Şimdi Ara

slm ark transporter 1.9 105 bg 2.5tdı 130 luk tan daha cok yakıyor diyorlar dogrumu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
38
Cevap
1
Favori
116.367
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Şimdi size vitoyu tavsiye edeceğim oda transporter gibi parçası pahalı ve fiyatının ederi bir araç değil bana göre.Ama transportera nazaran daha az sorun çıkarttığı kesindir forumlara göre.
    Renault trafici tavsiye edeceğim gittim gördüm baktım sanki araba plastikten yapılmış ve h-1 ve transite nazaran donanım azlığı ve ederi olmayan bir araç.
    Transit diyeceğim eyvallah en baba ticaridir. Ama çoğu donanım ve opsiyon paketlerini eklediniz mi bayağı bir külfetli oluyor.


    Size diyeceğim son tavsiye h-1 veya transite bakmanız. İkisininde birbirlerine göre artısı ve eksisi olacaktır ama bu iki araç piyasadaki muadillerinden çok daha sağlam ve f/p açısından daha uygun araçlardır.Keşke T4 ünüzü satmasaydınız.


    Hyundai H-1 crew select 43.600 yazıyor internet sitesinde. En full modeli bu araçta bayi indirimi ya çok az yaparsınız yada yapamassınız. Sanki bayiler kendi aralarında fiyatını kırmamaya yemin etmişler. Biz T4 ü satıp H-1 almayı düşünüyorduk fiyatta indirim yapmadıkları için transit bakmaya başladık. Ama t4 e alıcı bulamadığımız için rafa kaldırdık.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wetoone -- 25 Ocak 2011; 15:13:16 >




  • slm arkadaslar 8 gün önce 140 ps transporter uzun sasi city van aldım daha anahtarları teslim alırken şok gecirdim inanın ödeme yapmamıs olsaydım almazdım bu aracı... ben 2008 model arac aldım 0 km iki adet sustalı kumandalı anahtar vermişlerdi şimdi 2011 de ise bir sustalı birde sokak arası anahtar ceken dükkanların verdiği gibi anahtar verdiler.. diyelimki aracı merkezi kilit ile kumandayla kilitledik sonra kumandalı olmayan arac ile actık sizce merkezi kilitte arızaya sebep olmazmı cünkü aracın sadece söför kapısını acıyor içeri giriyorsun yan aynaları ayarladıgın yerden tüm kapıları acıyorsun sacmalık bence... en üzüldüğüm yer ise aracın yanına kadar gidipte anahtarı cevirerek acmam oluyor bugün en ucuz araclarda bile uzaktan cid cid diye sesi duyarak acmanın keyfini yasıyorsun bi düşünün aracınızla bi kac arkadasınızla gezmeye cıkıyorsunuz önce siz kapıyı cevirerek acıyorsunuz arkadaslarınız hala bekliyor ve siz içeri giriyorsunuz kapıları acıyorsunuz arkadaslarınız araca biniyor rezillik bu volkswagen için.. bende bir tane daha sustalı yedek anahtar almak istediğimi söyledim bana dedilerki aracınız servise gelicek bizim aracı görmemiz lazım dediler bakın işlem yapmak için degil.. göreceklermiş sadece anahtar 20 günsonra gelicekmiş tekrar servise gidecekmişik ve bir öneride bulundum kimlik bilgilerimi ıslak imzamı göndersem yada kendim gelsem olmazmı ootobüsle aracın muayenesine 20 gün kala muayene günü hem anahtarı alırım hemde muayeneyi yaptırırım dedim hayır dediler... bartın da ikamet ediyorum ankaraya gidicem 1 sefer için 320 km gidiş 320 km geliş 20 gün sonra bi 320 km gidiş birde 320 km geliş toplamda 1280 km yani yaklasık 550 tl eee 400 de anahtar 950 tl aracın bir anahtar için yaptıgı km daha saymıyorum... görüştüğüm kişiye aynen yuh diyorum baska bişiy demiyorum dedim... soruyorum size bir aracın modeli yüksekdiğinde özellikleri arttırılırmı yoksa malzemeden calınırmı hadi malzemeden caldın neden fiyatlara ayda 3 kez zam yapıyorsun yakmayan diyen arkadaslara gelince 210 km 105 tl yaktı yani 105 tl / 210 = 40 ila 50 krş arası sizce bu normal degermi arabada yük olarak 3 kişi vardık bartından karabük e seyehat ettik bide 3 - 5 poşet sehiriçi yakıt tüketimi 10 lt asagısına asla düşmüyor. evet haklısınız üstüne basarak söylüyorum 2008 model aracımız böyle degildi cok memnunduk daha 2 ay oldu satalı modeli yükseltelim dedik demez olaydık inanırmısınız cok pişmanyım aldıgıma bana inanmayan bi arasın laf olsun diye doğuş otoyu 0312 583 83 83 bu arada aracın cekişi.. hız sabitleyici.. yol bilgisayarı.. rolanti sesi.. eskiye nazaran iyi bazen calısıp calısmadıgını fark edemiyorum bile saygılar..




