Şimdi Ara

Soğutma Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
290
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar öncelikle herkese merhaba. Yakın zamanda topladığım AMD tabanlı sistemimde normalin üstünde sıcaklık değerleri almaktayım. Aslında kafamda sistemime ssd eklemek varken bu ısınma problemi gözüme çok batmaya başladı ve buraya masraf yapmaya karar verdim. Ancak bu işe girişmeden fikirlerinizi almak istedim. Sistemi özetleyecek olursak:

    ANAKART: GİGABYTE 970A DS3P
    İŞLEMCİ: AMD FX 6300 BLACK EDİTİON (3.5 Ghz ama galiba 4.0 a turboluyabiliyor kendini)
    EKRAN KARTI: SAPPHİRE R9 285 DUAL-X OC EDİTİON
    RAM: KİNGSTON HYPER X FURY DDR3 1600Mhz 8GB
    HDD: WD 1TB 5400 RPM (eski kasadan kalma)
    KASA: THERMALTAKE V2 500W (kendi üzerindeki PSU kullanımda)

    Şimdi arkadaşlar hw monitörle yaptığım ölçümlerde CPU da boşta 35-40 yük altında 75 dereceye varan sıcaklıklar görmekteyim. Cpu yu stock fanla kullanmaktayım ve herhangi bir overclock veya turbo modunu açmadım. Ayrıca ekran kartımda da boşta 30-40 yük altında 60-65 derece sıcaklıklar görüyorum ki ekran kartının kendi soğutucusu haricinde üstüne üfleyen cooler masterın kırmızı ledli (bir önemi varmı bilmiyorum led renginin :D ) 12 lik bir fanı var (2000 rpm sabit çalışıyor). Kafamdaki asıl soru acaba bu kasanın hava sirkülasyonunun kötü olmasından mı kaynaklı olduğu. Yoksa onun yerine işlemciye soğutucu takıp ssd ye yönelsem yeterli olur mu?

    Eğer kasa değişmesini öneriyorsanız bütçe çok çıkamayacağımdan zalman z3 plus veya r1 modelleri arasında kalmış bulunmaktayım. Şu anki kasamda ön taraf kapalı ve emiş fanı yok. Arkada 9 luk bir egzos fanı ve yan tarafta içeri üfleyen 12 lik bir CM fan bulunmakta. bu yüzden r1 ses yalıtımı olmasına rağmen gözümü korkutuyor(ön kapağın kapalı olması vs.). Ve ya bunları bir kenara bırakıp Xigmatek in 700w psu ile gelen (80+) ASSASIN BLACK kasasına mı yönelmeliyim.(bu kasaların hepsi dahili psu içermekte z3 plus ve r1 600w iken fiyatları 380tl ve xigmatek 700w psu ile 480 tl)

    Son bir öneri olarak kasaları boş alıp şu anki kasamdaki PSU u bu kasalara takmamı önerir misiniz? (kasamdaki PSU 500w olduğu iddia ediliyor ama kalitesinden ve veriminden emin değilim)

    Çok soru sorduğumun farkındayım kusura bakmayın umarım anlaşılır olmuşumdur :) . Şimdiden teşekkürler.

    (bu arada kasa toplanalı 1-1.5 ay oluyor ve yan kapağı hep kapalı kullanıldı o yüzden toz,toprak tuttuğunu pek sanmıyorum.)







  • Kasanda baya fan var anladigim kadariyla bu durumda oncelik islemci faninda olablir
    Uzay kurulum da deneyebilirsin kasa etkisini gormek icin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aslında kasamda biri 9luk egzos biri de yan tarafatan bağladığım 12lik cooler master fan olmak üzere sadece 2 tane fan var. Uzay kurulumu şu sıralar deneyebileceğimi sanmıyorum malum final dönemi :)
  • ne yaparsan yap soğumayacaktır
  • quote:

    Orijinalden alıntı: berke_21

    ne yaparsan yap soğumayacaktır

    Keşke bir neden/dayanak sunsaydınız. Bu haliyle yorumunuzu ciddiye alamıyorum kusura bakmayın.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.