Şimdi Ara

Snapdragon X Elite işlemcili ilk laptoplar 24 Nisan'da gelebilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
232
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Windows 11 dizüstü bilgisayarlara güç verecek, merakla beklenen Snapdragon X Elite işlemcili ilk laptoplar çok yakında gelebilir.  Şirket X'de "4/24 için bizi izlemeye devam edin" gönderisini paylaştı. 24 Nisan'ı işaret eden bu tarih, ilk dizüstü bilgisayarların yanında kırpılmış Snapdragon X Plus işlemcisinin tanıtımına da sahne olabilir.






    Snapdragon X Elite, yeni Oyron çekirdekleriyle iddialı geliyor



    Qualcomm'un kendi geliştirdiği yeni Oyron çekirdekleriyle gelecek olan işlemcilerle ilgili birçok performans skoru paylaşıldı. Intel, AMD ve Apple M3 ile kıyaslanan Snapdragon X'in birçok testte rakiplerini geride bıraktığına dair haberler ortaya çıktı. Artık bekleyiş sona ermiş gibi görünüyor.



    Snapdragon X tabanlı ilk dizüstü bilgisayarlar ile ilgili de haberler yapıldı. Lenovo Yoga Slim 7, Thinkpad T14s Gen 6 ve Samsung Book 4 Edge, Snapdragon X Elite'i kullanacak dizüstü bilgisayarlardan bazıları. Microsoft'un yakında çıkacak olan Surface Laptop 6'nın da yeni işlemciyi kullanacağı tahmin ediliyor.



    Ayrıca Bkz.M4 işlemcili MacBook Pro'lar hakkında tüm bilinenler



    Qualcomm'un Snapdragon X Elite işlemcisi 12 Oryon çekirdeğine sahip olacak. TSMC'nin 4nm süreci kullanılarak üretilen işlemci, ortaya çıkan Geekbench 6 test sonuçlarına göre Snapdragon X Elite, tek çekirdekte Intel Ultra 7 155H'den %54 daha yüksek performans gösteriyor. Qualcomm, grafik tarafında da iddialı olan işlemcinin, belirli alanlarda Apple M3 ve Ryzen 9 7940HS'den daha iyi skorlara imza attığına yönelik veriler paylaşmıştı.



    X86 mimarisini kullanan Intel ve AMD'nin egemen olduğu Windows dizüstü bilgisayar piyasasında ARM mimarisinin avantajlarını kullanarak yer edinmeye çalışacak olan Snapdragon X Elite'in, etkileyici performans rakamları ve düşük güç tüketimi hedefiyle başarılı olup olamayacağını zaman gösterecek.



     




    Kaynak:https://www.tomshardware.com/pc-components/cpus/qualcomm-teases-snapdragon-x-with-no-mention-of-elite-news-of-second-chip-could-be-coming-on-april-24







  • https://www.donanimhaber.com/snapdragon-x-elite-in-resmi-kiyaslama-sonuclari-paylasildi--176068#&gid=176068&pid=2 buradaki bilgilere göre tek çekirdekte Intel Ultra 7 155H'den %20 daha hızlı %50 filan değil.
  • Snapdragon dan sonra kesinlikle mediatek, samsung Huawei gibi şirketlerinde bu işe el atması gerekiyor. Arm tabanlı işlemler tek şirketle bir yere kadardır. Rekabet ne kadar fazla olursa kullanıcılara o kadar faydası olur.
  • İşlemci tarihinde ARM M1 kadar önemli bir gelişme. Bakalım Nvidia işlemci olarak ne zaman desktop ve laptoplara inecek. Yıllardır AMD ve Intel'li bir ömür geçirdik, aradakileri saymazsak. Windows'un ARM desteği ile de ARM işlemciler x86 x64 leri geride bırakabilir. Linux ve özellikle Pardus'ta da ARM desteği var.
  • Bu işlemci gerçekten bilgisayar alemini son 20 yılda en çok değiştirecek işlemci olabilir düşünsenize 1 kilogramlık bir laptop taşıyorsunuz bu laptop 1080 p 60 fps oyun oynatıyor şarjı 24 saat gidiyor 5g desteği var en basitinden gidip bir kütüphaneye 8 saat kod yazdığınızı ve makinenin 5 saniyede 30 40 projeden oluşan bir solitionu debug ettiğini 8 saatin sonunda yüzde 50 pil ile eve döndüğünüzü düşünün. Bu intelin 14 nm de kalma ısrarı yüzünden 10 yıldır olmadı. Ama bu ilk adım iki üç sene sonra bunlar olacak gibi duruyor.
  • intel pişmanlıktır. Windowsta intelin arka bahçesidir. Birbirlerinin sırtlarını kaşırlar. Bende ekran kartlı laptop var. Fişten çekince tarayıcıda sayfa açamıyorum yok gerçekten açamıyorum. Açtığım sayfada yukarı aşağı kaydırma yapamıyorum. Laptop 20 sene geriye gidio fiş olmadan.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jubeii -- 21 Nisan 2024; 20:38:39 >
  • Ryzen 9 7940HS ciddi bir işlemci ve eğer bunu geçebiliyorsa Quallcomm için muazzam bir performans oldu denebilir.
    Yazılım kanadında zaten MS'la çalışılıyor ki geriye kalan sadece donanım tarafında modelleri donatmak, bu noktada intel tekelini kırabilirlerse AMD'ye bu alandan bir yer açılabilir, son olarak AMD işlemcili laptoplarda gördüğümüz sakatlatılmış modeller olmamasını umuyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.