  • 2. anahtarın sustalı ollmaması çok büyük dert değil bence. Aracın yakışı da ilerde 5000km'den sonra düzelecektir,bunlar çok büyük dert değil aracınızın zevkini çıkarmaya bakın.
  • Şehiriçinde 2.5 daha fazla yakar, uzun yolda ise biraz yük varsa 1.9 ile 2.5 hemen hemen aynı yakar. 2.5 130'luk o araca yeterli performansı verir, 1.9 105 ise Caddy'yi uçurmasına karşın T5'te çok uçuk bir performans sergilemez. 2.5'ler biraz daha hassas diye biliyorum. 1.9'lar eski teknolojili ama çok sağlam motorlardır. 10.000km'de bir yağı ve filtreleri değiştikçe kolay kolay mazot bile seçmezler. Benim tavsiyem bakımlı bir araç alıp keyfini çıkartmanız.
  • arkdasım yemin ederim 2 dk önce servisten geldim aracımız 2007 model 1.9 105 lik aldıgımız günden beri camlardan kapı panzilotlarından inanılmaz ses geliyor. şimdi yine gittim sesleri kesemediler tek kelime lanet olsun dedik cıktık. sizin araclarınızda da camlardan gıcırtı ve kapı içlerinden ses geliyormu
  • bende 1 ay önce sıfır camlı van transporter kısa şasi 102 lik aldım aracımızı ilk uzun yolda kulandık çorumdan aldık ankara oradan istanbul oradan çaycuma oradanda sinopa geldik ilk aracı aldığımızda doldurdum depoyu ikincisindede çaycumada doldurdum depoyu ve sinopa geldiğimizde yarıdan fazla mazot vardı aracımın yol bilgisayarındaki ortalaması da 6.1LT/100 km idi şuanda aracımı şehir içinde kullanıyorum 7.2LT/100 km ortalaması var eğer şehir içi klima açık kullanırsan 8 litreye kadar çıkıyor aracımın konforundan ve gidişinden çok memnunum iyiki de almışım diyorum çok rahat bir araba aracım 4+1 koltuklu ama ben birde arkaya 2 li koltuk attım 7 kişilik oldu(yasak olduğunu biliyorum) şuan 5000 km de ve bir ara uzun yola çıkmayı planlıyorum eminimki ortalamam 5.5 litre civarına düşecek birde bu aracın alternatifi yok neden
    bunu almadan önce renault bayisine gittik trafic e baktık kapıyı açtık direksiyona oturdum ve torpitoya dokundum rezalet bir malzeme kalitesi rezalet bir koltuk döşemesi ayrıca tipinide ailem beğenmedi bedava verseler almam dedi fiyatı da 42 000 tl 5+1 yarı camlı vito ya hiç girmiyorum malum fiyatları
    transit konusunda alan insanların hemen hepsi frenlerinden yakıtından dertli konfor konusuna girmeyeceğim bilmiyorum hiçde donanımı yok arkadan itiş olması dezavantaj(bazıları önden çekiş)hyundai h1 ise hiç incelemediğim bir araçtı daha önce h100 den ağzımız yandığından incelemedik herhalde




