Şimdi Ara

Sohbet uygulamalarında ilginç açık: WhatsApp daha az etkileniyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
246
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Sohbet uygulamalarında ilginç açık: WhatsApp daha az etkileniyor
    Bugün en çok kullanılan uygulamalar iletişim sınıfında yer alıyor. WhatsApp açık ara liderken Telegram, Signal, Threema, Messenger, Bip gibi pek çok uygulama hayatımızda yer alıyor. Ne var ki bu uygulamalar güvenli değil. Hatta çok güvenli olduğunu belirten Signal bile.



    Sohbet uygulamalarına dikkat



    Araştırmacılar sohbet uygulamalarında kişinin lokasyonunu yüzde 80 doğruluk oranında tespit edecek bir açık keşfetti. Bu açık mesajın kişiye ulaştığı zamanı kayıt altına alarak bir algoritma oluşturulmasına ve lokasyonun tespitine sebep oluyor.



    Ayrıca Bkz.Artık WhatsApp'ta bire bir sohbetlerde de kendi anketlerinizi gönderebileceksiniz



    Gönderilen mesajın kişiye ulaşması internet ağları ve uygulama sunucuları arasında özel karakteristikler gerektiriyor. Bu sinyal yollarını algoritmaların analiz ederek lokasyonu bulması da açık sayesinde oluyor. Algoritma defalarca mesaj göndererek lokasyonu tespit ediyor. Bunun için kişinin karşıdakini tanıyor ve mesajlaşıyor olması gerekli.



    Araştırma WhatsApp, Signal, Threema uygulamalarında yürütülmüş. WhatsApp 2 milyar kullanıcıya sahipken Signal 40 milyon, Threema ise 10 milyon kullanıcıya sahip. Açığın ise Signal’de yüzde 82, Threema’da yüzde 80, WhatsApp’ta ise yüzde 74 doğruluk oranına ulaştığı belirlenmiş. Açık sunucu taraflı olduğu için şimdilik nasıl bir tedbir alınacak bilinmiyor.




    Kaynak:https://www.phonearena.com/news/whatsapp-signal-threema-location-exposed-ios-android_id143257







  • Akıllıca. İnternet sitelerinde kullanıcı adı-şifre kombinasyonu bulmaya çalışırken de benzer zaman yöntemi kullanılıyor.

  • VPN'in önemi.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.