Şimdi Ara

SMF'de karakter sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
325
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar aylardır smf forumda turkçe karakter sorununa bi çare bulamadım lütfen anlayana arkadas varsa bi cevap yazsın. Selametle...



  • şunları deneyebilirsin....Themes/Default/languages/index.turkish.php dosyasını kendi temanın içine languages/index.turkish.php olarak at..

    2-
    quote:

    Şimdi diyelim forumunuz yanlışlıkla utf-8 oldu o lanet butona tıkladınız ve herhangi nedenle yedeklerinizi de yükleyemiyorsunuz peki ne yapacaksınız ? işte çözüme geçiyoruz.

    ilk önce veritabani_yedekle.php dosyasıyla o an ki yedek dosyasını bir güzel pc nize indiriyorsunuz. İçinde Eğer TR karakter sorunu varsa DB nin, Dökümantasyonda ki TR karakter düzeltme kısmına bakın. Eğer ki yoksa yani DB de karakter sorunu yoksa sevinebilirsiniz çünkü ucuz atlattınız valla.

    1.)DB nizi iyi bir not defteri programı ile açın. (Benim tavsiyem notepad ++ süper kullanılışlıdır ve de tamamen bedava bir program). Açtıktan sonra metin dilini sql seçin (notepad ++ olmayanlar bu adımı yapmasınlar)

    2.) DB de ctrl + f yaparak smf_settings diye arayın ve bulduğunda oraya iyi bakın o tablo içinde utf8 yazan biryer vardır orada ki utf8 yazısını silip onun yerine iso-8859-9 yazın kaydedin ve kapatın daha sonra DB nizi veritabani_geri_yukle.php ile yeniden yükleyin artık forumunuz kesinlikle utf-8 değildir kurtuldunuz yani beladan.




  • Arkadasım ben bu dediklerinin bir kısmını yapmaya çalıstım ama olmadı eğer senin zamanın varsa sana adresi ve şifreyi msn den vereyim sen hallet bizahmet msn kalkankadir@hotmail.com Tesekkürler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.