  • Forumda çok fazla laf kirliliği var bilip bilmeden yazıp çiziyorlar kullanmadan kullanmaya çok fark var 105ps aracım varken şehir içi 2.80 3.00 tl Şehirler arası sabit 90 kmh ile 200, 220 (Mazot 355 tl) yakıyordu Hız ve özellikle Güç tutkunu olduğum için 130 Ps aldım Mazot bugün 3.75 tl şehir içi 3.60 tan aşşağı hiç düşmedi şehirler arası kullanmak nasip olmazdı Eğerki aracı yüklü kullanır iseniz kesinlikle 105 ps 130 ps den fazla yakar .... Parça pahalılığına gelince 105 ps den biraz daha pahalıdır Eğer cebinizi düşünürseniz 1.9 105ps Parça pahalılığına gelince Eğer araca orjinal parça kullanır ve en önemlisi bakımlarını aksatmadan yaparsanız Mazotuda emin elden alırsanız kesinlikle korkmayın Güç tutkunu iseniz 130 ps den şaşma Yoksa arkadan sellektör yapanınız çok olur:)

    130 ps avantajları
    1: 6Vites olması uzun yolda rahat ve konforlu sürüş sağlamasıdır
    2: tirgel derdi yoktur

    sonsuzum_s
    arkadaşımın sorusuna gelince Aracın yeni olduğundan 15bin bakımından sonra yakıtın kesinlikle düşecek bundan emin ol



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lalaoglu -- 30 Temmuz 2011; 0:58:19 >




  • selam bende 2007 130luk var arkadaşların bahsettigi gibi sorunlu bi araçlar degiller eger 130luk alırsan aracını akşam bırakıp sabah calıştırdıgında aracını 2-3 dakika rolantide calışır durumda beklet büyük motor oldugu icin hemen yaglama yapmıyor turbo sorunuda ondan dolayı kaynaklanıyor,yakıtına gelincede tamamen senin kullanım tarzına baglı en ekonomik yakıt aralıgı 15-20bin devir arasıdır ekonomik kullanımda 105likler kadar yakar,ama seri kullanacam dersende ozaman yakıt hesabını yapmayacan :))) bana sorarsan 130lugun gücüne deger....
  • arkadaşım bizde 1.9 luk cityvan var. gayet memnunuz hiç bir sıkıntısı yok. çok konforlu. şiddetle tavsiye ederim. eğer temiz titiz binersen kolay kolay çoğu araba sorun çıkartmaz zaten. uzun yolda da performans istersen fazla birşey veremeyebilir. çünkü ben araba yüklüyken denedim 150 yi geçemedim :))
  • Diyen halt edıyor ustam . .
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bekir_kaptan

    arkadaşım bizde 1.9 luk cityvan var. gayet memnunuz hiç bir sıkıntısı yok. çok konforlu. şiddetle tavsiye ederim. eğer temiz titiz binersen kolay kolay çoğu araba sorun çıkartmaz zaten. uzun yolda da performans istersen fazla birşey veremeyebilir. çünkü ben araba yüklüyken denedim 150 yi geçemedim :))

    2.0TDI 102ps , 1.9TDI 105ps ye göre daha canlı
  • dogru degil etikde degil.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sinoplu

    quote:

    Orijinalden alıntı: bekir_kaptan

    arkadaşım bizde 1.9 luk cityvan var. gayet memnunuz hiç bir sıkıntısı yok. çok konforlu. şiddetle tavsiye ederim. eğer temiz titiz binersen kolay kolay çoğu araba sorun çıkartmaz zaten. uzun yolda da performans istersen fazla birşey veremeyebilir. çünkü ben araba yüklüyken denedim 150 yi geçemedim :))

