Şimdi Ara

Sleeper Corolla D-4D ( powered by Erhan abi )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.009
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Aracı aldığımdan beri aklımda olan bi durumdu. Hep keşke şu arabayı 1.6 yapsalardı diye düşündüm. 1 yıldan beri tanıdığım ve yaptığı işleri bildiğim Erhan abiyle nihayet bu durumu gerçekleştirmiş olduk. Erhan abiyi tanıyanlar bilir. Almanyada avrupada ve Amerikada bir çok araça yazılım sağlamıştır. Kısaca bilmeyen arkadaşlara anlatmak gerekirse kendisi Almanyada bir kaç tuning şirketinin sahibi ve kulağınıza çok tanıdık gelecek ( isim vermek istemiyorum) bir çok tuning şirketlerine yazılım hazırlayan birisi.

    Erhan abiyle durumu konuştuk ve kendisi benim için Bursaya Trdeki yazılımcı ortaklarını gönderdi sağolsun. Biri Sadettin abi diğeri Derya hanım ( Kendisi Tr de yazılım yükleyen tek bayandır ellerin dert görmesin ablacım diyerek teknik verilere geçelim ;

    Erhan abiden istediğim sağlıklı bir şekilde aracı hırpalamadan ( çünkü aracı hergün kullanıyorum ve masraf açmasını ASLA istemiyorum ) bi yazılım hazırlamasını istedim. Ama aracın durumunuda görmek istiyordum. Hemen bir kaç tanıdık vasıtasıyla küçük sanayide Bosch servisi meşhur Eşref ustanın yanında gittik. Kendisinde 4x4 dyno var. Ufak bi muhabbetten sonra onunda ilgisini çekti bu yazılım işi. Velhasıl kelam işe koyulduk.

    Öncelikle aracın kac bar basıtığını dyno üzerinde manometreyle ölçtük. Sonuç tamda istediğimiz gibiydi. 1.1 bas basıyordu Bunu görmemiz çok iyi oldu ve arac dyno üzerinde ( önüne fan koymadığımız halde ) 90,3 bg verdi bu durum beni daha çok sevindirdi. Aracın kondisyonu gayet iyi. Sonra Derya ablanın sihirli elleri araca ilk yazılımı yükledi. Biraz sohbet sonrası tekrar dynoya çıktık. Eşref usta manometre ile dynoya çıktı . 1.25 bar bastık ve sonuç tam olarak 100 bg Sonra 2. yazılımı yükledik değerler biraz daha yukarı çekildi vaktimizin kısıtlı olması ve yazılım adapte olması için ( beynin bazı değişkenleri yeni duruma göre ayarlaması için geçecek olan zaman ) dynoya bi dahaki hafta cıkacam ve net sonuçları burda paylaşacam Şuan için 1.3 bar ve 110 bg 230 nm torq civarı bi değerde olduğumu tahmin ediyorum. Sonuçlar tam istediğim gibi Aracı yormadan kmlerde kullancağım bir setup istemiştim aynende öyle oldu... Dyno üzerinde sıfır duman çok düzgün bir eğri ve çok güzel devir çeviren bir Corollaya imza attığı için Öncelikle zaman ayırıp benimle ilgilendiği için Erhan abiye, nerdeyse hergün başka bi şehirde yazılım yükleyen Sadettin abiye ve TR deki tek Bayan tuner Derya ablaya sonsuz teşekkürler. Aracın durumunu gördüğüm ve tüm değerlerini ölçtüğü için Eşref ustayada ayrıca teşekkürler

    Aracın durumuna gelecek olursak, çok rafine bir torq eğrisi var bir devirde sonra tekme gibi güç gelmiyor tüm devirleri dolu dolu bitiriyor araç benzınlı gibi kesıntısız bir hızlanması var üst devirler deki fark gerçekten tatmin edici. 5000 devire kadar ivmelenmeyi hissedebiliyorum. daha video çekmeye fırsatım olmadı ama hafta sonunda dynoyu buraya koyarım. sadece sunu söyliyim arkdaşın 320d ile kalktık yazılımdan sonra (136 bg) kalkışta öne geçti ondan sonra arayı kapattım kafa kafaya gittik 160 a kadar.

    Arkasında 1.4 yazan ama 1.6 benzınlı abilerini çok zor durumlara düşürecek gibi giden bir corolla oldu kısaca

    Merak ettiğiniz tüm soruları seve seve yanıtlamaya hazırım.







  • Üstad boşuna paranı harcıyorsun, 1.4 araç standart hali ile ancak 1.3 mpi accent gibi gidiyor. Yanlış anlama aracını kötülemiyorum, bu motorun imalat şekli performans için değil, performans istiyorsan bence aracını değiştir.
  • modifiyenin amacı farklı olmak dostum görüşüne saygım var ama hızlı bi araba isteseydim STI alırdım alacak durumumda var çok şükür

    ayrıca o accenti getir bi deneyelim nasıl gidiyo bi görelim.
  • Üstad d4d ile aynı gidiyor son sürat olarak, büyük ihtimalle drag da d4d tork avantajıyla geçer ama uzun yolda kardeş kardeş gidiyorlar, 190km son sürati var, sedan d4d corolla ile otobanda birbirimizi geçememiştik. istediğin zaman gel kavacığa anahtarı al, kaskosu var ama kaza yapmanı pek tavsiye etmem, sanırım euroencap 'a girse yarım yıldız felan alır, 900 kilo 85HP, bildiğin accent. Bende yeni evliyim, durumum olsa d4d alırım, çok beğendiğim bir araç, hele kadranına bayılıyorum ama malesef 1 sene kadar elimdekiyle yetinmem gerekiyor.
  • allah mesut bahtiyar etsin kardeşim :) yazılım ile ilgili sorusu olan varsa cevaplamaya hazırım. Ayrıca suanki setupla dediğin accent ile rolling yapsak aradaki fark bi kaç kamyon boyu kadar olur.
  • 300-350 km ye kadar biraz daha açılacaktır motor..
  • Aynen öyle mehmet bu hafta dynoya çıkacam tekrardan sonuçları paylaşırım burda
  • yine mi sen
  • sendemı burdaydın :D heueheuheue
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BlackEmperor

    sendemı burdaydın :D heueheuheue


    since 2005
  • belli yarbay olmuşsun
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.