Şimdi Ara

SLI Isınma Sorunu YARDIM!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
498
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Şu an bilgisayarımda 2x6600 GT mevcut fakat üstteki yani monitörü bağladığım (primary) olan ekran kartı çok ısınıyor oyunlarda 75 dereceyi bulurken alttaki monitör bağlanmayan kart ise 55 civarlarında max. sizce sorun nedir? İkisinin yerini değiştirdim sorun karttan mıdır ki diye ama yine üstteki ısınmaya başladı kartların arasındaki pci yuvasını boşalttım alt kartın fanı da rahat fakat ısınan monitörü bağlamış olduğum üstteki kart ... Harici olarak " VGA Cooler " da aldık ama bu soğutucu pci yuvasına bağlanıp alttan üste üflediği için ve üstteki kart ısındığı için bi işe yaramadı ve resimdeki gibi kasaya vidaladık..Kartların yerini değiştirmeden önce de ısınmadan dlayı görüntüde bozulmalar oluyordu değiştirdiğimde sorun kalktı fakat çok ısınmadan dolayı oyun performansı düşüyor...

    Bu resimde aldığımız vga cooler'ı kasaya monte ettik ve her iki vga'ya birden üflüyor fakat zayıf kaldı.

    http://img394.imageshack.us/my.php?image=image0011kp.jpg

    Bu da yetmeyince "Feel Hurricane" kasamın kapağındaki Led Fan'ı söktüm ve ısınan VGA'nın üstüne koydum ama bu da 1-2 derece fark etti..

    http://img394.imageshack.us/my.php?image=image0026yb.jpg

    Ne yapacağım ayrıca Driver menüsünden SLI'yı da etkinleştirdim...Yardım!!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GApac -- 20 Ağustos 2005, 10:43:26 >







  • Hiç yardım edecek olan Yok MU?
  • valla üstteki kıart hava alamıyo diyecem ama bi dünya çözüm üretmişsin yine olmamış..belki de alttaki kartın pcb si çok ısınıyodur ondan dolayı da üstteki kart ne yaparsan yap sıcak hava çekiyodur.....

    bi de bi soru..pci yuvasına takılan vga coolerı nereden aldın??
  • Power Supply sorunu olabilir Power Supplyın ne?
  • Thermaltake 420W Silent PurePower
  • ya bi yardım edin ya iki karttda da yeniden thermal macun sürdüm yonganın üzerini doldurdum macunla 1 derece daha düştü arkadaşın dediği gibi sorun pwer supply da falan sa ne yapmalıyım ya yardım edin!
  • Arkadaşlar 2. ekran kartını çıkardım ve bu sefer 1 slottaki ekran kartı eskisi kadar ısınmadı takınca ısınıyor sorunun PSU dan kaynaklandığına karar verdim ve "Thermaltake 420W" yerine bir 480W lık tagan veya thermaltake veya daha büyük ihtimalle 525 veya 550 w lıklardan alacağım bir tane enermax tercihim sizce doğru mu yapıyorum yeni PSU almakla?
  • Sli muşt, gpu etkin değidir single gpu etkindir ve sadece primary olan çalışıyordur ondan ısınma yapabilir..
  • Evet benim de aklıma o geldi ama "nvidia display menu" den SLI'yı enable yaptım yani ikisi de çalışıyor ama primary olana güç yükleniyorsa bunu nasıl dengeleyeceğim?
  • Ya kimsenin bir fikri yok mu? 1.GPU max. 73 civarlarında geziyor diğeri ise 55 civarlarında dengelenmesi gerekmiyor mu? Yoksa böyle mi oyun oynayacağım? fazla derece az da olsa performanstan yiyor ne yapacağım?
  • quote:

    Orijinalinden alıntı: GApac

    Evet benim de aklıma o geldi ama "nvidia display menu" den SLI'yı enable yaptım yani ikisi de çalışıyor ama primary olana güç yükleniyorsa bunu nasıl dengeleyeceğim?

    Sliı enable yapman yeterli değil..Performans and quuality menüsünden advance settingse girip multi gpu renderngi enable etmen lazım..
  • quote:

    Orijinalinden alıntı: fenomenhaa


    quote:

    Orijinalinden alıntı: GApac

    Evet benim de aklıma o geldi ama "nvidia display menu" den SLI'yı enable yaptım yani ikisi de çalışıyor ama primary olana güç yükleniyorsa bunu nasıl dengeleyeceğim?

    Sliı enable yapman yeterli değil..Performans and quuality menüsünden advance settingse girip multi gpu renderngi enable etmen lazım..


    Sana nasıl teşekkür edeceğimi bilmiyorum sorun düzeldi önceden 50+ dereceyi zor bulan 2. GPU şimdi 60 ı buluyor diğeri ise max. 65 oluyor çok teşekkürler ikisi de aynı derece olmasa da öncekine göre süper oldu tamamen aynı olmamasının nedeni de primary olması gerek ..

    Çok teşekkürler




  • Ya hep GTA San Andreas ile test ediyordum 1600x1200 çözünürlükte bir de nfs Underground 2 yi yükleyeyim dedim şu an nfs underground 2 ile deneyeyim hemen başladı iki kart birden ısındı bu sefer de :D oyun esnasında ekranda yeşil yeşil kareler çıkmaya başladı ısıdan dolayı sanırım bu power supply değiştirmeden sorun çözülmeyecek sizce ne yapıyım değiştireyim mi?
  • Rica ederim ancak o dediğin yeşil yeşil kareler artifact olsa gerek nedeni psu olmayabilir vgalr çok ısındığından yapıyor olabilir..Default hızlarda dahi yapıyorsa vgalarda bir sorun olabilir..Psu konusunda bilgi vermemişsin..Ancak değiştirme düşüncen olduğuna göre çokta ii bir psu değil..Yeni alacaksan Enermax psuları öneririm.
  • PSU'yu yukarıda yazdım "ThermalTake 420W Silent PurePower" bence PSU dan niye kaynaklansın ki? Eğer psu yetmeseydi hiç çalışmazdı haksız mıyım? PSU değiştirmem gerekiyorsa değiştiririm ama sorunun tam oalrak neyden kaynakladığını bilmiyorum sorun VGA'lardan da değil çünkü birini çıkarıp çalıştırınca ısınma yapmıyor her ikisi de karışık bir durum ya
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.