    2.0TDI 102ps , 1.9TDI 105ps ye göre daha canlı

    tabii güncel versiyon arabalar daha iyi çıkacaktır bundan daha tabii birşey yok. acizane bir tecrubemi paylaşmak istedim saygılar :)
  • MOTOR SORUNU ÇIKARTIYORMU T5 LER TURBO SORUNU ÖN TAKIMLARDA ANORMAL AKSAKLIKLAR FALAN FİLAN PARÇA FİYATI PAHALILIĞI MOTOR ÖMRÜ KİMSE T5 LERLE TİCARET YAPMIYOR AÇIKLAMASI NEDİR BUNLARIN????
  • aracın bakımlarını zamanında yaptırırsan kolay kolay yolda bırakmıyor. parça fiyatları biraz pahallı olabilir. uzun ömürlüdür. bizim araç ilk sahibinde biraz hırpalanmış bir araç idi. bizde motorunda bir sıkıntı çıkarır diye sıkı bir pazarlıkla piyasanın altında bir değerde almıştık. 103 binde aldık şu anda 160 binde geçen gün yağını değiştirdik. hiç eksilme yoktu. usta da daha 100-150 bin daha gider dedi. bilemem artık ne kadar doğru ne kadar yanlış. bir tecrubeyi paylaşmak istedim belki aydınlatıcı olur.
  • merhaba arakadaşlar ben 2004 model 2.5 tdı 130 bg transporter 8+1 108.000 km de boya değişen yok minibüs var 33.000 tl ye pazarlık yaptık sizce nasıl yardımcı olursanız sevinirim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: boodvenst


    quote:

    Orijinalden alıntı: Cdmpf


    quote:

    Orijinalden alıntı: of dead

    Tabiki kullanımla alakalı hangi dünyanın en az yakan arabası bile olsa biraz yüklenmede ferrariyle kapışabişir yakıt konusunda Transportere geldiğimizde ise o kasayı çok iyi bir şekilde taşıyamadığı için 1.9 105 bg çok yakıyor 2.5 130bg'liği motor olarak büyük ve biraz daha performanslı olduğundan biraz daha az yakıyo fakat tabiki 1.9 motorun yaktığının altına inmeyi kastetmiyorum fakat nerdeseyse başabaş gelir kesinlikle 1.9 motor o araca yetmiyor.


    Hergün kullandığım aracı bırakında bileyim 90 la giderken 1900 devir çeviriyor.En ekonomik gittiği bant.Sakin kullanımda arada en az 2 litre fark olur.(tam yüklü değilken)

    Size verilerle cevap yazıyorum.Lütfen kullananların yorumlarını googledan araştırıp yazın.zaten incelediğinizde benle aynı kafada olucaksınız.




    +10000

    130 luk var bendede 1.9 dan az yaktığı doğru nedeni 1.9 5 vites ve kasa ağır 1970 ton araç sen 5 viteste 2 bin devirde 90 la giderken ben 130 luk araçla 2 bin devirde 130 ile gidiyorum rampada gaza basma gereği duymuyorum sen rampada dip gaz yapiyosun mecburen uzun yolda tartışmasiz 130luk daha az yakarki 1250 km yaptım bir depoyla ama şehir içinde 130luk 105e göre fazla yakar bunda haklısın uzun yolda 130luk daha az yakar şehir içinde dur kalklarda 105 daha az yakar kimseyi yanlış bilgilendirneyin...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • konuyu hortlatayım dedim 2004 model 1.9 ve 2.5 luk transporterlarım var 130 luk daha az yakıyo o kasaya daha iyi geliyo o motor bide yuk atarsan fark acılıyor ama 2.5 luk daha cok arıza veriyo aks ları kırıyor ama performans konusu tartısılmaz bile 2.5 luk resmen ucuyo ozellikle rampada herkezi sollarsınız
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.