Şimdi Ara

Skoda SüperB yokuşta bayılma sorunu yardım... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
2
Favori
2.681
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Cevabınız için çok teşekkür ederim. Cuma günü Kuşadası'ndan Bodrum'a gideceğim. Öyle yaparak deneyeceğim. Bugün duramadım İzmir'e gidip egrye baktırdım. Gittiğim yer egr iptali konusunda ısrarcı oldu ama ben temizletmek istedim ve öyle yaptık. Çünkü bana yağ sıcaklığını düşurmesi konusunda ikna edemediler. Temizliği de zaten sadece sıvı ve ilaç koyarak yaptılar. O yapılan temizliğinde doğru olduğuna inanmıyorum zaten. Neyse dediğiniz gibi yapmalı belki de. Çünkü benim diğer arkadaşlar gibi karavan çekmediğim zaman araçta hiçbir güç problemi yok ama karavanla biraz daha az yaksın diye düşük devirde kullandığım doğru. Belki bu sebep oluyordur. Yağı bu kadar ısıtmasa zaten sorun olacağını düşünmüyorum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sertangrelllll S kullanıcısına yanıt

    Bir deneyin hocam ben faydası olacağına inanıyorum. Hatta seyir hızınızı 10 km kadar bile düşürmeniz tahmin edeceğinizden daha çok yardımcı olacaktır. Sizin kullanım şartlarınız motor yağını ısıttığı için araç kendini korumaya çalışıyor hepsi bu.

    Bir de düşük devir maalesef ki her zaman az yakma anlamına gelmiyor. Aynı hızda aynı yükte aynı yolda bir alt viteste gittiğinizde yakıt tüketiminde neredeyse hiç fark olmuyor. Bu dediğimi aynı yolda anlık tüketim göstergesini açıp bir kere 6. vites 100 km ile bir kere de 5. vites 100 km ile giderek teyit edebilirsiniz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi goodorevil -- 19 Temmuz 2023; 23:39:39 >
  • Arkadaşlar merhaba

    skoda rapid 1.6 dizel 2015 model aracım son bir aydır hız kesiyor. Bütün bakımlarını yaptırdım. Egr iptali yaptırdım. Sorun çözülmüyor. Yazılım hatası yok. Ustalar bulamıyor. Motor arıza ışığı yanmıyor.


    sorun şu: aracımın yağ sıcaklığı 114-118 arasına çıktığı zaman aracım hız düşüyor. Sanırım araç kendisini korumaya alıyor. Dip gaz yapıyorum gaz almıyor. Üstelik düz yolda gitmeme rağmen. Daha önce aynı aracın beyaz rengi vardı aynı model aynı yıl. Onda böyle bir sıkıntı olmuyordu. Böyle bir sıkıntı ile karşılan var mı?

    acil yardımm, kafayı yiyeceğim


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • trali00 T kullanıcısına yanıt

    Yukarıda da yazdığım gibi ben bu sorunu sadece karavan çekerken yaşıyorum. Birçok şey denedim yok olmuyor. Bugün yine sıkıntılı geldim. Yağ soğutucunun gücü mü yetmiyor anlamıyor. Keşke bu sorunu çözen bir arkadaş cevabını buraya yazsa da biz de sorunumuzu çözebilsek.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sertangrelllll S kullanıcısına yanıt

    Daha düşük vitesle gitmek çözüm olmadı sanırım hocam? O zaman yağ soğutucu mu sıkıntılı acaba? Yağın o kadar ısınmaması lazım.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yağ çok ısınınca aynı sorun yazdığım gibi bende de oluyor, keşke birisi çözümü bulsa da bizle paylaşsa bizde halletsek çok dua ederiz

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • goodorevil kullanıcısına yanıt

    Olmadı. Aynı sorun devam ediyor. Ustamla konuştuğumda yağ soğutucu çalışmazsa araba hararet de yapar diyor. Bilemiyorum. Durum çözümsüz duruyor. Değişen bir şey yok. Ha geçen başka bir forumda b7 passat da aynı şey olmuş. O emme manifoldu ve sensörleri değiştirmiş düzeldi diyor. O da benim için zahmetli bir deneme olacak.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Başka forumda tam nasıl olmuş bi link atar mısınız, adam hangi çözümleri denemiş ve çözmüş

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Dpf Boşalltım EGR iptal ettim Vesgate değiştirdim orjinal yazılımı yüklettim turbo borularına kaçak testi yaptırdım enjektör revize ettirdim daha sayamadığım bir sürü şey

    Bu arada farkettin yağ sıcaklığı yükselince mazot filtre kutusu çok çok ısınıyor depoya geri dönüşe hava tuttum tıkalımı diye açık. Mazot filre kutusunun yanındaki ısı sensörünün fişini çekiyorum araba o zaman arıza lambası yakıyor fakat çekiş düşüklüğü yapmıyor sensörden 1 tane aldım olmadı orjinal değil dediler orjinalide aldım fişi takınca arıza ışığı yakmıyor fakat ısınınca aynı. Elektrik tesisatıylamı alakalı yada mazot filtre kutusunun çok ısınması normalmi bilemiyorum Bosh pompa enjektör servisine sordum mazotu 62 derecede patlatıyormuş sıcaklık normal dendi


