Şimdi Ara

Skylake işlemciler beklenmeli mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
568
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Dostlar şu süreçte uzun ömürlü bir sistem için x99 mu alınmalı yoksa z170 beklenmelimi, birde yeni gelicek skylake işlemciler diğerlerine göre fazla fark varmıdır ( Örneğin i7 5820k ile i7 6700k ). İlgilenen dostlarıma şimdiden teşekkür ederim...

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >



  • Bilgisayarı ne için kullanacağınıza bağlı sevgili kardeşim.. Eğer çoklu çekirdek kullanan uygulama ve programlar kullanacaksanız şüphesiz 5820k ön plana çıkar..Fakat oyun amaçlı bir sistem toplamak istiyorsanız 6700k hatta 6600k işi rahat götürür..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Genellikle oyun amaçlı almak istiyorum, peki x99 anakartla z170 arasındaki farklar nedir hocam hangisi daha uzun bir ömür verebilir ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mr_friend -- 1 Ağustos 2015; 17:49:30 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Daha piyasaya çıkmadı Z170'lü anakartlar ama duyurulan modellere bakılırsa temel özellikler aynı..Yani nedir bunlar ; DDR4 bellek desteği , pcie3 M.2 desteği , usb 3.1 desteği ( bu bazı Z97 anakartlarda da mevcut ) , Z97 lerde olan 16 pcie hattı yerine 20 pcie hattı (x99 larda bu 40 hattır ) .. Gibi şeyler mevcut ki bunlar X99 anakartlarda zaten vardı..Üstüne az evvel belirttiğim 40 pcie hattı aslında ayrıldığı en önemli nokta.. Bu da çoklu ekran kartlı kurulumlarda önemli bir avantaj.. Tabi bütün bunları söylerken bütçeyi konuşmak lazım..Sınırsız bütçem var , sli/cf filan da düşünebilirim diyorsanız tabi ki X99 platformu.. X99 lu sistemlerde ikili ekran kartı kullanırsanız geriye 8 pcie hattı serbest kalıyor , tabi bu anlamda 5820k'yı hariç tutmak lazım çünkü bu işlemci 28 pcie hattı kullanımına izin veriyor..Yani bu durmda 5930k düşünmeniz gerekir.. Sli veya CF yapabilirim diyorsanız 5820k ile 6700k arasında pek fark olmayacaktır.. Vs , vs gibi ayrıntılar var.. Bütçenizi ve ihtiyaçlarınız netleştirin ilk evvela, gerisi kolay..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bütçe olarak 5-6 bin arasıdır aileme kitliyecek olduğum fiyat bu sonradan kendim biriktirip ekleme yapıcam. Dolayısıyla yüksek ihtimal sli veya cf yaparım. Anakart uzun ömürlüyse işte güncelliğini kaybederse niye güçlendirme yapılsınki..

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende cevabınıza istinaden bir şey soracağım. Yeni ürünler çıktığında alt modellerde her hangi bir düşüş olur mu sizce?
  • Zannetmem..Bu güne kadar böyle birşey olmadı , bunu bugünkü rakamlara bakarak da anlayabilirsiniz.. Sözün gelimi ; 4790k ile 4770k ve hatta 3770k'nın sıfır fiyatları üç aşşağı beş yukarı aynıdır.. Anakart tarafında da genelde böyle olur..Aradaki 3-5 fark eski seriyi almak için pek çekici olmaz ..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lyrasirius -- 1 Ağustos 2015; 19:34:16 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam şimdi x99 mu alınmalı yoksa z170 beklenir mi?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Onlara gerek yok. 980ti'li dd3 sistem kur tamamdır. Oyunlarda hiçbir fark yok. Anakartın uzun ömürlüsü de olmaz soketine taktığın işlemci yetmediğinde anakart da gider.
  • Dostum ddr3'ün işi bittiya 5-6 bin tl vericem işi bitmiş bir sistem alınmaz aldımmı güncel bir sistem almak istiyorum... Yorumumda zaten yazmıştım o aileme kitleyeceğim fiyattır yani bende biraz ekleyerek daha iyi bir hale getireceğim...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mr_friend -- 1 Ağustos 2015; 18:35:08 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim size tavsiyem gene de 6700k olur.. Anakart tercihi bugünkü gigabyte gaming 5 ayarında yani 500-550 lira civarında bir anakart ( bu anakartlarda sli/cf desteği mevcut ) , kaliteli bir 1440p monitör , gtx 980 veya r9 fury (düz olanı) , gibi bir konfigürasyon olabilir.. Oyun odaklı diyorsanız ,ve böyle iyi bir rakam varsa cebinizde, bütçenizin bir kısmını g-sync/freesync destekli , 1440p tercihen ips veya pls panelli bir monitörü ilk sıraya yazmanızı mutlak sürette tavsiye ederim..

    @mr_friend

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O zaman beklemek gerek galiba f/p açısından alınırmı diye işlemci ama z170 anakartlar geçiş modeli gbi geldi bana yani kısa süre sonra yeni nesil anakart çıkarır bu vicdansızlar :)

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben z170'ün epeyce uzun ömürlü olacağını düşünüyorum.. Çünkü NVME(ahci'nin yerine geçecek) , usb3.1 , pcie3 M.2 gibi önü açık teknolojileri barındıracak.. Bir sonraki jenerasyon yani 2xx serisi çipsetler ve cannonlake bunlara ilave bugünküne nazaran önceki jenerasyona oranla büyük farklılıklar getirmeyecek ve hatta muhtemelen gene lga1151 soketle gelecek..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ktydesign

    Bende cevabınıza istinaden bir şey soracağım. Yeni ürünler çıktığında alt modellerde her hangi bir düşüş olur mu sizce?

    Bende sanmıyorum :) 3.nesil core i5,i7 işlemciler bile teknoloji firmalarında bir üst nesillerle kafa kafaya fiyatlarla satılmaya devam ediyor kaç senelik olmalarına rağmen aslında pc toplama olayında en sağlıklısı bir üst nesil seriyi bekleyip alt nesilin fiyatının düşmesini beklemekten ziyade dolar kurunu takip etmektir , geçtiğimiz yılın sonunda 690 küsür liraya aldığım işlemci şuanda peş peşe üst serileri çıkıyor olmasına rağmen 800 liralarda seyrediyor

    Dolar kurunu 2,50 - 2,55 gibi limitlerde sabitleyen firmalar varsa oraları tercih et üst seri beklemek bence pek sağlıklı değil




  • mr_friend kullanıcısına yanıt
    sli sistem yapacaksan bekle
    beklede bakalım kaç pci hattıyla gelecekler bişe değişeceğini sanmıyorum ya neyse
    5820k alacaksan slida güçlü kartlar takamazsın hbm2 olan bi kartı mümkün değil takamazsın yani uzun ömürlü olmaz 28 pci hattı war çünkü
  • Alt sistemlerde düşme olmaz aksine yukselir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.