Şimdi Ara

Soğutma sistemi önerileriniz ve yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
454
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar ve dostlar :) umarım sadece kendimce ihtiyac olmayacak bir topic acmısımdır.

    şimdi durumu anlatayım. MSI Cyclone 6850 ekran kartımı aldıktan sonra makine daha bi ısınır oldu BF3 , Diablo 3 gibi oyunlarda bazen aniden donuyor ve reset atmak gerekiyor. Anlık ısı değerlerini bir txt dosyasına yazdırmayı basardım ve baktıgımda yani anlık donmalar sırasında CPU ve ekran kartının %100 calıstıgını ve ısı degerlerinin normalden fazla oldugunu gördüm. Eh malum kasa da o kadar kocaman bir kasa sayılmaz ve ufak oldugundan dolayı su yaz aylarında inanılmaz derecede ısınıyor. bi ara yan tarafı söktüm hava alsın diye havadan cok toz aldı Gel gelelim benim soruya... yeterli fan yerim yok yeni bir fan alıp takmak istesem bile kasaya takamam. Düşünüyorum da Gold veya Vatan a falan gitsem durumu anlatsam kasanın yanındaki acılır bölmeye fan taktırabilir miyim (kesilip yer acılır takılır?)? toz gecirmeyen bişeyler daha cok işime yarar. Fiyatta bi sıkıntı yok sınırlar zorlanabilir. Sırf ısınma sorunu yüzünden yeni bir kasa almak da istemiyorum.

    Yardımlarınız ve önerileriniz için şimdiden teşekkür ederim :)







  • Gold veya Vatan da o tür bir yardım alamazsınız. Ekstra fan takmayı düşündüğünüz yerlere fan filtresi vb önlemler alarak toz sorununu çözebilirsiniz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Alagan

    Gold veya Vatan da o tür bir yardım alamazsınız. Ekstra fan takmayı düşündüğünüz yerlere fan filtresi vb önlemler alarak toz sorununu çözebilirsiniz.

    bunu tek basıma yapamam yaptırabilecegim bi yer falan var mı peki? kasayı komple götürüp ürünleri alırım onlar takar. Gold yapıyordu bunu diye biliyorum bi de?
  • Fan takma yeri hazırsa takar onlar tamam ama siz kasada fan için yer açtıracaksınız.Sanayi vb bir yerde kasanızın malzemesi (alüminyum vb) üzerine işlem yapabilecek yerler vardır oralarda fan için ve montaj vidalarının yerine göre delik açılmalı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Alagan

    Fan takma yeri hazırsa takar onlar tamam ama siz kasada fan için yer açtıracaksınız.Sanayi vb bir yerde kasanızın malzemesi (alüminyum vb) üzerine işlem yapabilecek yerler vardır oralarda fan için ve montaj vidalarının yerine göre delik açılmalı.

    hmm tamam anladım. yer acmak için ilk önce dediginizi yapmam lazım herhalde.
  • Kasanızın durumu nedir bilmiyorum ancak en azından önden hava alabilecek şekilde 12cmlik fan montajı için yer açtırın.Eksoz fan vardır mutlaka ancak küçük olabilir Onu büyütme şansınız varsa büyütüp 12cm lik fan takılabilecek hale getirtebilirsiniz belki.Güç kaynağı altta ise kasa üzerine yine eksoz fan için yer açtırabilirsiniz;

     Soğutma sistemi önerileriniz ve yardım




  • cevaplarınız için teşekkür ederim. peki sizin önerebilceginiz güzel fanlar falan var mı hakikatten kalitesine yakışır işler yapan?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.