    Bu sorun çok kişide var çözen arkadaşlar şuraya yazarsa en azından sevaba girer

  • Aferin_ A kullanıcısına yanıt
    Sizde de aynı sorun var anladığım. Aracın markası ve modeli nedir? Benim araç yukarıda da bahsettiğim gibi sadece karavanla giderken bunu yapıyor. En son bizim tespitimiz şanzımanin kavraması bittneye yakın olduğu için yüksek viteslerde kaçırıyor ve araç yağ ısıtıyor ve çekişten düşüyor. Baski balata değişim şanzımanı yenilemek lazım gibi. Ama daha yaptırmadım. Biraz daha araştıracağım bakalım. İnşallah çözen kişi yazar bu sorunun nedenini.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Seyir Halindeyken biraz zorlayınca mazot sıcaklığı 90 dereceyi geçince gazı kesiyor mazot neden bu kadar ısınıyor çözemedim mazot filtre kutusu ve sensörü değiştirdim hatta arkadaşın arasından komle söküp benimkine taktım gene aynı tekrar enjektörleri söktürdüm basınç ve geri dönüş testleri gözümün önünde yapıldı değerleri normal

    Acaba geri dönüşlemi alakalı mazot pompasıylamı alakalı çözemedim birtürlü

  • abeetox A kullanıcısına yanıt

    Sorunu nasıl çözdünüz acaba ? Ve çözüldüğünü nasıl teyit ettiniz ?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aracım Suberb II , 2013 1,6 tdı

    tatil için Datça’ya giderken de dönerken de ağustos 2023 te Marmarisin dağlarında 80 km hızdayken birden 40 a düştü araç ve 2500 devirde sanki gaz vermiyormuşum gibi tepkisizi devam etti. Kamyonlar bile solladı yokuşta acayip tehlikeli ve sinir bozucu hal aldı. Sıcaklık ile alakalı olduğu kesin zira 35 derece hava araç bagajı full eşya dolu ve çekirdek aile arabadayız. Standart yükünden fazla yük vardı ve yokuşta yaptı bu sıkıntıyı. Kenara çekip 5 dk kaput açıp soğumasını bekleyince düzeliyor.

    sorunu yaşayan çok ama çözebilen yok galiba. Belki de sorun değildir diyeceğim ama her araba nasıl gidiyor da biz cortluyoruz


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar herkese,

    Sorun bende yakıt filtresindeydi. İşini sağlam yapan bir ustayla tanıştım, akrabam sayesinde. Bu problemin bir çok nedeni varmış ancak bulana kadar bir çok masrafa gebe. Her tarafını kurcalamaktansa direk yakıt filtresine baktırın.


    Yakıt filtresinin değişiminden önce tamir ettirmeye çalışın. Filtrelerin, düzenek içindeki küçük demir hortum girişlerini temizletin. Baktınız olmuyor mecburen filtre değişecek.

    Görseli ekliyorum. Öncelikle buraya odaklanın. Büyük bit masraftan kurtulursunuz.



    Skoda SüperB yokuşta bayılma sorunu yardım...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abeetox -- 27 Ağustos 2023; 14:46:46 >




  • Şu mazot isisi için yaşanan sorunu size yardimci olmak adina youtube tamirhanem kanalina gidip videosu var yeni cekildi acip izleyin derim...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ebrucu kullanıcısına yanıt

    Ben Sorunu Çözdürdüm 2 ay kapı kapı tamirci gezdirdim. Ankara civarındaysanız WASSMEK Oto Tamir Şaşmazda Mehmet ve Osman kardeşler mütevazi dört dörtlük ustalar. Arka koltuğun altına deponun dönüş hortumunu çekti pet bardakla dönüşe baktı çok az birde filtreden dönüşe baktı orda da çok az sonra çıkma filtre getirdi taktı geri dönüş çıkışını kontrol etti mazot püskürüyordu dedim 3 tane değişik filtre taktım olmadı buda olmasa sıfır filtre kutusu alacaktım dedi. Gayet normal bir ücretle halletti.

    Sonuçta geri dönüşe mazot az gidiyor filtre kutusu ve mazot ısınıp 90 dereceye gelince korumaya alıyor. O kadar gereksiz işler yaptırmışımki allah herkesi doğru ustayla karşılaştırsın

  • Şu an wassmekteyim. Bakalım ne diyecekler.

    ayaz pompa servisine gittim. Lojistik skodadan yönlendirdiler, bilgisayarlı teste çıktı sorun endjektörlerde dedi. Normalde de %10-15 kayıp var dedi.

    wassmek te osman usta ise ezberden mazot filtre kütüğü(komple) değişmesi gerekiyor dedi. Ne sebebini be neye yol açtığını söyleyemiyor ama sorun bundan oluyor hep diyor. Ezbere bir sonuçtan bahsediyor. Bakalım ne olaxak


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mazot filtre kutusuna 5500 tl ücret istedi.

    arızanın giderileceğine usta emindi ama ben emin olamadım, test edebileceğim bir durumda değil şu anda. Arıza büyür ve onarım ile düzeldiğini görebilirsem yaptırmayı düşünüyorum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.