Şimdi Ara

SOBA ZEHİRLENMELERİNE DİKKAT EDİN!-Maraş Haber

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
208
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği tarafından hazırlanan karbon monoksit zehirlenmesi projesi kapsamında bilgilendirme ve bilinçlendirme semineri verildi.

    Çağlayancerit 80.Yıl Çok Programlı Lisesi Tiyatro Salonu’nda Çarşamba günü Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. Turan Severim tarafından 156 öğrenciye karşılaşabilecekleri karbon monoksit zehirlenmelerinde dikkat etmeleri gereken hususlar anlatıldı, Maraş Haber. Öğrencilere karbon monoksit zehirlenmeleri ile karşı karşıya kalındığında alınması gereken önlemlere ve zehirlenme aşamasında dikkat edilecek noktalara değinildi. Çağlayancerit İlçe Emniyet Amirliği, Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği tarafından yapılan açıklamada; ”Ülkemizde her yıl yüzlerce kişi, ısınma amacıyla yakılan soba veya mangallardan çıkan karbon monoksit gazından zehirlenerek ölmektedir. Kokusuz ve renksiz bir gaz olan karbon monoksitten kaynaklanan zehirlenme hiç farkına varılmadan oluşur. Hafif baş ağrısından, komaya, felce ve ölüme kadar giden ciddi sonuçları vardır. İlçemizde kaloriferli dairelerin azlığı, doğalgazın olmayışı, soba kullanımın yaygın olması ve bunun devamında kömür kullanımının fazla olması halkı bilinçlendirmeyi zorunlu kılmaktadır, Maraş Haber.

    Vatandaşların rüzgâr engelleyici aparat ve baca sil alımı konusunda bilgilendirilerek, karbon monoksit zehirlenmelerinin önüne geçilmesi hedeflenmiştir.” denildi. Çağlayancerit İlçe Emniyet Amirliği, Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği tarafından yapılan çalışmalarda, vatandaşların rüzgârlı havalarda, gece uyumadan önce kömür kullanımına dikkat etmeleri için broşür desteği ile bilgilendirmede bulunuldu. Proje kapsamında halkı bilgilendirmek için Çağlayancerit Belediye Başkanlığınca anonslar yaptırıldı. Edinilen bilgilere göre; Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği tarafından yapılan Proje, Çağlayancerit’te Aralık ayında başlamış olup Mayıs ayının başına kadar devam edecek. Bilgilendirme broşürlerinin dağıtımı, rüzgâr aparatının ve baca silin öneminin anlatılması, okullarda öğrencilere bilgilendirme yapılması, Toplum Sağlığı Merkezi ile birlikte karbon monoksit zehirlenmelerine karşı alınması gereken önlemlerin vatandaşa slâyt gösterileriyle anlatılması, Cuma hutbelerinde soba zehirlenmeleri ile ilgili uyarı yazımızın okutulması proje kapsamında yer almaktadır,Maraş Haber]Maraş Haber[/link].

    “OKUL ÖNCESİ GELECEĞİN GÜVENCESİ” PROJESİ TANITILDI

    Çağlayancerit İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ARGE Biriminin yürüttüğü “Okul Öncesi Geleceğin Güvencesi” projesi tanıtım ve bilgilendirme toplantısı yapıldı,Maraş Haber.

    Çağlayancerit’teki anasınıflarının donatım ihtiyaçlarının giderilmesi, okul öncesi eğitimde farkındalığın oluşturulması ve velilerin eğitilmesi ile okul öncesi eğitim kalitesinin artırılmasının amaçlandığı toplantıya, Çağlayancerit sınırları içindeki tüm okullarda görev yapan okul öncesi öğretmenleri, rehber öğretmenler ve proje ekibi katıldı. Uygulanmakta olan projenin tanıtımı ve aile ziyaretlerinde verilecek eğitim içeriklerinin anlatılması için düzenlenen toplantıda, Proje yöneticisi Eyup Kumru toplantıya katılanlara bir sunu ile projenin tanıtımını yaptı. Proje faaliyetlerinin yürütülmesi için; Aile içi iletişim, çocuk gelişimi, çocuk psikolojisi, ilk okuma yazma konuları hakkında toplantıya katılan öğretmenlere Fettullah Küçükgöz ve Akif Kekil tarafından seminer verildi. Toplantıdan sonra katılımcılara ikramlarda bulunuldu. Projenin başarısı temennileriyle toplantı son buldu,Maraş Haber]Maraş Haber[/link].

