Şimdi Ara

Software AG, Gartner’a göre SOA Yönetişiminde yine bir numara

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
82.403
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  

    Software AG, Gartner''a göre SOA Yönetişiminde yine bir numara

     

    Software AG, 2009 yılında SOA Yönetişimi pazarında birinci sırada yer aldı. Şirket, bu sonuçla, art arda iki yıl dünya pazarındaki liderliğini korudu. SOA Yönetişimi pazarı, 2009''da önemli büyüme kaydetti. Bu büyüme, şirketler tarafından SOA uygulamasının benimsendiğini ve SOA Yönetişiminin önemsendiğini gösteriyor.

     

    Software AG, Servis Odaklı Mimari (SOA) Yönetişimi teknolojileri pazarında bir kez daha lider olduğunu açıkladı. Gartner''ın raporuna göre, Software AG dünya genelinde SOA Yönetişimi pazar payı sıralamasında birinci sırada bulunuyor.[1] Raporda, SOA Yönetişimi pazarının 2009 yılında global resesyona rağmen yüzde 17,5 büyüdüğü ifade ediliyor. 2009 yılı toplam yazılım gelirlerine dayanılarak yapılan bu derecelendirmeyle, Software AG, Gartner tarafından üst üste iki yıl SOA Yönetişimi pazarında dünya lideri ilan edilmiş oluyor.

     

    Gartner, Software AG''yi 2009 yılında ''Entegre SOA Yönetişimi Teknolojileri Magic Quadrant" raporunda da Liderler Kadranı''nda konumlandırdı.  

     

    Software AG Ürün Müdürü Dr. Peter Kürpick, konu hakkında şunları söylüyor: ''SOA Yönetişimi pazarındaki büyüme, SOA uygulamasının benimsendiğini göstermekle kalmıyor, SOA''dan maksimum faydayı sağlayabilmek için yönetişimin şart olduğunu kanıtlıyor. Software AG''nin SOA Yönetişimindeki devam eden liderliğinin, müşterilerin SOA altyapı çözümlerinde güçlü ve platform bağımsız bir üreticiyle çalışma arzusunu yansıttığına inanıyoruz. Software AG''nin müşteri portföyü, SOA yolculuğuna yeni başlayanlardan, büyük ve olgun SOA programlarına sahip olanlara kadar, belli başlı sektörlerden pek çok firmayı içeriyor."

    Software AG, SOA Yönetişimi için, geliştirme süresince yaşam döngüsü yönetiminden, izleme ve yönetime kadar uzanan komple bir teknoloji platformu sunuyor. Şirketin önemli ürünlerinden CentraSite™, yaşam döngüleri boyunca servis, süreç ve veri gibi BT varlıklarını yönetmek amacıyla, hem SOA hem de İş Süreçleri Yönetimi (BPM) programlarına yönelik bir kurumsal servis havuzu işlevi görüyor. CentraSite™, dünyanın en büyük SOA Yönetişimi iş ortağı topluluğuna sahip. Söz konusu toplulukta, CentraSite™ entegrasyonu yapan ya da bu çözümle çalışan 60''ı aşkın iş ortağı bulunuyor.

     

    CentraSite™, kalitede sürekliliği garantiliyor ve proje adaptasyonunun hem daha kolay hem de mimari standartlarla uyumlu bir biçimde gerçekleştirilmesini mümkün kılıyor. Bu da işletme genelinde SOA uygulamasının kullanımının yaygınlaşmasına yardımcı oluyor. Sektörün en kapsamlı SOA Yönetişimi ve yaşam döngüsü yönetimi platformu olan CentraSite™, BT birimlerine, kalite güvencesi, değişim yönetimi gibi yönetişim süreçlerini otomatikleştirerek, çeviklik ve SOA kontrolü arasında en iyi dengeyi kurma imkanı veriyor.

     

    Dr. Kürpick şöyle devam ediyor: ''Global resesyon durumunda bile SOA Yönetişimi çözümlerine güçlü bir talep olması, yönetişimin SOA''dan maksimum değer sağlamada insanlara, süreçlere ve teknolojiye hitap ettiğini gösteriyor. Software AG''nin SOA Yönetişimi pazarındaki devam eden liderliği, dünya çapında müşterilerimize sınıfının en iyisi ürünleri, en iyi uygulamaları ve zengin bir deneyim sunma taahhüdümüzün kanıtı."

     

    Gartner Magic Quadrant nedir?

    Telif hakkı 2009 itibariyle Gartner''a ait bulunan Magic Quadrant, izin alınarak kullanılabiliyor. Magic Quadrant, bir pazarın belli bir zaman dilimi için grafiksel temsilini veriyor. İlgili pazarlara yönelik Gartner tarafından belirlenen kriterlere göre belli firmaların performansını inceleyen Gartner analizini gösteriyor. Gartner, Magic Quadrant''ta gösterilen herhangi bir firma, ürün ya da hizmetin arkasında durmuyor ve teknoloji kullanıcılarına yalnızca Liderler Kadranı''nda bulunan firmaları seçmelerini önermiyor. Magic Quadrant, sadece bir araştırma aracı olması amacıyla hazırlanıyor. Gartner, bu araştırmaya istinaden, ticari garanti ya da bir amaca uygunluk dahil, üstü kapalı ya da açık, hiçbir garantiyi kabul etmiyor.



    [1] Gartner, Inc., ''Market Share: Application Infrastructure and Middleware Software, Worldwide, 2009", Fabrizio Biscotti ve diğerleri, 20 Nisan 2010.








  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.