Şimdi Ara

sogutucu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
633
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhaba! masaüstü bilgisayar toplamayı düşünüyorum. kafamda i7-6700k ya da i5-6600k var. bunlara cooler master hyper 212 evo'dan daha ucuz soğutucu önerebilir misiniz?

    mesela şu yeterli olur mu;
    http://www.hepsiburada.com/cooler-master-s200-intel-amd-islemci-cpu-fan-rr-uah-l9c1-gp-p-BD302388



  • Bir dünya para harcayıp işlemci alıyorsun takmaya calıştığın soğutucuya bak bu neyin kafası 1200 liralık overclock olan işlemciye 50 lira soğutucu performans alabileceğini mi düşünüyorsun

    1551 soket desteği olan bir soğutucu bulacaksın.
  • Amazondan 212 evo alın.
    40 $ civarı fiyatı var 10 güne gelir.
  • Nerd Miner kullanıcısına yanıt
    oc yapmayı düşünmüyorum unlocked modeller serinin en kaliteli silikonundan yapıldığı için uzun ömürlü oluyorlar diye biliyorum. pc bir şirkette 7/24 calisacak pcnin uzun süre gitmesi gerekiyor. amac performans almak değil. sogutucu yeter mi diye sordum. islemci tam kapasite kullanılmayacak basit şirket programları calısacak. ayrıca soket 1151mis
  • mmert87 kullanıcısına yanıt
    hocam kücük bir ilçede oturuyorum kargoları ilde 1 hafta beklettikten sonra getiriyorlar. O 10 gün olur 15-17 gün o zamana da gerek kalmaz
  • hssapiens H kullanıcısına yanıt
    6700k yinede basit soğutucular için ağır bir işlemcidir. ayrıca ne kadar uzun süre kullanılacaksa soğutucunun önemide o kadar fazladır her soğutucunun bir ömrü var. 7/24 çalışacak bir sistemde ne güç kaynağından ne de soğutmadan ödün verilmemesi gerekir.
  • Nerd Miner kullanıcısına yanıt
    bilgilendirme icin tesekkürler hocam. bunu öğrenmek için konu açmıştım cevabimi aldim. peki i5-6600k için olur mu? psu için corsair düşünüyorum sanirim en kalitelisi o imis
  • hssapiens H kullanıcısına yanıt
    Ben bu tarz ucuz soğutmaları kısa vadede günü kurtarma olarak görüyorum Görevini bir süre yerine getirebilir ama zamanı dolduğunda gürültü yahut soğutamama gibi durumlarla karşılaşmak olasılığı hep var. Yani alıp memnun kalmamanız olası.

    Bu arada i5 ve i7 nin tdp değeri aynı gösterilmiş. (91W) bu değeri karşılayabilen soğutmalara bakmak en mantıklısı olur. evodan uyguna Gammax 300 olabilir deepcool s40 olabilir.


    Güç kaynağında marka değil model bazında değerlendirmek doğru olur. Çünkü her serinin üretimini üstlenen fabrikalar var. . Genel olarak corsair başarılı bir firmadır. Ama hiç bir firma için en kaliteli denemez ürün bazında bakmak lazım. HX RMİ AX serileri en üst seviye tabir edilirken (tier 1) cx serisi tier 4 kabul edilir (kaynak içinhttp://www.tomshardware.co.uk/forum/id-2547993/psu-tier-list.html ) (buna ekleme yapmak lazım firmanın her bütçeye hitap edecek ürünleri olmalı yani direk bu çok kalitesiz anlamı taşımaz daha iyileri var anlamında sınıflandırılmıştır. Tabi büyük ihtimalle daha iyisi daha pahalıya gelecektir )

    Eğer söylediğin gibi 7/24 sürekli çalışacaksa hele birde birden fazla cihazsa öncelikli mevzu enerji sarfiyatı yani verimlilik ön plana alınmalı malum ülkede elektrik fiyatları yüksek bir işletme içinde gider maliyetinin çoğunluğunu oluşturur.

    Bütçenizi bilemem ama en az bronz etiketi olan psulara yönelin. Yukardaki kaynaktan psu seçerken yararlanabilirsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 16 Haziran 2016; 18:05:16 >




  • Nerd Miner kullanıcısına yanıt
    ayrıntılı bilgi için teşekkürler hocam. veri toplayan 1 pc olması gerekiyor geri kalanı muhasebe vb. için olacak onların sisteminin bu kadar iyi olmasına gerek yok.
    haklısınız o kadar işlemci almışken soğutucuyu da uygun almak lazım. önerilerinizi dikkate alacağım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.