    ÇOCUK FELCİ AŞISI YAPILDI
    Bulaşıcı hastalıktan korunmak amacıyla Kahramanmaraş genelinde uygulanan çocuk felci aşısı Çağlayancerit’te de uygulandı.
    Çağlayancerit’te 23-29 Aralık tarihleri arasında 0-59 aylık tüm bebeklere çocuk felci aşısı yapıldı. Çağlayancerit kasaba, köy ve mahalleleri dâhil ilçe merkezinde uygulanan çocuk felci aşısı ilçedeki misafir çocuklara dahi uygulandı. Edinilen bilgilere göre aşı, Çağlayancerit Merkez Sağlık Ocağı’nda Toplum Sağlığı Merkezi bünyesinde yapıldı. Kahramanmaraş’ta birkaç kişide görülen hastalığın Kahramanmaraş’a gelen yabancı uyruklu vatandaşlardan bulaştığı öne sürüldü. Holle damla denilen aşının ağızdan iki damla olarak verildiği edinilen bilgiler arasında yer aldı, Maraş Haber.

    İLETİŞİM BECERİLERİ SEMİNERİ VERİLDİ

    Çağlayancerit Kaymakamlığı tarafından geliştirilen SODES tarafından desteklenen “Okuyan Nesiller” Projesi kapsamında, “İletişim Becerileri” adlı seminer düzenlendi. Seminer,
    Kişisel Gelişim Uzmanı ve Yazar Fatih AKBABA tarafından Perşembe günü verildi,Maraş Haber.

    Çağlayancerit Kaymakamlığının girişimiyle düzenlenen seminer, Çağlayancerit 80. Çok programlı Lisesi Seminer Salonunda yapıldı. Semineri veren Fatih Akbaba’yı öğrenciler, kurum amirleri ve vatandaşlar ilgi ile dinlendi. İletişim becerileri ve nitelikli okumak üzerine vurgu yapan Akbaba, Öğrencilerin sınav stresinden, gelecek kaygısından uzaklaşarak kendi geleceklerini şekillendirmesini gerektiğini söyledi. Akbaba; “İletişim ailede başlar. Çağlayancerit’te yaşayan gelecek nesillerin bu ülkenin evlatları olarak iyi bir bilgi birikimi ve çalışmalar sonucunda güzel konumlar ve mevkilere geleceğine inanıyorum. Gelecek nesillere ışık tutacak gençlerimizin, iletişimlerini geliştirerek topluma yararlı bir fert olacaklarını umut ediyorum” dedi,Maraş Haber.

    Çağlayancerit İlçe kaymakamı Ersin Tepeli, yaptığı konuşmadan dolayı Fatih Akbaba’ya teşekkür etti. Kaymakam Tepeli bu tip sosyal projelerle öğrencileri, öğretmenleri ve kurum amirlerini hepsini tek çatı altında toplayarak kişisel gelişim ve becerilerinin artacağını söyledi,Maraş Haber.

    Kaymakam Tepeli, sözlerine şöyle devam etti: “SODES ile Okuyan Nesiller Projesi kapsamında gençlerimizi okumaya teşvik etmek farklı bir aktivitenin içine almak, günlük alışkanlıklarını güzel bir uğraşla renklendirmek ve topluma faydalı başarılı insanların yetiştirilmesine katkı sağlamak amacıyla hazırladığımız bu projenin ilçemize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Öğrencilere ve öğretmenlere yeni yılda başarılar diliyorum,Maraş Haber]Maraş Haber[/link].”







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.