalışacak kesme biçme olmadan takılacak modül bulursam ben de taktırmak istiyorum.

    Diğer aracımızda var ve çok kullanışlı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 9899100101102
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.