Şimdi Ara

SOFTWARE sorunlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
974
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • herkese iyi geceler dileyerek yazilimsal sikintilarimi anlatmaya baslamak istiyorum ve ingilizce karakterlerle yazmamin kirlilik yaratacaginin farkinda olarak ozur diliyorum.

    1- TURKCE KLAVYE SORUNU:  SOFTWARE sorunlar RESIM 1.1 de goruldugu gibi sag altta dil TR gozukmekte fakat word,explorer,chrome vs hic bir yere turkce karakter yazamamaktayim. Resimdeki diger kirmizi kutucuklari da diger sorunlarimi tek resimde genel olarak gormek adina isaretledim oralara deginecegim.

     SOFTWARE sorunlar Resim 1.2
    Q klavyenin on izlemesinde tuslar gozukmemekte fakat US klavyenin on izlemesinde tuslar gozukmekte. Q klavyeyi kaldirip tekrar ekledim sonuc ayni. Explorer actigimda klavye EN ye donuyor kapatinca TR ye :) Ccleaner ile temizleme yaptim eset yukluyken bir de ad-aware yukledim onunla da tarattim su an hala ing. karakterle yazmaktayim malesef.

    2 - CHROME SAYFA ICERIGI GORUNTULEME SORUNU:  SOFTWARE sorunlar RESIM 1.1 de gorulen sol ustte chrome gizli sayfada yazmanin nedeni Resim 2.1 de gizli ve normal sayfa arasindaki fark`tan da anlasildigi gibi icerik bozuk gorunuyor. Twitter a girmeyi denedigimde sifre kutucuguna sifre yazamiyorum mesela ama gizli kisimda sorun yok. Bu konuyla ilgili chrome dagecmisi temizleme isleminin yapilmasinin yararli olacagini okudum 4 haftalik secenegiyle gecmisi temizledim fakat birsey degismedi. Tamamini silmek istemiyorum cunku bir siteye girmek istedigimde tek bir harfe bastigimda onceden girmis oldugum en sIk kullandigim siteyi animsayip karsima getirmesi ozelliginin kaybolmasini istemiyorum. Mesela chrome arama kutucugunda f harfine bastigimda forum.donanimhaber.com kutucuga hazir geliyor.

    3 - BILGISAYARI BASLATTIGIMDA KAYIT DEFTERINI KARSIMA GETIRMESI SORUNU :  SOFTWARE sorunlar bunun nedenini anlamis degilim.

    4 - GOREV CUBUGU SORUNU : SOFTWARE sorunlar
    gorev cubuguna yerlestirdigim programlarimin simgeleri belirli araliklarla illa bir tanesinin simgesi bozulacak sekilde hatali gozukuyor. Bir muddet recuva programinin simgesi bir muddet team wiever in simgesi simdi de gozukmeyen AUTOCAD. ayrica bazi programlarim durduk yere bozulmaya basliyor. Mesela teamwiever i 1 hafta once saglikli bir sekilde kullanmistim en son simdi windows gezgini bozuk dosya uyarisi veriyor. Programi calistirdim bir hata kutucugu karsima geldi kapattim tekrar actim su an calisiyor gozukuyor ama gezginde bozuk dosya uyarisi duruyor.

    5-BILGISAYARI KAPATIRKEN BOZUK GORUNTU SORUNU:  SOFTWARE sorunlar  SOFTWARE sorunlar bu konuda kbdtuq.dll yi google da arattim ve hata ile ilglil kbdtuq.dll yi indirdim fakat kopyalayip degistirmek icin yonetici izni gerektigini soyluyor yapisitirirken '' yonetici olarak yapistir'' gibi bir secenek olmadidindan izni nasil verecegini belirtirseniz sevinirm :) aslinda bunu arastirip bulurdum fakat sorunla karsilasan arkadaslar olursa bu yazimdan faydalanilsin diye buradan sormak istedim.  SOFTWARE sorunlar hatali .dll dosya boyutuyla degistirmek istedigim dosya boyutlarindaki farki gorebilirsiniz.

    6 - TUTARSIZLIK GOZDEN GECIRMESI: Birde soyle bir sikintim var. Laptop umun CD-Rom unu soktum yerine bir aparat ile mevcut harddiskimi sabitledim ve cd-rom un sata2 girisinden harddiski sorunsuz kullaniyorum harddisk yuvasina da SSD taktim. SSD ye de bir windows kurdum ve toplamda 2 diskim 2 ayri windows isletim sistemim oldu. bir kac gun SSD de takildim ara sira da harddiskten boot ettim ve oradaki programlarimdan yararlandim. bu sekilde bir kac gun gectiktan sonra yine SSD den boot etmek istedim ve karsima disklerde TUTARSIZLIK GOZDEN GECIRMESI yapilasi greketigi uyarisi cikti ve artik hep cikiyor. Bir cakisma vardir deyip SSD ye windowsu yeniden kurdum eski verileri bicimlendirerek fakat ayni sorun bir muddet kullandiktan sonra tekrar meydana geldi. SSD den de boot etsem Harddiskten de boot etsen tutarlilik gozden gecirmesi istiyor ve SSD den w'ndows acmaya calistigimda hosgeldiniz yazisinin hemen onunde siyah ekranda donnup kaliyor parola kutucugu bir turlu gelmiyor ve su an SSD masa ustune ulasamiyorum.
    Guvenli moddan da masaustune ulasmayi denedim onda da surda donuyor.  SOFTWARE sorunlar Ben her iki isletim sistemini de kullanmak istiyorum.

    Vakit ayirip vereceginiz cevaplar icin simdiden tesekkur ederim.
     SOFTWARE sorunlar SOFTWARE sorunlar SOFTWARE sorunlar SOFTWARE sorunlar SOFTWARE sorunlar SOFTWARE sorunlar SOFTWARE sorunlar SOFTWARE sorunlar SOFTWARE sorunlar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi husopa -- 9 Mayıs 2014; 12:27:10 >







  • Sizin probleminiz çok uzun hepsine aynı anda yanıt verebilecek vaktim yok maalesef. Öncelikle dil problemine el atalım ve aradan çıkartalım.

    1. Dil paketi ve yazım programı Linktn işletim sistemine uygun dil paketini ve dil paketi yükleme programını indirin.
    2. Görüntüleme dilini değiştirin (ingilizcesi en iyi seçim olacaktır, tabi başka bir yabancı dil biliyorsnaız o başka) Görüntüleme dilini nasıl değiştireceğinizi buradan görebilirsiniz. Aynı linkte görüntüleme dilini nasıl kaldıracağınızda belirtilmiş. Belirtilen şekilde Türkçe görüntüleme dilinide kaldırın.
    3. Nasıl kurulacağı 1. numaralı işlemdeki linkte anlatılmış, Türkçe görüntüleme dil paketinizi yeniden yükleyin, bozulmuş olan dil paketiniz tekrar normale dönecektir. Normalde bir problem olmaması gerekir ancak sıkıntı olursa ingilizce görüntüleme dilinide kaldırabilirsiniz.

    Müsait olunca diğer problemlerinizede cevap yazabilirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dopac34 -- 13 Mayıs 2014; 5:14:00 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.