Şimdi Ara

Snapdragon 8 Gen 4'ün Geekbench 6 sonucu ortaya çıktı: Apple M3'ü yakalıyor!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
360
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Snapdragon 8 Gen 4'ün Geekbench 6 sonucu ortaya çıktı: Apple M3'ü yakalıyor!
    Qualcomm'un özel çekirdek tasarımıyla gelecek olan Snapdragon 8 Gen 4'e dair yeni bilgiler gelmeye devam ediyor. Son olarak işlemciye ait olduğu iddia edilen Geekbench 6 test sonuçları ortaya çıktı.



    X'deki @negativeonehero hesabı tarafından paylaşılan sonuçlara göre Snapdragon 8 Gen 4 tek çekirdekte 2.845 ve çok çekirdekte 10.628 puan alıyor. Çok çekirdekte 7.249 puan alan Snapdragon 8 Gen 3 ile karşılaştırıldığında Snapdragon 8 Gen 4 yüzde 46 daha hızlı. Antutu Benchmark testinde ise çipset 3 milyon puanın üstüne çıkmayı başarıyor.



    Snapdragon 8 Gen 4'ün Geekbench 6 sonucu ortaya çıktı: Apple M3'ü yakalıyor!
    Görünüşe göre, Dimensity 9300 gibi Snapdragon 8 Gen 4 de verimlilik çekirdeklerine sahip olmayacak. Çipset TSMC'nin 3nm 'N3E' sürecinde üretileceği için verimlilik çekirdeklerine sahip olmaması güç tüketimi açısından negatif etkide bulunmayabilir.



    Ayrıca Bkz.Snapdragon 8 Gen 4 için geri sayım başladı: 4GHz'e ulaşacak



    Apple'ın M3'ü ile karşılaştırıldığında Snapdragon 8 Gen 4 hemen hemen aynı sonuçları elde ediyor. Qualcomm'un kendi özel çekirdeklerine geçmesi performans anlamında çok büyük kazanım getirecek gibi görünüyor. Tabi işlemcinin güç tüketimini bilmediğimiz için tam anlamıyla doğru bir kıyaslama yapmak doğru olmayacaktır. Ancak tüm bu performans kazanımlarının müşterilere bir maliyeti olacak. Yeni Oryon/Phoenix çekirdeklerinin çok daha büyük, dolayısıyla maliyetli olacağı belirtiliyor.



    Sonuçların gerçek olup olmadığını bilmiyoruz ancak, Snapdragon 8 Gen 4'ün, yeni özel çekirdekleri ve gelişmiş 3nm üretim süreciyle iddialı bir işlemci olacağı kesin.



     




    Kaynak:https://wccftech.com/snapdragon-8-gen-4-geekbench-6-competes-with-apple-m3/







  • Daha ne kadar devam edecek acep

  • SD işlemci de tek çekirdek puanını 2845 göreceğimi hiç düşünmezdim. Güzel işler yapıyorlar. Bu işlemciyle bir telefon, ortalama 5-8 yıl rahat rahat gider. Birde 7 yıl güncelleme sözü verilse. Dur dur o zaman samsung batar :)

  • Appledan kaçan mühendisler iş yapıyor.

  • Ne kadar güç çekerek yapıyor bu işi m2 ye kıyasla?



    Artık işlemcileri analiz ederken birim kas gücü başına çekilen elektriğe bakmak lazım. Performans sorunu yaşatma ihtimalini çoktan aştık her işlemci için zaten.

  • Verimlilik çekirdekleri kalkıyorsa zaten bu puanları alması normal. Fakat bunun gerçek hayatta yansıması pil ömrüne nasıl etki edecek orası muamma. Ayrıca iPhonelar hala iki performans çekirdeğine sahip. Geriye kalan dördü verimlilik üzerine. Yüksek işlem gücü gerektirmeyen durumlarda veremlilik çekirdeklerinin olmaması pil ömrüne olumsuz etki edecektir. Qualcomm sırf Apple’ı geçebilmek için verimlilik çekirdeklerini kaldırmış şaka gibi. YouTuberlar ve bench manyaklarına oynamaya döndürmüş.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Önemli olan ısınmaması ve az elektrik yemesi. Kağıt üstünde etkileyici değerler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi idrisezman -- 29 Ocak 2024; 16:53:38 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • WaylandIZMIR kullanıcısına yanıt
    Samsung verdi zaten 7 sene güncelleme sözü. S24 ile birlikte.

  • WaylandIZMIR kullanıcısına yanıt

    S24 ile birlikte 4 yıl yazılım 5 yıl güvenlik güncellemesini 7 yıl yazılım 7 yıl güvenlik güncellemesi olarak yükseltti Samsung ama sen bilirsin.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Performanstan ziyade verimliliğe yönelseler keşke, günümüz cihazları zaten fazlasıyla güçlü.

  • Qualcomm Nuvia satın alımının ekmeğini yemeye başladı.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.